neděle 26. prosince 2021

Předadventní Brno s maminkou 2021

A proč se dnešní článek nejmenuje adventní, jako z minulých let 2019, 2020? Letos jsme totiž Brno navštívily ještě před začátkem adventu. Přesněji v pátek před první adventní nedělí. Důvod je prostý. Ten den začal platit nouzový stav a my se bály, abychom do Brna vůbec dojely. Navíc v ten den už měla mamka s bráchou naplánováno, že tam pojedou, tak jsem se rovnou přidala k nim. Brácha k nám teda přijel později, aby nemusel snášet naše nákupy. Na blogu sice najdete jenom tyto dva roky, ale letos to už bylo po deváté, co jsme takhle spolu vyrazily <3



Vzhledem k tomu, že jsem se rozhodla večer předtím, tak jsem ráno stihla jen uvařit svařák na cestu. A musím teda ikeáckou termosku pochválit, neboť vydržel teplý od 8:30 do 17:30! Jako první jsme se vydaly do Ikei, kde nás překvapil nízký počet lidí. Za to mohlo nejspíš dopoledne všedního dne.


Měla jsem hlad, tak jsme se šly nejdřív občerstvit. Zde je to bráno jako restaurace a musely jsme se prokazovat očkováním. Na ikeácké kartičky jsme si vzaly bezedné kávy (jestli neznáte, doporučujeme), mandlový dortíky a já pro zahřátí chřestovou polévku, které mě velmi překvapila. Prošly jsme si horní patro, které už měli hezky vyzdobené a těšily se do toho spodního. Letos jsme toho nekupovaly tolik, neměly jsme naši tašku na kolečkách. Co bylo zajímavé, tak jsme obě platily na korunu přesně a to jsme si každá koupila něco jiného.


Brácha se už blížil, tak jsme se vrátily do Vaňkovky a zaskočily ještě do obchodu s věcmi pro koloběžky. Protože se nemohlo jíst ve foot koutcích, nostalgicky jsme si zašli k ťamanovi u jezdících schodů při vstupu na most do Vaňkovky. U bráchy to bylo rychlé, měly jsme to pro něj vybrané už předem. Jel domů dřív a my šly ještě nakupovat.


Zrovna probíhal Black Friday, o kterém jsme vůbec nevěděly, tak to bylo aspoň příjemné překvapení, že skoro všude bylo - 20 %. Pár kousků jsem si vybrala v Reserved. A co jsem vrátila, to jsem si za 2 dny stejně objednala, protože jsem na ně pořád myslela :D


V pátek jako jediný den byly otevřené vánoční trhy. Bohužel jsme tam vůbec nedošly, ani ke stromečku. Tak jsme se vyfotily aspoň u anděla ve Vaňkovce. Prostě jsme nestíhaly. Ta Ikea vždycky sežere takovýho času, to by člověk nevěřil :D Příští rok musíme vyrazit už v 8 a ne v 10, abychom vše v klidu stíhaly. 



Jinak bylo všechno boží a moc jsme si to užili! Děkuji za krásný výlet <3


Takhle nás uvítaly Svitavy. Když jsme ráno odjížděly, žádný sníh tu nebyl a já si jela v letních botách :D Domů jsem spíš doklouzala než došla.

Nově všechny vánoční recepty a články nově najdete v sezónní rubrice Vánoce.

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránkaInstagramový účet či Youtube kanál.

Stihli jste letos navštívit trhy? Byli jste na rozsvícení stromečku?

22 komentářů:

  1. Máš pravdu, že IKEA je žrout času. Já už tam hrozně dlouho nebyla, nechce se mi MHD (autobus, co tam jede od nás, objíždí půl Prahy) a manžel nákupáky nesnáší, takže tam jedeme jen, pokud něco vyloženě potřebujeme (což od té doby, co jsme předělali obývák, zatí nenastalo).
    V Praze adventní trhy na Staromáku ani nestačily začít. Ale nasvícený stromeček tam je - byla jsem se podívat jednou cestou z práce (mám na blogu fotky).
    Hezký zbytek roku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, pro nás je to už součástí tradice. Dříve tam jezdil bus zdarma, ale to bohužel zrušili, naštěstí jsme se naučily, jak se tam dopravit :) Je to škoda, snad to příští rok bude lepší. I tobě krásný zbytek roku :)

      Vymazat
  2. Moc vám to spolu sluší :) Svařák bych si dala! Bohužel můžu tak akorát nealkoholický punč, ale tak aspoň něco, to je taky dobrota :) V Ikei (a ve Scontu) jsem strávila spoustu času, když jsem se stěhovala, takže toho mám plné zuby :D Jen na to jídlo bych si tam zašla :P Chřestovou polívku jsem ještě nikdy neměla :)
    Co se týče receptů, chceme s babičkou vyzkoušet polévku rámen, o které jsem před nějakým časem četla u tebe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkujeme Terezko <3 Já také radši to nealko, ale aspoň pro tu atmosféru :) Doufám, že vám bude chutnat :)

      Vymazat
  3. Jé, já ve vánočním Brně byla 3 roky zpátky :). Ikea je pořádný žrout času, to chápu :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám se v Brně moc líbí a také ho máme kousek, jen hoďku cesty vlakem :)

      Vymazat
  4. To musel být super výlet :)! My jezdíme každoročně do vánoční Prahy. Minulý rok nám to kvůli covidu nevyšlo, ale tento rok jsme byli :) je to taková naše tradice. Ségra zrovna jela na zkoušku, tak jsme ji tam dovezli a koukli po městě :)
    Ségra s mamkou byly také v Brně. Nakoupily toho opravdu dost :DD
    Jinak to s tím sněhem je opravdu vtipné :D tady taky napadlo za jediný den hodně centimetrů :)
    Na rozsvícení stromečku vždycky chodím, když jsme byly se ségrou malé, rozsvěcovaly jsme ho (taťka je elektrikář). Vždycky bývá průvod, ale tento rok už podruhé kvůli covidu nebyl. Lidé ale stejně přijdou. Letos jsem bohužel nešla, protože jsem jela do školy :/ jinak bych taťkovi moc ráda pomohla.
    Trhy jsem navštívit stihla. Ještě, když byly stánky otevřené. Za dva dny je pak zavřeli... Pak jsem tam byla znovu, ale většina byla zavřená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To opravdu byl, moc jsme si ho užili :) Aspoň, že letos se vám zadařilo :) Škoda, že to takhle nebylo i na Vánoce :D Snad příště :D Tak to musí být kouzelné :) My letos stihli rozsvícení stromečku, i když trochu neplánovaně - zrovna jsme jeli z nákupu a oni ho rozsvítili :D :D

      Vymazat
  5. V Ikee mi nejvíce chutná ten jejich jablečný dortík. Taky jsem tam letos před Vánoci vyrazila, ale byla jsem zklamaná.. zboží, které měli na internetu nebylo vůbec na prodejně, spousty jim toho nedorazilo nebo to stojí na lodích.. což je škoda. Tak snad příští rok to bude lepší 😉.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten jsme ještě nezaregistrovaly :) Já se na eshop vůbec nedívám, stávalo se nám to stejné :) Ale na prodejně si vždy něco vyberu :) Tak snad vás letošní rok nezklamou :)

      Vymazat
  6. Super fotky! Jsem ráda, že jste si to u nás v Brně užili :D Taky jsem byla před svátky s mamkou v Ikei, ale v té době mi ještě neplatilo očkování, tak jsme si nemohly sednout na jídlo... takže jsme si koupily mražené masové kuličky a směs na omáčku a udělaly si naše klasické Ikeácké jídlo doma :D Mandlový dortík miluju, příště si ho taky musím dát. Opožděně přeji krásné svátky a šťastný nový rok!

    Lucy Villain
    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme <3 Jéj, to je škoda :( Při této návštěvě bylo v Ikei opravdu maličko lidí :) Oproti té druhé. Tak aspoň, že si to můžete takhle vynahradit :D I tobě šťastný nový rok :)

      Vymazat
  7. Míšo, ani trhy ani ten stromek. Myslím, že u nás se to veřejné rozsvěcení ani nekonalo.
    V Ikea jsem byla před Vánocemi na Černém mostě, bylo to tam jako u snědeného krámu... To jsem ještě nezažila.
    Měj hezké povánoční dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se divím, že ani stromeček. U nás stromeček byl a rozsvěcení bylo celý týden, každý večer v 17 h, aby se lidi rozprostřeli :) I tobě krásné povánoční dny.

      Vymazat
  8. V Ikee jsme dokázali strávit i 6 hodin :D :D :D :D takže rozhodně chápu. Trhy v Brně byly krásný, sice jsem tam nebyla, ale soudím podle fotek z IG :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se, my při nákupech do domečku tam strávili myslím 8-10 h. Celou Ikeu jsme prošli 3x :D Tam je mají vždycky hezké, jen škoda, že skoro nic nebylo otevřené.

      Vymazat
  9. Měli jste krásně strávený předvánoční čas, do Ikei bych se také moc ráda podívala, dlouho jsem tam nebyla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme <3 My tam jezdíme každý rok na ty Vánoce :) Vždy pořídíme, co nám doma chybí a na ten rok nám to vydrží :)

      Vymazat
  10. Mrzí mě, že jsem nestihla před Vánoci do Ikea zajít, chtěla jsem se tam podívat na vánoční výzdobu :) Ale jsem ráda, že jste i letos dodrželi tradici a do Brna vyrazili :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že zase tolik Vánočního tam podle mě neměli.. :D A to jsme tam byly jak před adventem, tak i v prosinci. To mě taky moc těší, že jsme to mohly uskutečnit :)

      Vymazat
  11. Ahojky,
    máte s mamkou moc pěknou tradici. Já jsem ten samý víkend byla v Praze s mamkou a kamarádkou. Byly jsme na Zličíně, do Ikea jsme si netroufaly:-D Byla jsem taky překvapená, že jsou slevy Black Friday (obzvlášť když jsme tam byly v sobotu).
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, tak to jste si určitě taky moc užily :) Jak jsme tam byly v pátek v listopadu, tak tam moc lidí nebylo :) S mamkou jsme se dohodly, že teď budeme vždycky jezdit na ten black friday :) i ty se měj krásně <3

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥