pondělí 19. října 2020

Vanilková buchta s kefírem (250 kcal)

Tuhle buchtu jsem si hrozně moc oblíbila. Je jednoduchá, rychlá a většinou všechny ingredience na ní mám doma. Skvěle se hodí na svačinu na cesty, protože je bez krému či čokolády, tak se vám nikde nic nerozpatlá.

Původní recept najdete zde u Barunky, ale to bych nebyla já, kdybych si ho nepřetvořila k obrazu svému. Hlavně jsem spoustu věcí neměla, tak jsem improvizovala. A i tak se strašně moc povedl a já si ho naprosto zamilovala. Nejen z důvodu, že za pouhých 250 kcal máte 2 velké kusy buchty.

Místo erythritolu a proteinu by šel určitě použít třtinový či jiný cukr, avšak nemám vyzkoušené. Směs na pečení Bake a cake si určitě pořiďte. Kupovala jsem ji v Penny asi za 70 kč za 750 g, což mi nepřijde tak hrozné, protože ji vždy jen do nějaké buchty přidávám a nepeču z ní buchtu celou. Jedná se o bezlepkovou směs, která dělá těsto opravdu krásně nadýchané.

Pokud si tuto buchtu chcete trochu ozvláštit, určitě bude super promazaná nějakou dobrou marmeládou, politá čokoládou a posypaná oříšky.


Vanilková buchta s kefírem
- doba přípravy: 40 minut
- náročnost: lehká
- porce: 4

Ingredience
200 ml kefíru
2 vejce
2 lžíce erythritolu
70 g hladké špaldové mouky
70 g směsi Bake a cake
20 g mletých mandlí/mandlové mouky
40 g proteinu
lžíce prášku do pečiva
flavdrops dle chuti

Postup
Smícháme kefír, vejcem erythritol a dle chuti flavdrops. Poté přidáme mouku, Bake a cake, mandle, protein a prášek do pečiva. Vše smícháme a dáme do formy 18x27 cm na 30 minut při 190°C.

Makra na 1/4
Kalorie: 250 kcal
Bílkoviny: 16 g
Sacharidy: 28 g
Tuky: 8 g
Vláknina: 2,5 g

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz

Co nejčastěji svačíte? Berete si sebou na tůry buchty?

30 komentářů:

  1. Mňam, hned bych si dala nějaký dezert k odpolední kávě a tahle buchta vypadá dokonale! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ Je fakt výborná a hlavně rychlá :)

      Vymazat
  2. Tu směs vůbec neznám. :O Musím se a ni podívat. :) Každopádně teď mám tu tu buchtu neskutečnou chuť. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dřív jsem ji taky neznala, ale těsta s ní jsou fakt mega nadýchaná :) Normálně já teď taky, už jsem ji dlouho neměla :D :)

      Vymazat
  3. No Miši to bych si dala ke kafíčku :)
    Jen malý dotaz. Proč vanilková, když v receptu nic vanilkového nevidím?! :) nebo protein je vanilkový? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je taková neutrální a úplně jsem nevěděla, jak ji pojmenovat a taky přesně kvůli vanilkovému proteinu :)

      Vymazat
  4. Mňam vypadá velmi dobře! :) Kefér je zdravý, takže proč ne. My častěji děláme tvarožník, což vypadá podobně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ Mňám, ten musí být taky výborný :)

      Vymazat
  5. kefír miluji a párkrát jsem zkoušela moučník s kefírem a je to bomba, ráda vyzkouším tvůj recept příště :)

    Melissa Hartford | lifestyle & beauty UK blogger

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kefír vždy přidá koláčům skvělou vláčnost :) Doufám, že Ti bude chutnat ♥

      Vymazat
  6. Já dělám bublaninuz jogurtového těsta a bývá dobrá. Kefírová buchta by mohla být podobná. Moje verze by ale určitě měla kakao, protože kakaové moučníky jsou top :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, jogurtové moučníky taky mám moc ráda :) Do těsta se může přidat cokoliv dle chuti, je to velmi univerzální těsto :)

      Vymazat
  7. Mňam! Takové klasické české buchty jsem snad ještě nikdy ani nedělala, vždycky se držím rádoby koláčů či muffinů... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já miluju pečení čehokoliv, tak zkouším různý recepty :)

      Vymazat
  8. Ahoj,
    buchta se mi líbí, přijde mi, že by mohla být příjemně vláčná. S tou směsí nemám vůbec žádné zkušenosti, ale mrknu se po ní, až zase půjdu do Penny. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      to mě těší ♥ Směs fakt doporučuju, klidně se dá dát i do muffinů či jiných těst :)
      Ty také ♥

      Vymazat
  9. Vypadá moc dobře! Já bych ji určitě preferovala ještě s tou marmeládou, oříšky nebo něčím, protože jinak by na mě byla asi moc obyčejná, ale i tak věřím, že je dobrá ♥

    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama o sobě je opravdu obyčejná, ale aspoň si ji můžeš dodělat podle svých preferencí :) Děkuju ♥

      Vymazat
  10. Mňam, to opět musím zkusit. A nebo, kde se můžu stavit? :D
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď ji zrovna v lednici nemám, ale budou čoko muffiny! Tak Tě čekám :D ♥

      Vymazat
  11. To zní dobře! :) Někdy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  12. Achjo, já vím, že se opakuju a ke každému článku píšu to stejné, ale mňam, tohle musím vyzkoušet!:D

    OdpovědětVymazat
  13. V poslední době jsem si kefir dost oblíbila, budu to muset vyzkoušet. ☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky! :) Zkus, určitě mile překvapí :)

      Vymazat
    2. Lze něčím nahradit protein?

      Vymazat
    3. Buď sypkým sladidlem nebo moukou. Záleží, čím budeš chtít sladit :) Doporučuju třeba kokosový cukr, erythritol či xylitol.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥