čtvrtek 3. prosince 2020

Zdravé cukroví: Kostky v kokose (1/24 86 kcal)

Kostky v kokose u nás nikdy nechyběly. Jako malá jsem je milovala. Pak se místo nich dělaly rumové kuličky. Z prostého důvodu, tyto kostky jsou totiž velmi pracné a je třeba na ně "výrobní linka". Přesně si totiž pamatuju, že jsem je dělala s našima, kdy oni to namáčeli v čokoládě a já obalovala v kokose. Tentokrát jsem to spolu s velkým nepořádkem zvládla sama! :D

Vycházela jsem z tohoto receptu, který jsem si jako vždy upravila k obrazu svému. Přiznám se, že jsem jogurtu a chybějícímu vajíčku moc nevěřila, ale recept se povedl nad má očekávání! A ořechy mi tam hrozně chyběli, protože my jsme je do receptu dávali.
 
Hotové kostky pokládejte na tácek s pečícím papírem, pak nebudete mít problém se zaschlou čokoládou, která by vám nešla oddělat z tácku.


Kostky v kokose
- doba přípravy: 40 minut
- náročnost: střední
- porce: 24
 
Ingredience:
120 g ovesných vloček
170 g bílého 3,7 % jogurtu
15 ml řepkového oleje
20 g vlašských ořechů
70 g medu
100 g hořké čokolády
10 g kokosového oleje
50 g kokosu
lžička prášku do pečiva
 
 
Postup
V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky a vlašské ořechy. Poté k nim přidáme prášek do pečiva a promícháme. Přidáme bílý jogurt, řepkový olej a rozpuštěný med. Těsto pořádně promícháme a vlijeme do připravené formy vyložené pečícím papírem (18 x 27 cm). Pečeme na  180 °C 30 minut. Korpus necháme vychladnout. Připravíme si čokoládovou polevu smícháním čokolády a kokosového oleje. Těsto si nakrájíme na 24 kousků, každý obalíme v čokoládě a poté v kokosu. Necháme ztuhnout v lednici a podáváme.
 
 
Makra na 1/24
Kalorie: 86 kcal
Bílkoviny: 1,6 g
Sacharidy: 6,6 g
Tuky: 5,3 g
Vláknina: 0,75 g
 
Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz

Znáte tento druh cukroví? Pečete ho doma?



10 komentářů:

  1. super tipy na zdravé cukroví! Letos se chystám udělat jen něco málo, takže zdravé recepty moc cením ♥

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    My Instagram

    OdpovědětVymazat
  2. Tento druh cukroví neznám, zaujalo mě, ale přemýšlím nad tím, jestli by ho jedl můj přítel :D Péct se ale chystám, ale asi jen pár druhů jen tak na chuť :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Já věděla, že to nebude stejný recept jako mám na kostky já :D. V tom mém je dohromady asi 150 g cukru (je to tedy asi o půlku větší dávka než tvoje) + ještě cukr v polevě, kterou si na to míchám sama. U nás je jí hlavně manžel, takže ozdravování se konat nebude, to bych mu zkazila Vánoce :D.
    A souhlasím, že je to cukroví, u kterého se nadělá děsný binec.

    OdpovědětVymazat
  4. Většinou zdravější varianty cukroví doma neděláme, ale tohle vypadá fakt hezky a navíc je to s kokosem a já miluju všechno s kokosem :D takže to dokonce možná i zkusím :D super recept! :)

    Belle âme

    OdpovědětVymazat
  5. No ty vypadají úplně úžasné 😍 kokos miluju 😍

    OdpovědětVymazat
  6. parádní recept díky :) kokos miluji ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky,
    já nemám ráda ořechy, ale doma všichni ostatní ano, takže recept představím ostatním a uvidíme, jestli to nezkusíme. Vypadá to fakt pěkně:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz
    PS: u mě na blogu právě probíhá soutěž, tak tě zvu:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Podobné kostky s kokosem jsme také kdysi zkoušeli, ale ne ve zdravé verzi - díky za tip! :))

    OdpovědětVymazat
  9. Ty vypadají opravdu skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ty jo, na tenhle recept jsem se hrozně těšila, ale asi se mi s tím piplat moc nechce :/ asi to nechám na příští rok :D
    Ale dala bych si, né, že né :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥