pondělí 27. února 2023

Freyja, the croissant story | Budapešť

Na instagramu skrz cestování sleduju zejména dva profily - S Nikol na cestách a Blondýna z Londýna (Markét). A právě u Markét jsem našla typ na tuto kavárničku - Freyja, the croissant story. Protože jsme měli snídaně na ubytování, neměli jsme takovou možnost zkoušet, ale i tak jsme pár věcí ochutnali. 


Na kavárnu byste náhodou narazili opravdu ztěžka. Nenachází se v centru a ulička by se dala snadno přehlédnout. Co ale přehlédnout nedá, je fronta. Na to, jak maličká je to kavárna, tak je velmi profláklá. O místě na sednutí nemůže být pomalu řeč.
Uprostřed kavárny se nachází velký stůl a kolem dokola jsou lavičky. Pár míst se nachází na schodech, ale lepší než nějaké vysvětlování bude přiložená fotka níže. V kavárně si můžete dát čaj/kávu/chai latte/... a zejména sladké pečivo. Vše vám samozřejmě dají s sebou a lze platit jak hotově, tak kartou.



My jsme vyzkoušeli chai latte, pistáciový croissant, karamelový cruffin a flan. Přiznám se, že karamelový cruffin mě úplně neuchvátil, krém byl máslový a ty já nerada. Na oko ale vypadá dokonale a plněný je opravdu hojně. Za to pístáciový croissant je topka, za kterou bych se tam určitě ještě vrátila! Opravdu bohatě plněný pistáciovým krémem, ozdobený bílou čokoládkou s logem. Flan bych popsala jako košíček, jehož základ je z listového těsta, plněný pudinkovým krémem. Něco podobného jsme měli i na Zakynthosu a také se jedná o naprostou dobrotu.


Teď samozřejmě něco k cenám. Chai latte bylo snad to nejdražší pití, co jste si tam mohli dát a stálo tuším 1500 ft. Stránku s cenami kokinek jsem vyfotit nezapomněla, takže můžete sami mrknout (ceny se vztahují k listopadu 2022), ale v průměru to je 1500 ft


Jako nevýhoda pro nás byla, že kavárna má otevřeno pouze od 8 - 15 h. Samozřejmě je to dost dlouhá doba, ale přece jenom nám to úplně nevyhovovalo. Těžko říct, zda kavárna peče pořád to stejné. Dle instagramu to vypadá, že svou nabídku obměňují. My jsme kavárnu navštívili 2 dny po sobě a vždy byly stejné dobroty.

Jinak si sem rozhodně ale zajděte, croissant stejně dobrý jako v Paříži!

Co byste si z nabídky vybrali vy? 

13 komentářů:

  1. Ty croissanty vypadají na těch fotkách božsky a velice chutně!! Lákavé!

    OdpovědětVymazat
  2. Míšo, děkuji za recenzi! Připomněla si mi, že i v Praze jsem byla v podniku, kde měli stejné schody, jen si nemohu vzpomenout, kde to bylo...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Šmankotééé, tak ten croissant bych chtěla vyzkoušet taky! Mňam! Není to i někde v Česku? :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já marně přemýšlím, kdy jsem měla croisant naposledy. Tipuju pěknou řádku let - nějak mne tenhle typ pečiva moc neláká...

    OdpovědětVymazat
  5. Miluji různé croissanty, mňam! Ta místa k sezení jsou taková zvláštní :D. A taky by mě asi víc nadchnul pistáciový, karamel moc nee :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Ty vypadají nádherně, ale v Plzni taky máme jedny skvělé :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  7. Miluji tyhle podniky, ve Vídni jsme museli navštívit Café Louvre ❤️ i za cenu vysokých cen a fronty

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to parádně 😍 zajímavé posezení :).

    OdpovědětVymazat
  9. Ticho závidím a slintám! Ako bezlepkáč som nemala croissant už celé veky. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Další super tip! Tam určitě zavítáme! Vypadá to dokonale a dala bych si ten pistáciový, mňam! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Máslové krémy přímo nesnáším, takže tě úplně chápu. :D Zvolila bych asi nějaký obyčejný croissant, ty mě poslední dobou chutnají nejvíce nebo nějaký s čokoládou. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Mňam! Hned bych jeden zkusila ochutnat 😄🙈.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥