neděle 29. listopadu 2020

Vánoční nálada

Já už mám vánoční náladu od půlky listopadu. Teď si už ale myslím, že mám na ní plné právo, když je dnes první adventní neděle. Taky jste se tak těšili? 


Přiznám se, že na mě lezla vánoční nálada už mnohem dříve, když jsem v září tvořila low carb vánoční cukroví pro RageFitness. A úplně na mě dopadla minulou sobotu, kdy jsme jeli do Globusu nakoupit nějaké vánoční věci - dekorace a ozdoby na stromeček (vše uvidíte níže).

 
Co by to ale byly Vánoce bez svařáku! Přiznám se, že si většinou na trzích dávám nealko punče, protože vůbec nepiju (nechutná mi to) a vždycky když si koupím na trzích nějaký alko drink, je to fakt humáč. Myslela jsem si, že mi prostě alkohol nechutná všeobecně.
 

No ale co se nestalo. Přišel mi balíček od eDelikatesy a tam červené víno s doporučením na svařák. Tak jsem si řekla, že je čas prubnout domácí. Opravdu jsem si s ním vyhrála. Dala jsem 50 g cukru a 2 lžíce vody. Tuto směs jsem zkaramelizovala, přidala koření na svařák, zalila 150 ml vody a nechala 5 minutek povařit. Mezitím jsem si ohřála červené víno. Až z něj začla stoupat pára (nesmí se vařit), vypla jsem ho, kořenící směs jsem do něj přecedila a podávalo se.
 
 
Já to opravdu moc dobře neporovnám, ale tohle byl opravdu první alkoholický drink, co mi chutnal. Abych si potvrdila, že je opravdu dobrý, donesla jsem mamce. A měla jsem pravdu! Říkala, že takhle dobrý svařák dlouho neměla. Měla jsem víno Sangrína Mar & Sol
 
K dolazení atmosféry jsme si pustili Grinche, nandali si trochu cukroví a protože Dominik je spíše na slané, vytáhli jsme ještě Cajunské kešu, které jsou obalené v pálivém Cajun koření (nebojte, je to pikantní lehce, žádné chili papričky).

 
A už mám pro vás připravené první dva recepty na zdravé cukroví. První recept je na kostky v kokose, které jsem jako malá milovala. A i tu přípravu s našima. Druhým receptem jsou ovesné knoflíky s marmeládou. Dala jsem jablko se skořicí. Je výborná, sladká akorát. Akorát trošku tekutější, jak není zahušťována žádnými želírujícími látkami (do lineckého by nešla).
 

Protože spolu s Dominikem bydlíme od března, budou to naše první Vánoce. Čili nemáme žádné ozdoby, takže jsme se mohli v Globusu vyřádit. Koupili jsme si dřevěný adventní kalendář (79,-), dřevěný nápis se sobem a stromem (199,-), svíčky na adventní věnec (44,-), 3 ptáčky (149,-) a spoustu ozdob (tady si ty ceny radši ani nemapatuju). Dohodli jsme se, že stromeček budeme ladit do červené a bílé/stříbrné.
 
 
Ještě jsme si prošli Afi palác Pardubice, kde už mají vánoční výzdobu se stromečkem. Vzhledem k tomu, že nejspíš nebudou žádné trhy, je toto jediná možnost, tak načerpat nějakou vánoční atmosféru. Hezkou výzdobu mají i v Globusu, ale pouze na "chodbě". V obchodě to není vyzdobené. 
 

Vybrali jsme pár dárků. Já už ty své mám všechny pokoupené a čekají mě jen ty DIY, na které se moc těším. Letos zase zkouším nějaké nové, tak doufám, že se budou líbit.

To by bylo pro dnešek vše z mých prvních vánočních radostí


Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz
 

Těšili jste se na dobu adventu? Máte už nakoupené dárky? 

Děkuji eDelikatesy za poskytnutí dobrot.

11 komentářů:

  1. Já se přiznám, že mi taky nechutná každý svařák a na každý alkohol nejsem :D. Páni, moc pěkná výzdoba! :) Líbí se mi, jak jste si to sladili do barviček :).

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám letos vánoční náladu už taky pěkně dlouho :D s kamarádama jsme si pouštěli vánoční písničky už v září :D
    Miluju svařák, je to pro mě symbol Vánoc a nedokážu si to bez něj představit, ale je pravda, že ne vždycky narazím na dobrej.
    A co se cukroví týče, v tomhle jsem taková, že mám ráda klasiku. I když miluju zdravý jídlo a chutná mně, cukroví dělám vždycky klasický a hrozně se na to těším :)

    Belle âme

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj,
    já vůbec nepiju alkohol, takže svařák vůbec neřeším. Na vánoční atmosféru mě hodně naladila vánoční romance Dvanáct vánočních schůzek. Budu o ní určitě psát na blogu, je hodně povedená. na tvoje recepty se hodně těším už aby tu byly:-)
    Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám pocit, že mám snad celoroční vánoční náladu :) Moc se mi všechny dekorace líbí, nejradši bych do Globusu hnedka zašla :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Svařák nepiju, ale miluji vaječný likér. Krásná výzdoba :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  6. My také budeme mít červeno-bílý stromeček a moc se mi ta kombinace líbí. Máte krásné dekorace... A úplně jsem dostala chuť na ten svařák :D

    OdpovědětVymazat
  7. Grinch je jeden z mých nejoblíbenějších vánočních filmů, nemůžu se dočkat, až si ho také pustím! :) Jinak vánoční nálada na mě už také doléhá, svařák možná zkusím následující víkend. :))

    OdpovědětVymazat
  8. Na trzích svařáky někdy nebývají nic moc, stejně jako horká medovina (už jsem pila pěkně hnusné). Domácí je domácí.
    Kokosové kostky dělám taky (ale v té nezdravé variantě) - je to oblíbené cukroví mého muže.
    My vánoční stromeček ladíme do červena taky. K tomu střídáme zlaté nebo stříbrné řetězy na doplnění.
    Dárky ještě nemám vlastně žádné, ale důležitější než dárky je to si užít fajn čas, takže to nehrotím :)

    OdpovědětVymazat
  9. Hihi, já tyhle články miluji. Dekorace miluji a mám už naštěstí všechny. Jediné, co mi chybí je stromeček, pro který půjdeme nejspíš příští týden. :-) Těším se. Přijde mi to jako včera, co jsme zdobili a ejhle... je to tu zase :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Super článok! Na domáci svařák sa tento rok chystám tiež (alebo nejaký iný zimný horúci drink). :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥