sobota 18. dubna 2020

Co jsem dnes jedla XVIII.

Teď když jsem pořád doma, mám čas na tento typ článků. Po delší době vám ukážu zase něco málo z mého jídelníčku. Doufám, že se vám bude má ispirace líbit! A budu doufat, že vás nenamotivuju pouze ke zdravějšímu stravování, ale i doma nezahálet a dělat něco potřebného - ať už úklid, domácí práce nebo ty, školou povinné i odhodlání se ke školním povinnostem :)


7:30
  • 3 hrnky bylinkového čaje
Už týden vstávám bez budíku. Je to nezvyk, ale i tak bez budíku se budím velmi brzo. Většinou se probudím v 6, ale vstávám až v 7, protože přítel vstává se mnou. Je teď z práce doma, protože nemají zakázky na výrobu. Uvařila jsem nám čaj a já se potom vrhla do učení, na které jsem se včera z části vyprdla :D



9:30 Snídaně
  • kousek jablečného mřížkového koláče, 1/2 polotučného tvarohu oslazeného flavdrops
  • sklenice (400ml) vody
Ke snídani mám mřížkový koláč, kde jsem do těsta dala celozrnnou špaldovou mouku, erythritol, mandlovou mouku, žloutky, citrónovou kůru, skořici, jablečné pyré. Do náplně jsem jen nakrájela jablko a smíchala ho se skořicí a vanilkovým pudinkovým práškem. Odtučněný tvaroh mi nějakou dobu už moc nechutná, tak teď volím polotučný :)



12:00 Oběd
  • kuřecí vývar s domácími nudlemi, zeleninou a masem
  • carbonara špagety s pečenou zeleninou 
Uvařeno jsem měla už od včera a polévku ještě déle. Teď jsem si zvykla dělat vývary v tlakáči, tak je to rychlovka a na chuti je pořád výborný. Carbonara jsem dělala podle receptu na blogu, který najdete zde. Akorát jsem teď dala půl na půl slaninu a šunku :) Řepu, mrkev a cibuli jsme akorát očistili, nakrájeli, posolili, dali trochu vegety a pekli zakryté přes hodinu. Samotná řepa mi moc nechutnala (jako pečená), ale tahle kombinace je parádní.

14:00 Pohyb
  • 30 minut doma full body
Cvičila jsem podle videa od Chloe Ting, jejíž workouty mě moc baví. A tenhle byl teda mazec. Nespálila jsem slibovaných až 500, hodiny mi ukazovaly nějakých 200 kcal, což za 30 minut cvičení doma není vůbec špatný. Je pravda, že jsem to teda skoro nemohla vydýchat, ale workout mě moc bavil.


15:30 Svačina
  • kousek jablečného mřížkového koláče, zbytek polotučného tvarohu oslazeného flavdrops od snídaně, šálek müller milk javorový sirup a vlašské ořechy
  • sklenice vody
Na svačinu jsem si dala to, co ke snídani. V obchodě nás zaujala tato limitka, špatná není, ale abych se přiznala, tyhle tekuté "jídla" mi moc nechutnají. Spíš to dám do nějaké kaše :D Teď se půjdu do večeře učit 10 stran patologie, kdy mě čeká onkologie, po těch zánětech zajímavé téma.


18:45 Večeře
  • 2 domácí bochánky, 2 lžíce domácí tofu pomazánky, 1,5 vařeného vejce, ledový salát
  • sklenice vody
Teď mi je proti srsti kupovat pečivo v obchodě, takže ho často dělám doma. Tentokrát jsem měla zbytek bochánků. Recept mám od mamky a jsou teda dělané z bílé mouky, protože špaldovou jsem už 2 týdny v obchodě neviděla, tak ji prosím nevykupujte :D :D K tomu jsem dojedla zbytek tofu pomazánky a ještě dala kousek vajíčka, co se nevyšlo přítelovi na chleby.

Patologii jsem splnila, večer jsme se ještě podívali na 2 díly Přátel (na Netlixu, jedeme od začátku) a udělala jsem přítelovi masáž, kterou jsem ho minule uplácela :D Doma máme tento masážní olej Relax od Saloosu a pokud na něj někde narazíte, vemte ho! Voní krásně a i tato malá sklenička vám dlouho vydrží :)

To by bylo k dnešnímu dni vše a určitě mi dejte vědět, co děláte o karanténě vy. Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Tento jídelníček je ze dne 26.3.2020.

Čím se zabavujete vy doma? 

22 komentářů:

  1. To je krásný zpořádaný jídelníček. Já docela hřeším :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju! Taky si sem tam dám dortík - jako třeba zítra, ale Co jsem dnes jedla vybírám většinou v ty dny, kdy jsem doma :)

      Vymazat
  2. Poslední dny se snažím jist zdravěji a včera jsem dokonce po delší době cvičila. 😂Dneska ty nohy docela cítím.

    OdpovědětVymazat
  3. Tvoje články o strave sú pre mňa vždy inšpiráciou. :) Dnes sa mi veľmi páči mriežkový koláč, vyzerá extrémne chutne! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší Kačí ♥ Byl, akorát bych příště náplň nastrouhala, takhle se to blbě krájelo :)

      Vymazat
  4. Ahoj, tyto články mě strašně baví:-) Já se teď vztekám, protože peču a nějak mi to nejde. Jinak pořád vymýšlím úkoly pro děti do školy a taky hodně čtu:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, tak to mě moc těší :) Neboj, i mě se někdy něco nepovede :) U čtení člověk hezky zrelaxuje ♥

      Vymazat
  5. No teda Míšo, ty si šikovná! Vstávat takhle brzy a ještě i cvičit, poklona ✨ Cítím se jak lenivé hovínko oproti tobě :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, ale tohle ještě není můj čas "vstávat brzo", tohle je tak vstávat normálně :D :) Tak ještě máš v karanténě čas s tím něco udělat a být lepší, než jsi byla včera :)

      Vymazat
  6. Mňam. Dala by som si vývar teraz. Skoro o polnoci, ale nevadí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však ve vývaru není nic těžkého, takže bych si ho klidně dala i o tý půlnoci :)

      Vymazat
  7. Já mám víceméně home office (občas tedy do kanceláře jdu - vyjde to tak jednou za týden). A tento týden jsem tedy jela jako fretka, jen se od klávesnice prášilo. Bohužel i celý víkend, takže vaření bylo na manželovi (takže nic dietního - zapečené těstoviny, svíčková s houskovým knedlíkem a taková zbytková bramborovo-klobásová smněs se zelenou paprikou a cibulí). Já ji jen udělala na sváču mugcake a k snídani vločkovou kaši s jahodami (v Bille byla bednička v akci :D)
    Měj se pěkně a ať ti jde učení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně, že to máš vyvážené :D :) Ne, ve zkouškovém taky nemám čas vařit, tak jsem ráda, když mi mamka taky něco připraví, nehledě na to, co to je. Hlavně když je to dobrý a zasytí mě to :)

      Vymazat
  8. Moc pěkně jíš i v karanténě! :) Taky vstávám brzy s přítelem :D ale ten do práce teda jezdí :D Jinak já se v karanténě taky semtam učím, pracuji, chodím s pejsky a jsem hlavně s přítelem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Teri ♥ Ten můj od pondělí už taky začne :D Tak to máš super využití času ♥

      Vymazat
  9. Ten jablečný koláč bych si hned dala! :) Jinak super tipy na jídlo, špagety Carbonara bych mohla udělat k obědu. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si je udělej, je to jídlo za chvilku hotový a velmi jednoduchý :) Moc děkuju ♥

      Vymazat
  10. juj carbonare som dlho nemala :D a ja keby vstávam bez budíka tak asi nevstanem nikdy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám zřídka, ale vždycky se na ně hrozně těším :) Je to jen o zvyku a odhodlání :)

      Vymazat
  11. Když vidím ten koláč, hned bych si dala... Pěkně s kávičkou :)
    Sakryš, zrovna ode dneška jsem si řekla že zkusím měsíc bez kafe, a koláčů.. :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by mě mohlo :D Bez koláčků ani ránu! Zrovna dneska jsem pekla jablečný koláčky a ferrero muffinky :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥