pátek 27. prosince 2019

Vánoční radosti

Poslední letošní vánoční článek ♥ Kde bych ráda shrnula letošní krásné vánoční radosti. Začalo to na první adventní neděli 1.12., kde u nás ve vesnici byly vánoční dílničky, kam jsem nejdřív neměla v plánu jít, ale nakonec se mi naskytla možnost, tak jsme si udělaly s kamarádkou hezké odpoledne ♥


Nejdříve jsme se bály, že na to budeme moc starý, ale nakonec se to povedlo lépe, než jsme čekaly. Za dobrovolné vstupné si člověk mohl vyrobit přáníčko pomocí voskovek a žehličky, gumové svíčky, sůl do koupele, mýdla, svícínek z přírodnin, svícen, andílka či hvězdu z korálků, soba a stromeček z perníčků a něco z patchworku.



V 17 bylo zpívání dětí v kostele a následovalo rozsvícení našeho stromečku. Letos nebyl přítomen starosta, tak se žádná řeč nekonala a stromeček se prostě rozsvítil :D Taťka, jako člen zastupitelstva, podávali svářák, punč a ovocný čaj.


Hned v pondělí 2.12. jsem si udělala výlet za Aničkou do Prahy ♥ Ale to už víte a celý článek si můžete přečíst zde.




V sobotu 7.12. jsme s Dominikem vyrazili na vánoční nákupy do Olomouce. Jeli jsme i s jeho mamkou a bráchou. Začali jsme obědem v Globusu, pokračovali nákupama všude možně. Naštěstí jsme toho dost sehnali, tak jsme se zastavili na trhy, který byly vždycky moc krásný. Letos nás tedy zklamaly, i stromeček je nějakej malej. Tak snad se do příště zase polepší.



I kuřecí řízek s bramborovým salátem jsem stihla ještě před Štědrým dnem (14.12.), kdy mě Dominik pozval u nás do restaurace. Bylo to moc dobré. Hodilo se na nervy před blížící se mi zápočty :D


Třetí adventní neděli 15.12. jsme s mamkou vyrazily do Brna na naše každoročné nákupy, které se velmi povedly. I tomuto dnu je věnován speciální článek, který si můžete přečíst zde.



19.12. jsem konečně dodělala všechny potřebné zápočty, tak nadešel čas na trochu odpočinku. S mojí kolegyní Martinkou jsme zašly na pardubické trhy, na kterých jsme do té doby ani jedna nebyly. A to tam už nějakou dobu studujeme. Nechybělo ukazování občanky, i když ten hnusnej punč za to nestál (nekecám, rum ředěnej vodou). Menší trapas, kdy jsme u jednoho stránku řekly, že si slečna všímá spíš svýho než projede a ona řekla ,,Dobrý den.", tak jsme samozřejmě myslely, že je to na nás, ale nebylo. Slečna mluvila do telefonu :D :D Nechyběly ani drobné dárečky pro tu druhou ♥



V pátek 20.12. jsem tvořila klasické úlky pro Dominika a taťku, protože je mají oba nejradši ♥ Tak z toho vznikla malá armáda. Den jsme zakončili s Dominikem v mé oblíbené kavárně Cukrkandl, která měla v pátek naposledy otevřeno před Vánoci.



Nechyběla ani návštěva babičky a ochutnání všech druhů cukroví. Také poslední adventní neděli jsme se s Dominikem stavili k babičce, pěšky, večerní procházkou (cesta 5km, dohromady 10km), protože jsem potřebovala u babičky vyzvednout kolo. Tam jsme se posilnili cukrovím, chlebíčky a vaječňákem (já bych ho snesla ještě sladší a míň rumový :D). 


No a den před Vánoci nechybělo pečení vánočky podle receptu na blogu - zde. Letos se mi tedy nepovedla jako loni, ale i tak je moc dobrá. Na Vánoce nás dopoledne čeká zdobení stromečku, užívání si dne u cukroví a pohádek a nasávání vánoční atmosféry v kruhu rodiny.



Všechny tyto okamžiky jsem si chtěla uchovat, protože to jsou moc hezké vzpomínky a ne všechny by vydaly na samostatný článek, tak to mám aspoň takhle všechno pohromadě. Moc vám děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.

Jaké byly vaše letošní vánoční radosti?

1 komentář:

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥