úterý 24. prosince 2019

Vánoční Brno s maminkou

Letos už po sedmé. Toto letí. Před sedmi lety jsme si s mamkou udělaly tradici vánočních nákupů do Brna. Od té doby tuto prosbu nachází Ježíšek každoročně ve svém dopise. S postupem let jsme zjistily, že si to nejvíce užijeme, když jedeme sami spolu. 


Hlavními body jsou Ikea, trhy na Zelňáku a Svoboďáku a dokud jsem nebyla v Pardubicích, tak i Vaňkovka (ta měla letos fakt krásnou výzdobu!). Teď si ale v Pardubicích můžu cokoliv koupit, tak už Vaňkovku vynecháváme, ať nám zbyde více času na jiné věci.



Letos jsme jely na třetí adventní neděli a první zastávka byla v optice, kde si mamka kupovala brýle. Kdybych věděla, že je jí tam budou dávat do ultrazvuku, mohla jsem je vzít na laborky :D :D Paní byla moc milá a za nákup jsme dostaly i dobrůtku (já si vybrala Mozartovu kouli).


Následující 3h jsme strávily s brněnských hrabácích. Mají tam fakt super kousky! Takže doporučuju navštívit brněnské Genesis, hlavně ten, kde je kus za 59kč. Dále naše kroky směřovaly do Ikei. U ukázky bytů letos nepekly perníčky ani svařák (to je každou druhou adventní neděli), za to byla ochutnávka pár výrobků z jídelního prodeje.

Pak jsme se samozřejmě zastavily na dortík a nekonečný šálek kávy. 



Ještě, že jsme letos vzaly babiččinu tašku na kolečkách! Jinak nevím, kam bychom všechny ty koupené věci narvaly. I tak by se nám šiklo, kdyby ta taška byla ještě o trochu větší :D Důležitý je, umět se smát sám sobě. Zbytek lidí nám už bylo ukradený. Zajímavé bylo, že jsme nikoho známého nepotkaly :D


Nakonec zbyly vánoční trhy! Lidí jako smetí, co si budem. Chtěla jsem na doporučení kamarádky ochutnat Turbo Mošt, ale na doporučení pana stánkaře jsme si daly Irish Apple a doporučuji i abstinentům. Alkohol tam není vůbec cítit :)





Milá slečna s maminkou nás vyfotily. Seděly jsme pod pódiem, kde zpívala nějaká slečna, kterou jsme neznaly, ale zpívala moc hezky. Naproti stánku Turbomoštu je nějaká fontána, kolem které byly daný podprdelníky, tak jsme je využily a chvíly poseděli. Na Svoboďáku už je víceméně jenom jídlo.


Pak jsme už zamířily rovnou domů. Celý den jsme si krásně užily, škoda, že to jen tak rychle uteklo. Jako vždy. S mamkou máme opravdu hezký vztah. Mám Tě moc ráda mami ♥


Na konci tohoto článku bych vám vám ráda všem popřála krásné Vánoce, užijte si svátky v poklidu rodiny a hodně štěstí, zdraví a lásky do Nového Roku! Tento článek je představený, protože máme už od mého dětství hezkou tradici, že na Vánoce je den bez počítače, tak si ho i vy užijte bez sociálních sítí :)

Moc vám děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.

5 komentářů:

  1. Takové tradice jsou fajn. A vy jste si to evidentně užily. A přeju krásné svátky.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne fotky a naozaj milá tradícia. :) Taška na kolieskach je naozaj skvelý nápad! Moja babka tiež jednu vlastní a jej požičanie by sa v niektorých prípadoch naozaj hodilo! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Doufám, že jste si užili/užíváte vánoční svátky stejně jako vaše nákupy s maminkou :) A ta taška na kolečkách je náhodou super praktická věc, párkrát jsme si ji vzaly i my s mamkou do obchodů :) Lepší než to tahat v rukách, no ne? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Snad si měla krásné Vánoce! ♥ Předvánoční Brno je nádherné, moc se mi Vaše tradice s mamkou líbí :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥