sobota 25. ledna 2020

What I ate XXVIII.

Dnes tu pro vás mám další část inspirace z mého stolu za poslední období. Opravdu jsem se snažila a v tomto díle najdete spoustu slané inspirace! Užijte si už osmdvacátý díl! ♥


Sypané tvarohovo-ovesné řezy spolu s domácí marmaládou (rozmražené lesní ovoce se lžičkou chia semínek) a lžičkou pecan pie másla (arašídy&pekanové ořechy). Skvělá snídaně, která mě zasytila na 4 hodiny.


Domácí burgery - housky jsou slunečnicové z Alberta, domácí hranolky (brambory nakrájet na drobné kousky, trochu oleje a koření a upéct do měkka) a vařená kukuřice, kterou oba s přítelem milujeme. V burgeru se nachází placka z mlěté vepřového masa, bylinkový dresing, hořčice, kyselá okurkaa normální, ledová salát a zkaramelizovaná cibulka.


Takováhle krásná snídaně na mě čekala na můj svátek od drahého ♥ Míchané vajíčka s osmaženou uzenou šunkou, rozpečená bylinková bageta a čerstvá okurka a paprika. K tomu jsem dostala Toffife a krásnou kytičku s růžemi.


Rybičková pomazánka, to úplně miluju! Jenom smíchám balení rybiček zbavené kostí, balení (80g) žervé a lžíci kečupu, moc dobré. K tomu rozpůlený dalamánek a čerstvá paprika.


Po dlouhé době ovesná kaše s lesním ovocem, kešu oříšky a konopným semínkem.


Znáte podmáslový chleba z Kaufu? Pokud na něj přiště narazíte, určitě ho kupte. Vydrží měkoučký hrozně dlouho. K tomu jsem udělala pomazánku z nivy a čerstvou zelenou papriku. Hrozně ráda sýrové pomazánky doplňuju vlašskými ořechy.


Kuře na paprice dělané podle mamčiného receptu. Je to moc dobré, ale hrozná dřina a fůra nádobí :D


Když kocouři nejsou doma, myši mají pré - byla jsem sama doma a tak jsem tvořila. Dýňová bábovka se skořicí a lískooříškové pralinky, který všichni pasovali na letošní druh vánočního cukroví.


Zbytkové jídlo a tak výborné! Uvařený kuskus se zeleninou, kuřecím masem, dýňovým pyré, eidamem, solí a pepřem. Vše stačí prohřát a promíchat.


Celkem jsem si oblíbila tvoření pomazánek na víkend. Je to rychlé a vděčné jídlo. Zde je zrovna hermelínová, která se skládá z hermelínu, cottage sýru, Goldessy s jogurtem, hořčicí, kečupem, solí a pepřem.


Miláček měl chut na tvarohový dezert, ale zásoby se zmohly jen na jáhelno - jablečný koláč s tvarohem. Já si ho polila ještě oříškovým máslem kešu & káva. Vynikající snídaně.


Dlouho jsem měla vyhlídlí recept na palačinky z quinoi a konečně přišel jejich čas. Přiznám se, že mi quinoa moc nejede, tak jsem chtěla vyzkoušet jiný způsob jejího zpracování. Nebyly špatné, ale quinoa nadále není favoritem. Naplnila jsem je tvarohem oslazeným flavdrops a domácí marmeládou z lesní směsi. Nahoře nesmí chybět trochu másla kešu&káva od Nutspread.


Rychlovka k obědu - grilované kuřecí prso s nivovou rýží a mraženou zeleninou - kukuřice, hrášek a je tam i schovaná baby carotka. Jakmile už zelenina v obchodech přestává být poživatelná, vracím se hlavně k mražené a sterilizované formě.


Další z mišmašů, ale velmi vděčných věčeří! Rýže s kuřecím masem, ajvarem, mražené směsi Letní zelenina a šunkou.


Minule jsem zkoušela recept na jeden koláč a zbylo mi hrozně moc tvarohu z náplně, tak mě napadlo ho upéct. Ozvláštnila jsem ho moruší. Navrch jsem přidala horké lesní ovoce a lžičku oříškového másla kešu&káva.

To by bylo z dnešních dobrot vše. Já doufám, že jste načerpali nějakou inspiraci a článek se vám líbil.
Moc vám děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.

Co jste vyzkoušeli v poslední době nového? 

Máte svého oblíbence v řad jídla za uplynulou dobu?

12 komentářů:

  1. Já z toho hlavně dostala hrozný hlad :-D.
    Jinak mám taky ráda pomazánky a kuskus (u nás v něm nikdy nechybí sušená rajčata a kuřecí maso :)).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pak to splnilo svůj účel :D :) Pomazánky jsou super, taky je moc ráda dělám :) Moc děkuji, Tobě také!

      Vymazat
  2. Zase mám z toho hlad, díky! :D Moc se mi líbí, jakou snídani ti udělal přítel, roztomilé :).

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo ♥ :D Mohla bych se napravit a příště Ti něco přivést viď? ♥ Tojo, je to miláček ♥

      Vymazat
  3. Všechno to vypadá moc lákavě! Krásně pestrá, vyvážená strava 😋

    OdpovědětVymazat
  4. Jako vždy ,,foodporn" :D :) :P
    Hele té quinoi jsem taky pořád nepřišla na chuť, mám to úplně stejně i s pohankou, ta mi taky moc nesedí :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju Miško! ♥ Mám to úplně stejně :D :D Pohanku moc nemusím, ale sem tam si ji ráda dám :)

      Vymazat
  5. Tyhle typy článků mám fakt hrozně ráda. Vždycky načerpám plno inspirace , co vařit nebo co koupit :) Zrovna dnes jsem dělala taky domácí burgery, akorát jsem teda použila celozrnnou housku z Globusu. Pro příště se ale chystám na domácí špaldové housky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se Ti článek líbil :) Taky je mám ráda pro inspiraci :) Páni, to musela být dobrota! Já na domácí pečivo moc nedám, protože se mi většinou nepovede :D

      Vymazat
  6. Jezis, ted jsem snědla oběd a z tohohle článku mám zase hlad! Hned první obrázek řezů mně nejvíce zaujal.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥