neděle 1. května 2022

Splněný sen: Forma na bábovku od Nordic Ware


Pokud už nějakou dobu pečete, určitě vám neunikla značka Nordic Ware. Myslím, že na jejich formy na bábovky se už někdy podíval snad každý. Netradiční krásné vzory. Sen o tom, jak jde bábovka krásně vyklopit. A mě se právě tento jeden malý sen splnil. Mám svou první Nordic Ware formu na bábovku! 


Bejby nebude sedět v koutě a během tří dnů, co spolu doma žijeme, už mi stihla zplodit 2 malé krásky. Možnost pořídit si dlouholetý sen mi byl umožněn díky eshopu Denis Henry, kdy jsem si formu vybrala v rámci spolupráce. Přesněji jsem si vybrala model Anniversary. Nechala jsem si jí poslat na zásilkovnu, ať si pro ni můžu kdykoliv skočit. Objednání na eshopu bylo velmi snadné a balíček mi přišel do dvou dnů po vytvoření objednávky.


Pro tento model jsem se rozhodla hlavně z důvodu objemu 1,4 l. Ostatní formy měly objemy kolem 2,4 l a to už jsem se bála, že by pro nás dva s Dominikem byly obří a bábovky by zbývaly. Ale moc jsem si nedokázala představit, o jak moc velké formy se jedná. První pokus se co se týče množství nepovedl, ale po druhém jsem to už vychytala. Forma je akorát na 1,5 dávky receptů, které mám tu na blogu. Takže o něco větší, než mám, přesto pořád malé, aby se vše hezky snědlo.


Už jsem v ní stihla upéct jablečnou bábovku a kefírovou bábovku s ořechy. Bála jsem se hlavně o to, aby šla bábovka dobře vyklopit a dívala jsem se na různé rady ohledně vymazání. Nakonec jsem formu pořádně vymazala voňavým kokosovým olejem a vysypala kokosem. Zkontrolovala jsem, zda je všude poctivě vysypaná a šlo se péct.


Bábovku jsem nechala chvíli dojít v troubě, vzala mřížku a vyklopila. Bábovka šla ven jako po másle. Jsem z toho opravdu nadšená. Ani se nic nepřipálilo, formu stačí vytřít ubrouskem, není třeba nijak umývat. Navíc se na ni nedoporučuje používat nějaký saponát, takže to nebudu pokoušet, navíc, když to stačí jen setřít :D


Velké plus má u mě forma i za tyto boční úchyty, díky kterým se s formou skvěle manipuluje. Hrozně moc se těším na všechny dobroty, co spolu upečeme! Už mám v merku několik dalších receptů na bábovky... A ty staré formy nejspíš vyhodím. Po upečení zůstává na bábovce takový ten ošklivý černý povlak, který nevypadá úplně hezky a z formy nejde vymýt... :D A navíc tohle jsou opravdové krásky!


Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránkaInstagramový účet či Youtube kanál.

Ještě jednou moc děkuji firmě Denis Henry za milou spolupráci.

Znáte formy na bábovky od Nordic Ware? 

19 komentářů:

  1. Forma je nádherná, po tejto značke "pokukujem" už niekoľko rokov, je to môj malý sen :-)
    Milujem piecť bábovky a pečiem ich veru často, je super, že sa Ti vo forme krásne vydarili a potešili. Nech Ti robí radosť čo najdlhšie.

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám keramickou bábovku, ve které se mi peče skvěle, takže jsem si v rámci spolupráce se stejným e-shopem vybrala mísu. Jsem z ní stejně nadšená jako ty z formy :D. Ale uznávám, že NW má pěkné kousky se zajímavým členěním.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo, je nádherná. Značku znám, vždycky ztroskotám na tom, kterou si vybrat... :o)
    Měj hezké májové dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to ti moc závidím, tuto značku samozřejmě znám a taky jsem slintala nad jejich formami! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Značka Nordic Ware má opravdu moc krásné formy 😍. Jen jsem si vždy říkala, zda to jde opravdu i tak krásně vyklopit 😄 a u tebe vidím, že ano. Forma je krásná a bábovka se ti moc povedla 🙂.

    OdpovědětVymazat
  6. Forma vypadá moc krásně! :) Také jsem po nich pokukovala, ale vždycky se bála vyklápění. V sobotu jsem dělala klasickou a naštěstí se vyklopila bez problému :) já vytřu máslem a vysypu klasicky hrubou moukou

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ta je úžasná! Vždycky jsem obdivovala tyhle krásné tvary bábovek a nějakou podobnou formu bych si také ráda pořídila. :))

    OdpovědětVymazat
  8. Wow, ta je jako z katalogu o pečení! Je fakt krásná a ta forma je taky super. Já mám doma klasickou za pár korun, ale jsem spokojená :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Hmm, ta vypadá dobře. A úchyty jsou super vychytávka! :)

    Ela

    OdpovědětVymazat
  10. neznám ale vypadá suprově a ty vychytavky

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojky,
    forma vypadá skvěle, díky za inspiraci, budu tam taky objednávat a jsem přesvědčená, že se bude jednat o nějakou formu na bábovku (už mám na to připravené také nějaké recepty, které bych v ní chtěla vyzkoušet:-).
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to máš stejný den jako já, taky se mi moc líbí navíc babovkovou formu nemám... Pokud budeš mít čas a chuť, stav se prosím na blogu a můžeš nám dát s Toníkem hlas v blog soutěži 😊
    Děkujeme a přejeme pěkný start do nového týdne

    OdpovědětVymazat
  13. Vypadá super! Bábovky moc nemusím, ale taky si musím nějakou formu pořídit:D

    OdpovědětVymazat
  14. Mám podobnú (tiež od tejto značky) a úplne ju zbožňujem. :) Tvoja je tiež nádherná!

    OdpovědětVymazat
  15. Tyhle formy také mám - vzala jsem různé styly a všechny jsou super :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  16. Bábovka vypadá dobře (hned bych si dala) a ta forma je teda luxusní! Značku jsem vůbec neznala :)

    OdpovědětVymazat
  17. Je nádherná! Už dlouho pokukuju po formách od této značky, tak si taky asi budu muset udělat radost jednu pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  18. Přiznám se, že nebýt instagramu, o této značce doteď nevím. Je pravda, že designově to mají opravdu vychatané a jak tak čtu, tak i technologicky :) Jesuper, že se ti forma osvědčila :D Tu možnost jednoduchého otření bez umývání bych asi vítala nejvíc! My máme doma úplně obyčejnou formu na bábovku a funguje skvěle :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥