pátek 28. prosince 2018

Café Pilát

Musím říct, že dřív jsem kavárnám moc nedávala. Měla jsem z toho strach. Ne tam jít, ale spíš, že si dám nějaký dortík a zase poruším ten svůj zdravý životní styl. Díky bohu to už tahle dnes není a já si chodím do kaváren úžívat!

Samozřejme jako je někdo kavárenský povaleč, to já jsem spíš zbloudilá duše, co tam při příležitosti zavítá. Baví mě je objevovat, bohužel naše město jich tolik nenabízí. V podstatě skoro nic.


Takže když jsme zůstávali s přítelem Dominikem po vánoční Vídni (článek zde) v Brně, snídaně v kavárně byla jasná! No jo, ale kam? V tom nám naštěstí poradila Maruška, u které jsme spali přes Airbnb. Nejdříve nám doporučovala jinou, ale zjistili jsme, že má zavřeno, proto nám navrhla café Pilat a my jako Brna neznalý jsme tam vyrazili.

Majitel podniku se jmenuje Pilát a biblický příběh a doba Piláta Pontského, starověkého Říma a jeho provincií se staly inspirací pro interiér, grafiku a nabídku kavárny. Pracuje se s materiály typickými pro antiku: kámen, měď, masivní dřevo, skleněná mozaika a textil.1

Kavárna se nachází v prostorách kapucínského kláštera na Kapucínském náměstí. Je to vlastě když jdete od vlakového nádraží na náměstí Svobody, ale jak jdete do kopečka, tak zahnete doleva.

Už samotná výzdoba upoutá vaši pozornost. Pixelový ptáčci jako novodobá mozaika. Najdete tam ale také živé ptáčky v kleci

2

Snídaně se zde podávají v týdnu 8-10:30 a o víkendech 9-11. My to stihli tak tak v půl 11, ale v kavárně skoro nikdo nebyl. Maruška nám vyprávěla o stolech na ležení, vypadaly parádně, ale moc se nám nechtěli sundávat boty, takže jsme zvolili klasický stolek.

3

Každý jsme si objednali čajík - bílý Pai Mu Tan (chutná podobně se zeleným :D), akorát jsme přehlédli množství! Každému nám na stole přistála obří konvice s objemem cca 600ml. Kdybychom to věděli, objednáme si pouze jeden. Dominik ho statečně vypil, já tam teda něco nechala, protože jsem fakt už nemohla.


K jídlu jsem si vybrala hummus se zastřeným vejcem, avokádem a pečivem. Dominik si vybral turecká vejce s pečivem (3 vejce zapečená v rucole s špenátu, jogurt, sumac). Můj hummus byl skvělý! Už jsem ho měla v Cacao Prague, ale tam mi upřímně vůbec nechutnal :/ Tenhle byl výborný! I Dominikovi chutnalo a hrozně se nám líbilo servírování jeho chodu. Jídlo nám nedonesl číšník, ale personál z kuchyně. Dále mají v nabídce na snídaně "maces" což jsou nekvašené židovské chleby na různé způsoby - na sladko s mascarpone, fíkovou marmeládou, ovocem a ořechy nebo na slano s rajčatovým sugo, fetou, olivami a rucolou. Celou nabídku můžete najít zde.


Jeden čaj vyšel na 62kč což není vůbec zlé vzledem k tomu, jaké máte množství. Hummus vyšel na 98kč, turecká vejce na 128kč. Na to, že je to v centru to vůbec není drahé a najíte se teda do sytosti (a ještě k tomu zdravě!).


Samozřejmě kavárna podává i brunche a obědy, ty mi ale vyzkoušené nemáme, tak tu o nic ani nebudu psát, ale jejich celou nabídku najdete na oficiálních facebookových strákách. Kavárna funguje zároveň s vinárnou, ale pro nás tohle není, takže jestli vás zajímá například i nabídka vín, tak ji také najdete na oficiálních stránkách.

Když bych to měla porovnat v kavárnami, které jsem navštívila s Aničkou, tak je to podobné MyRaw Café. Krásné prostření, dobré jídlo, akorát zde jsou ceny mnohem příznivější :D Takže pokud nechcete něco tradičního, určitě navštivte café Pilat ♥

Doufám, že se vám dnešní článek líbil a třeba až budete někdy v Brně, tak si vzpomenete na tento článek a zavítáte do Pilátu O:) Tohle je zároveň poslední článek letošního roku, takže bych vám popřála hodně štěstí, zdraví, lásky a peněz (ty se nikdy neztratí :D) do Nového roku 2019!

Pa, Míša.

Kdy a jakou jste naposledy navštívili kavárnu? Chodíte někdy snídat "ven"?


Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/ 
 


Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu 

10 komentářů:

  1. Snídat ven nechodíme (on manžel nesnídá skoro vůbec), ale když jsme někde na dovolené, tak si užívám hotelové snídaně ráda.
    Kavárna Pilát vypadá zajímavě - interiérem a hlavně zajímavou nabídkou. Tam by se mi myslím líbilo. Ale do Brna to mám z ruky ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee, tak to rozhodně někdy musím navštívit! A zvolila bych si tu lehárkovou sedačku, to je nádhera! :D A jídlo vypadá skvěle, to musím zkusit, škoda, že jsem na druhé straně republiky, ale snad se tam dostanu.
    Já tedy do kaváren chodím ráda a často, ale jen dokud mám peníze. :D
    Jinak přeji i tobě krásný nový rok a hodně štěstí ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Ten stůl na ležení je super! Hned bych to vyzkoušela :D Jídlo vypadá dobře a ty ceny mě mile překvapily :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ta kavárna vypadá moc dobře, hlavně se mi líbí to "téma" kavárny. Jsem ráda, že ti hummus chutnal :D V Cacau byl fakt nic moc.

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  5. To je parádní článek! :) Musím se vydat co nejdřív zase do Brna a zkusit tam místa, ve kterých jsem sama ještě nebyla. :) Vypaadá to skvěle.

    Lola Jukelson

    OdpovědětVymazat
  6. Tak o tomto podniku jsem neslyšela:) Ale taky jsem v Brně byla jen třikrát že :D Hlavně, že vám chutnalo:)

    OdpovědětVymazat
  7. Tyhle články mám moc ráda, jelikož vždycky když jsem v nějakém městě, stačí když si vzpomenu na tahle doporučení a mám vyhráno, takže toto si budu určitě taky pamatovat!
    Jinak snídat ven nechodím, jelikož nejsem vůbec zvyklá snídat. Vím, že to není zdravé, takže se s tím snažím něco dělat, ale zatím to na snídaně venku moc nevidím.
    Také přeju vsechno nejlepší, hodně štěstí, zdraví, peněz a lásky v novém roce 2019!

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá božsky!! Rozhodně tam budu muset někdy zajít, protože to vypadá fakt mega dobře!
    Já poprvý navštívila korejskou kavárnu v Praze (Cafe Susu) a bylo to naprosto špičkový <3

    OdpovědětVymazat
  9. Myslím si, že zrovna ty s tvoji postavou nemas proc se bat dortiků a kaváren :)))) naopak je to pekny si jit nekam posedet, urcite to neni dobre chodit denne a cpat se :) ale jednou za cas a hlavne nekde na vylete, poznavat nova mista, to mi prijde super :)
    Brno miluju a znam tam sposutu mist, ale Pilat teda neznam, sakris, dik za tip :)
    az budes nekdy v Brně, tak za sebe ti rada doporucim treba kavárny Momenta, Placzek, V melounovem cukru, Kafec brněnský a nebo moje oblibena Air cafe ktera se nachazi v moravskem zemskem muzeu a je skvela :) ))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš co Veru, to je přesně ale ten důvod, proč mám takovou postavu jakou mám :D :) To teda, zamilovávám si to čím dál tím víc O:) A to je přitom první v trip advisoru mezi kavárnama :) O Momentu jsem slyšela a budu ho muset navštívit. Děkuji za tipy! ♥

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥