neděle 23. prosince 2018

Vánoční Praha s Aničkou

Zdravím vás v krásném předvánočním čase! Já už konečně mám za sebou zkoušku, na kterou jsem se teď 2 týdny připravovala, tak mám konečně čas na sepsání tohodle článku, protože jako každý cestovatelský článek, má předpoklady, že bude o něco delší.


Hned poté, co jsme s Aničkou dokončily náš letní projekt navštěvování kaváren, Anička navrhla že bychom mohly něco podniknout i na Vánoce. A já jsem hrozně moc ráda, že nám to vyšlo ♥


Anička mě vyzvedla na nádraží, protože už víme, že se mnou si nemá cenu dávat někde sraz - po cestě se ztratím. Nejdřív naše cesta zamířila na vánoční trhy na Andělu. Jely jsme metrem, kde nás chytl pan revizor. Ale zkontroloval jenom nás, trochu divné. Po příjezdu na místo se mi moc líbila spojitost názvu a výzdoby - všude byly andělé.


Jako první věc jsme si koupily makronky. Jedna stála 30kč. Byla to moje premiéra. Dostala jsem kousek citrónové na ochutnání a celkem mi to chutnalo, tak jsem si vybrala 4 makronky s příchutí hořké čokolády, pistácie, pekanové ořechy & javorový sirup a levandule. Musím říct, že mi chutnaly úplně všechny! Fakt, krásně to vždy bylo cítit danou příchutí.


Jinak kvůli téhle fotce jsem neviděla na živo Leoše Mareše :D Si tak fotím naše makronky a pak Anička jen tak prohlásí, že teď kolem nás prošel Leoš. Až mi to bylo líto. Na to Anička hned nadhodila, že ví, kde bydlí :D :D :D

No ale protože jsme měly hlad, naše oči zamířily ke stánku s klobásami. Jedna nás vyšla na 65kč a byl to teda velkej kus.




Nějakou dobu jsme už mrzly venku, takže jsme se skočily ohřát do Starbuck, moje první návštěva Starbuck. Já jsem si dala Gingerbread Latté a Anička Salted Caramel Brownie Hot Chocolate. To moje bylo celkem dobré - bylo to dost zředěné šlehačkou, tak ani nebyla moc cítit ta chuť kafe. Myslím, že v blízké době ke kafi lásku nenajdu :D Nebo jo vzhledem k blížící se mu zkouškovému? Čokoláda byla opravdu dost sladká.




Měli jsme se ještě sejít s Verčou z blogu Veronikahajkova, ale Verča to bohužel z časových důvodů nestíhala, tak snad příště.

Pak jsme zavítaly kam jinam než na Staromák ♥ - pěšky. Jsem hrozně ráda, že to Aničce nevadí skoro všude se mnou chodit pěcha, já jsem na to prostě zvyklá :) Vánoční Prahu jsem viděla poprvé a trhy na Staromáku byly opravdu moc krásně vyzdobeny.


Obzvlášť jsme obdivovaly výzdobu stánků - na bílém pozadí krásně vynikly všechny ozdoby. 


Měla jsem hroznou chuť na trdelník, ale trochu mě sklamala jeho velikost vůči ceně. U nás jsem zvyklá na větší a levnější ale chápu to, rejžování na turistech :D Anička si dala pečené kaštany, které mě loni, když jsem je zkoušela moc neoslnily. 


Samozřejmě nesmím zapomenout napsat, že celý den s Aničkou byl úžasný. Opravdu jsme si hodně sedly a já doufám, že naše setkání budou i nadále pokračovat :) Už jsme se zase předběžně domluvily, tak snad to vyjde ♥


Člověk prostě nepotká každý den jiného člověka, se kterým by si tak rozumněl, ve stylu ještě to nejez - kvůli fotce nebo vyfoť mě atd atd. :D Nebo s kým by mohl probírat blogerské věci typu v čem upravovat fotky nebo jak při soutěži zaujmout co nejvíce lidí :D :D #bloggersproblems


Tímto moc děkuji Aničce za ukázání vánoční Prahy a příjemně strávený den :) Určitě se podívejte i na Aničky článek, který ona sepsala k našemu výletu. Odkaz najdete ZDE.

Do Vánoc už nejspíš žádný článek nevyjde, proto vám všem přeji krásné Vánoce, bohatého Jěžíška a plná bříška ♥ Užijte si je plnými doušky, jsou přece jenom jednou za rok :)


S láskou,

Míša ♥ 

Které adventní trhy jste letos navštívili? Co ve stáncích kupujete nejraději?



Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu 

7 komentářů:

  1. Tobě také krásné Vánoce! :) Je super, že jste si vánoční Prahu takhle užily, my ji s přítelem navštívili při takovém pochmurném počasí a trochu to ubíralo té kráse trhů. Jinak já když už něco kupuju ve stáncích, tak je to většinou trdelník. :D Makronky jsem měla jednou, když je měla kamarádka na dortu, ale vzpomínám si, že mi přišly chuťově takové nijaké. A je fajn mít někoho, kdo rozumí blogerským problémům. :D Přítel už si na to zvykl, ale stejně občas kroutí hlavou. :D

    I am Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluju k úspěšně zdolané zkoušce.
    Vypadá to, že jste si to fajn užili.
    Hezké Vánoce

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný článek! Nejlepší je setkat se s přáteli z blogu:) vánoční Prahu jsem ještě neviděla, třeba příště:) Tyjo, ten Leoš by mě taky mrzel :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já už se tak těším, až se znovu sejdeme! <333 Ta část s Marešem mě pobavila :D Příště tě vezmu k jeho vile, chceš? :D

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  5. To musel být krásný den holky! Je vidět že jste si to užily :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ale ten Staromák vypadá na Vánoce opravdu úžasně. :o Já tam byla kousek před trhama, takže jsem zahlédla jen pár ozdob, ale tohle je vážně nádhera!
    Je skvělé, že jste si takhle sedly. Taky bych kolem sebe potřebovala kamarády, kteří by se se mnou bavili o blogu. :D Ví o něm tak jedna, ale sama žádný nepíše, takže žádné tipy. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Prahu jsem o Vánocích taky navštívila! My jsme tam jeli asi den dva po Štědrým dnu, protože to tak děláme pravidelně každej rok :D Zašli jsme na Václavák, pak na Staromák a celkově si prošli celý centrum :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥