sobota 21. března 2020

Kafe, víno, kokino

Rozšiřuji svůj seznam vyzkoušených Pardubických podniků! Na doporučení kamarádky Martinky jsme se s kamarádkou Klárkou vydaly do kavárničky Kafé, víno, kokino, která se nachází za divadlem v Pardubicích.


Kavárna je poměrně maličká a působí útulně. Příště bych možná doporučovala si udělat předem rezervaci. Přišly jsme v úterý ve 3h a poslední stolek čekal na nás.

Byly jsme překvapené, že hned po usazení jsme dostaly skleničku s vodou. Já jsem si dala hořkou čokoládu a lískooříškový dortík a Klárka si objednala capuccino a quitche. Líbilo se nám, že měli na výběr jak sladké dortíky, tak i quitche či sandwiche. 


Pití jsme dostaly skoro hned, akorát na dortík jsme si nějakou dobu musely počkat. Dortík nebyl špatný, byl to vlastně korpus s čokoládovým krémem, politý čokoládou a pistáciemi. Já bych rozhodně přidala na krému, přišel mi trošku sušší. Hořká čokoláda špatná nebyla, měla správnou konzistenci.



I přes malé prostory tam žádný hluk nebyl a hezky jsme se slyšely.

Na záchodcích zaplesalo moje eko srdíčko, když tam měli takové mini čtverečky z ručníků na usušení rukou (jeden není úplně hygienický a papírový jsou naprd a ten foukač nesnáším :D).


Ceny jsou ucházející - za pití 50-60kč, dobroty kolem 60-70kč. Celkem jsme platily 250kč a já Klárce moc děkuji za milé pozvání! ♥ Těším se, kam zavítáme příště ♥


Při odchodu si můžete vzít malinký perníček na cestu a vizitku, což mi tak přišlo enormně milé :D Celkově kavárnu hodnotím velmi kladně, i když co se týče dortíků, náš Cukrkandl asi nic nepřekoná ♥

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.

Jakou kavárnu jste naposledy navštívili? Chodíte rádi do kaváren?

19 komentářů:

  1. To vypadá krásně! Úplně se mi stýská po kavárnách.. hned bych někam vyrazila!
    V Pardubicích moc podniků neznám, ale nedávno jsme s kamarádkami byly v kavárně "Dobrý kafe", kde to bylo neskutečně dobrý. :)

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to tam moc krásné. Já to mám úplně stejně :D Rádi bychom s přítelem vyrazili někam na oběd, bohužel nemůžeme. Dobrý kafe mám na seznamu, kamarádka mi to také doporučovala :)

      Vymazat
  2. Já byla těsně před omezeními spojenými s koronavirem v moc pěkné kavárně v Českém Krumlově a ještě předtím v Telči (o té jsem i psala na blgu). V Praze po kavárnách moc nechodím, to spíš právě když někam vyjedeme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně, že jsi přece jenom něco stihla :) Také chodím hlavně na výletech nebo si takhle někam sednout s kamarádkou :)

      Vymazat
  3. Mňam! Úplně se mi stýská po dortíčkách v kavárnách.. Snad do nich budeme moc brzy zas vyrazit :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I mě, hlavně v té mé oblíbené v našem městě. Taky v to doufám :)

      Vymazat
  4. Konečně jsem se dostala na své oblíbené blogy :-) Kavárny? Miluju, zbožnuju! Třeba se v nějaké potkáme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také chodím do kaváren moc ráda, už jen, aby je brzy otevřely :) Třeba jo!

      Vymazat
  5. Ahoj, ta kavárna vypadá moc dobře, to se mi líbí. Pardubice moc neznám, paradoxně jsme tam byla vlastně jen v Globusu (stavěli jsme tam vždy po cestě do Lotyšska, kam jsme jezdili se žáky). Ale mám v Hradci rodinu a to je kousek, tak bychom se tam mohli někdy podívat:-) Taky se mi líbí, když jsou na toaletách malé ručníčky na jedno použití, které se klasicky perou. Přijde mi to nejlepší:-)
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, je opravdu moc hezká a je v ní příjemně. Až bude v léte zahrádka, bude i dost míst na sezení. Takhle je to tam trošku stísněné. :)

      Vymazat
  6. Jé tak malinký perníček jako poděkování za návštěvu je moc pěkná věc :) I ty malé čtverečky na utření rukou by na mě působily dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně mě to uchvátilo a samozřejmě jsem musela hned ochutnat :D Mile mě na záchodě překvapily. Snad to budou tak provozovat i po tomhle neštěstí :)

      Vymazat
  7. Díky za tip! Až zase přijedu na návštěvu do Čech, určitě se v této kavárně zastavím. Bydlím totiž v Chrudimi a do Pardubic jistě zajedu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to bydlíš kousek :) No tak ať se Ti tam, a i doma, líbí! :) A rádo se stalo ♥

      Vymazat
  8. Vyzerá to tam veľmi pekne! A uteráčiky na záchodoch tiež beriem vždy ako veľké plus :D Ale srdce ma bolí vidieť takýto článok. Hneď by som si išla posedieť do mojej obľúbenej kaviarne aj na niekoľko hodín.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc příjemné prostředí :) Nedivím se, také mě hrozně mrzí zavřené kavárny a restaurace. S přítelem chodíme rádi na jídla. Ještě, že některé restaurace rozvážejí :)

      Vymazat
  9. Božinku, okamžite by som si dala aspoň tri tie koláčiky. :D :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to těžké se udržet, ale zvládla jsem to :D :)

      Vymazat
  10. Miluji to tam. Chodím tam pravidelně vychutnat si svou vánoční kávu, samozřejmě až potom co nakoupím všechny dárky, poté je to zasloužený relax

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥