pondělí 5. září 2022

TOP 5 výhledů v Paříži!

Další ze série pařížských článků. Ten první nejvíc obecný si můžete přečíst zde, jestli jste ho ještě neviděli. Dneska vám chci představím ty nejhezčí výhledy, které jsme stihli za náš pobyt vidět. Není to popořadě, to by ani nešlo vybrat. Všechny mají něco do sebe. Výhledů napříč Paříží je určitě nespočet, my jsme obešli ty nejvíc známé, protože to byla naše první návštěva a chtěli jsme vidět klasiky všech klasik.


1) Panoramatický výhled z Pantheonu

Samotný Pantheon mě neuchvátil tak, jako jeho výhled. Panoramatický výhled kolem celé Paříže, kde máte vše jako na dlani. Vstup je placený, do 25 let zdarma! Navíc při cestě k němu se můžete zastavit na ty nejlepší pařížské palačinky, který dělal jeden moc milý pán a oblohou opravdu nešetřil (narozdíl od té pod Eiffelovkou).





Pod Pantheonem se nachází krypty se známými osobnostmi. U spousty mají audio tablety, kde si o jednotlivých postavách můžete poslechnout. K mému zaměření mě zaujala zejména Marie Curie-Skłodowská.



2) Eiffelova věž

Klasika všech klasik. Nemohli jsme ji vynechat. Ale šli jsme na ni celkem 3x. Chtěli jsme se podívat do 3. patra a to k naší smůle bylo pořád zavřené. Vždycky jsme vystáli frontu na lístky a bum, zavřeno. Díky bohu nám to na náš třetí a poslední pokus vyšlo! Vyšli jsme si ji pěšky - je to levnější i rychlejší. Hezké jsou obě dvě horní patra. Ze 3. je to už z hodně velké výšky a nejsou tolik vidět detaily.




Jinak se zde obrňte, u Eiffelovi věže je největší koncentrace všemožných nabízečů - od obrazy, karikatury, mini eiffelovky, brýle, tašky, alkoholu, vody... V létě Eiffelova věž bliká. Vždy v celou od 23-1 h. My jsme si tedy na to počkali, na oko pěkné, ale bliká to jen 3 minuty a zhasne. Úplně by ji bohatě stačilo vidět rozsvícenou. Úmyslně na to čekat podle mě smysl moc nemá.


3) Vítězný oblouk 

Krásná procházka od Louvre. A víte o tom, že není pouze jeden? V rovině se nachází rovnou 3 a také dostavěli jeden moderní oblouk. Je to kolem 160 schodů, takže jsme to brali jako rozcvičku před Eiffelovkou. Krásný výhled na všechny strany. Do 25 let zdarma. Vítězného oblouku je i první, úvodní fotka.


Dokonce se nám podařilo i jedním autobusem se po kruháči projet a to byl teprve zážitek! Z výšky je to sranda pozorovat, jak tam jezdí v 5 neoznačených pruzích a snaží se z něj vyjet ven. Jenom prosím o bezpečné fotky, dá se jich tam vymyslet spousta než uprostřed silnice.


4) Trocadero zahrady

Tohle není vyhlídka v pravém slova smyslu, ale výhledy nabídne také krásné - na Železnou dámu. Vstup je samozřejmě volně přístupný, takže si do zahrad přímo naproti Eiffelovce určitě zajděte. Za nás nejlepší místo na focení rozhodně dole na zídce než nahoře (někomu mohou vadit přítomné grafity).





5) Bazilika Sacré-Coeur

Vyhlídka se nachází pod bazilikou, která se nachází na nejvyšším bodě v Paříži a baziliku ze všech vyhlídek 100 % vždy uvidíte a poznáte. Takže se také připravte na spoustu schodů. I vstup do baziliky je zdarma pro všechny, ale venku je to hezčí než vevnitř. 




Bazilika se nachází ve čtvrti Montmarte a určitě doporučujeme se podívat ještě na Zeď miluji tě a Moulin rouge. Oboje dvoje volně přístupné. 



Jaký z výhledů se líbí nejvíc vám? 


Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránkaInstagramový účet či Youtube kanál.

10 komentářů:

  1. Nádherné výhledy! Každý má něco do sebe, nejde mi vybrat ten nej :D ale hodně se mi líbí pohled z Eiffelovky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    moc pěkný článek! na všech fotkách vám to moc sluší, dost jste se tedy našlapali:-) Nejvíc se mi líbí výhled z Vítězného oblouku.
    Těším se na další články!
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo, moc hezky pojatý příspěvek! I já hlasuji pro Vítězný oblouk :o)
    Přeji krásné zářijové dny! Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Výhledy jsou krásné všechny, kdybych měla vybrat jeden, tak asi ten z Eifelky na řeku.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné výhledy, věřím, že jich tam musí být nespočet :D. Ještě, že vám napotřetí na Eiffelovka vyšla :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Panebože, to je tak nádherný a líbí se mi naprosto všechny výhledy! Vím, že do Paříže fakt moc chci. Je to město lásky ♥ Všude vám to moc sluší a jsem ráda, že si napsala na vyhlídky článek, to se bude hodit! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné výhledy, všechny! 😍 Mě osobně se nejvíc líbí ten z Eiffelovky 🙂. Nasvícenou Eiffelovku jsem nikdy na živo neviděla, ale jednou až tam taky vyrazíme bych ji chtěla vidět jak v noci svítí. Krásné snímky 🤗.

    OdpovědětVymazat
  8. Všechny výhledy stojí za to :) Asi nedokážu říct, který by se mi líbil nejvíc :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezké momentky, v Paříží jsem zatím nikdy nebyla, ale určitě bych se tam také někdy ráda podívala.

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné shrnutí! V Paříži jsem nikdy nebyla, ale Eiffelovka vždycky byla můj sen, tak snad se tam někdy také podívám. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥