úterý 27. února 2018

Domácí proteinové špaldové bulky

Já nevím jak vy, ale tomu kupovanému pečivu prostě moc nevěřím. Proto raději kupuji balené, kde máte napsané složení, ale takové ty hutné chleby, no... Nevím jak vám, ale mě moc svou chutí neokouzlily. Takže když mám čas, vrhám se do pečení vlastního domácího pečiva.

Už jsem se tu s vámi na blogu o nějaké recepty podělila. Například se jedná o domácí chléb bez kynutí, semínkový chléb nebo irský sodový chléb.

Chléb, chléb a do třeti chléb. Myslím, že nadešel správný čas na domácí BULKY! A navíc, pokud v tomto receptu použijete skyr nebo milko řecký jogurt 0%, tak rázem jedna bulka obsahuje 10g bílkovin, což je podle mého na bulku dost slušné. Na konci článku máte uvedené makra, ale jak píšu, mohou se lišit v závislosti jaký jogurt použijete.

Já si bulky dávám nejradši k míchaným vajíčkům, k obloženýmu talíři nebo s domácí pomazánkou.


Domácí proteinové špaldové bulky
- porce: 6 bulek o 80g
- čas: 40 minut (15 příprava + 25 pečení)
- náročnost: velmi snadné

Ingredience
250g bílého jogurtu Skyr
230g špaldové mouky celozrnné (použila jsem tu z Lídlu nejtmavší)
lžíce řepkového oleje
1/2 lžičky soli
1/2 lžicky sody
semínka na posyp (lněná, chia, slunečnicová, sezamová, mák..)

Semínka lněná, chia, sezamová, ale i mletý/celý mák, špaldovou mouku a spoustu dalšího můžete koupit za super ceny na RageFitness! :) Při použití kódu MRAGE5 dostanete ještě 5% slevu :) 

Postup
Jogurt smícháme s olejem, solí a sodou. Nakonec pomalu zamícháváme mouku, dokud se těsto nepřestane lepit. Pokud by se stálo lepilo, přidejte ještě trochu mouky. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme bulky, pomažeme vodou a posypeme semínky. Pečeme na 180°C 25 minut.


Makra na jednu bulku (1/6)
Kalorie: 177 kcal
Bílkoviny: 10g
Sacharidy: 26g
Tuky: 2,5g
Vláknina: 3,5g

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránkaInstagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz

S obloženým talířem nejlepší!

39 komentářů:

  1. Pěkný recept, mám ráda špaldové bulky :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ♥ Já také, víceméně jakékoliv domácí pečivo :)

      Vymazat
  2. Miši úplně jsi mi teď nahrála s tímhle receptem :) už pár dní přemýšlím, že si upeču nějaké domácí pečivo a pořád jsem nevěděla, které :) no asi mám jasno... jen si sjedu do obchodu pro Skyr a pustím se do toho :)
    Tak doufám, že se mi bulky povedou tak hezky, jako tobě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to mě moc těší :) Tak ať chutnají! Povedou se určitě ♥

      Vymazat
  3. Tak tohle musím rozhodně zkusit :) vážně to zní strašně jednodušeh a ty bulky vypadají skvěle! :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to moc dobře! :) Já chci nejdřív zkusit ještě banana bread :D, ale momentálně nemám moc času :( tak až mi skončí trimestr, tak se na vše musim vrhnout a určitě zkusím i tyhle bulky :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani se nedivím, to je taky velká dobrota :) Sama jsem ho už dlouho nedělala, ale nedávno jsem na něj také myslela :) Oni bulky neutečou ♥

      Vymazat
  5. Tyjo, tak ty vypadají úžasně! Musím zkusit! :)

    OdpovědětVymazat
  6. že by? ja moc na pečení domácího pečiva v troubě nemám čas, ale u přítele využívám domácí pekárnu na chleba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani se nedivím, někdy také radši šáhnu po kupovaném, ale tohle je opravdu velmi jednoduché :) Já vše dělám růčo, takové vymoženosti nemám xD

      Vymazat
  7. Miško moc děkuju za nabídku, moc si toho cením a opravdu mě to potěšilo, jasně, že odpověď je ano, moc ráda :) v menu u mě na blogu už mám odkaz na tebe :)

    měj se krásně

    DL ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byla rychlá odpověď a jsem moc ráda, že jsi souhlasila! ♥ Jsi zlato :)

      Vymazat
  8. Kupované pečivo z marketu se vůbec nedá jíst, kupuji jedině kváskový žitný chleba, případně nějakou housku tady v pekárně. Ty bulky vypadají velice dobře a určitě je zkusím, pořád hledám možnosti, kde se dá skyr využít :-) Jinak máš moc pěkný a zajímavý blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, často už je tam tvrdé :) Hlavně jsou jednoduché a moooc dobré :) Měkké vydrží i 3 dny :) Moc Ti děkuji za krásnou pochvalu! ♥

      Vymazat
  9. Já chci bulky zkusit už asi 10556464 let, ale upřímně o tom pořád jenom kecám a činy nikde :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám podobné se spoustu receptů :D Ale zkus se překonat a vyzkoušej je, u nás přítel prohlásil, že je tohle zatím to nejlepší domácí pečivo, co jsem kdy zkoušela :)

      Vymazat
  10. Musím zkusit ten tůj chléb bez kynutí a i ten semínkový..vypadá to tiž moc dobře! Celkově takových super receptů, bych konečně měla co vařit :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten semínkový je fakt velký luxus, ten úplně miluju! :) Tak jsem ráda, že jsi na mém blogu nasbírala inspiraci ♥

      Vymazat
  11. Jak to delas, ze sem pokazde vlezu a hned začnu slintat :) zase uzasny receptik. ja jsem zkousela minuly tyden housky s cottage a na prvni pokus se hned povedly. a jedl je i pritel ktery pečivo normalne nejí. takze docela uspech :) a tyhle vypadaji take parádne :) urcite se do nich o vikendu vrhnu. :) a dam je ochutnat mamce, co na ně rekne. diky za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to mi moc lichotí! :D :) ♥ Děkuji Ti Veru :) Také jsem je už zkoušela, ale pokud bych je měla srovnat, tady tyto z receptu mi chutnaly více :) Doufám, že mamince budou chutnat ♥

      Vymazat
  12. T vypadá skvěle :) Já dělám domácí chleba se semínky atd. :) A z toho kupovaného pečiva mi chutná akorát tak pivní rohlík nebo extra darker chleba :D

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ten musí být taky skvělý :) Mě chutná takový housky z Kaufu se semínky :)

      Vymazat
  13. Pečivo mám ráda, ale do zdravého jídelníčku se jen tak ledajaké nehodí. Člověk musí buď pečlivě vybírat, aby nebylo plné té ošklivé bílé hladké mouky, nebo si udělat sám... jenže já nejsem taková šikula, tenhle recept vypadá jednoduše a srozumitelně, tak třeba se do toho pustím :D
    Děkuji za fajn recept :) Fotky jsou supr!
    http://ohnempolibena.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě :) A mě se to většinou moc studovat nechce, tak když mám čas, ráda se rozmazluju domácím pečivem :) Opravdu je tak jednoduchý, jak vypadá :) Já děkuji za krásný komentář! Ty jsi zlato, moc děkuji ♥♥

      Vymazat
  14. Pěkný recept, Míšo. Mám ráda domácí pečivo, právě peču kváskový chleba ;-) Taky ti byt tak krásně chlebově voní? Bulky určitě vyzkouším, vypadají úžasně.
    Kátfoblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Kači ♥ No to ti závidím! :) To teda, a hlavně jak krásně křupe hned po upečení :) Určitě zkus ♥

      Vymazat
  15. Určitě vyzkouším... bulky můžou výborně do domácích burgříků <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě budou! :) S přítelem jsme už zkoušeli domácí hamburgerové housky, ale tyto byly chuťově mnohem lepší :)

      Vymazat
  16. Mmm... to vypadá dobře, brzo vyzkoušíme. Rozhodně chutnější a lepší alternativa k rozmraženým produktům supermarketů a bohužel, ve větším městě najít dobrou pekárnu, to už je skoro nemožné. Až budete mít chvilku, koukněte na naše proteinové másla, mohlo by se to pro vaši tvorbu hodit. :-) Nutriční hodnoty jsou pak úplně jinde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc vám děkuji ♥ To máte úplnou pravdu, snad jenom v těch menších se mi daří najít žitné či pohankové pečivo :) Určitě se podívám, děkuji za vaší nabídku :)

      Vymazat
  17. Není nad to upéct si doma svůj chleba. Inspirací není nikdy dost a proto děkuji za recept, který co nejdříve vyzkouším. Škoda jen, že je tak málo času, sakra! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje slova :) Rádo se stalo ♥ Tyhle bulky jsou fakt super a je i fajn, že nemusí kynout a taky déle vydrží krásně měkké :)

      Vymazat
  18. Velmi divný recept. Dala jsem vše na gramy úplně přesně a nebylo z toho nic, absolutně se to nespojilo! Musela jsem nalít trochu vody, aby z toho něco bylo, ale pak nastal problém, že to děsně lepilo. Namočila jsem si ruce a vytvarovala bulky. No jsou v troubě a moc vábně tedy nevypadají..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se divím. První fotka je s použitím špaldové mouky a druhá se žitnou a z té špaldovky vyjdou lepší. Je třeba použít opravdu skyr nebo jiný tuhý jogurt, některé jsou dost řidké. A těsto je vždy třeba zpracovat rukama a ne vařečkou. Nevím, kde jinde by se stala chyba :( Jak dopadly po upečení?

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥