sobota 21. října 2017

Zdravé občerstvení na Halloween

Ahoj :)

Protože tu máme za pár dní Halloween a jedna slečna napsala, když jsem se ptala na Vánočně zameřená videa, že by jí zajímaly články i o Halloweenu, tak jsem se rozhodla pro vás pohledat různou inspiraci na pohoštění. Pimární plán byl zde v článku zmínit jak zdravé, tak nezdravé varianty na pohoštění. Samozřejmě jsem začala sepisovat ty zdravější varianty a řekla bych, že jsem došla k dost velkému číslu, takže jsem se rozhodla, že zde nezdravé vynechám. Pokud by byl ale zájem o více cheat varianty, není problém sepsat do první poloviny příštího týdne, ať to zvládnete připravit na oslavu :) Tipy jsou jak slané, tak sladké a i pití se tam něco najde :)


1) Skořicový netopýři (či jakákoliv jiná vykrajovátka)
- vejce
- skořice + třtinový cukr
- tortilly
Z tortil vykrájíte vámi zvolnené tvary, obalíte v rozmícháném vajíčku. Jednu stranu položíte do směsi cukr+skořice a dáte na plech. Pečeme na 175°C do zlatova. (zdroj, v původní verzi je máslo, ale vejce také skvěle poslouží)

Cinnamon Sugar Tortilla Crisps, EASY Halloween treat! Crispy cinnamon sugar cookie crisps made with flour tortillas, cinnamon, sugar, and butter. Fun for kids or for a Halloween party! On SimplyRecipes.com

2) Jablečné mumie
- jablka
-škrabka
- koření hřebíček
Jablko rozkrojíte napůl a opatrně vydlabete jádřinek. Škrabkou šlupku jen tak na oko odříznete. 2 hřebíčky zapíchneme do jablka jako oči. (zdroj)

 Perfect for Halloween parties, spook-tacular fruit trays, or fun after-school snacks! These adorable Apple Mummies are such an easy, healthy Halloween treat! Your little ghosties will gobble them up! | www.TwoHealthyKitchens.com

3) Mrkvová dýně
- mrkev
- nůž
- šikovné ručičky
(zdroj)

Carrot pumpkins! Makes cute and healthy alternative for Halloween treats. They would even be fun at Thanksgiving too! Little Dairy on the Prairie

4) Mini pizzy s pavoukem
- celozrnné těsto na pizzu
- šunka, sýr, rajčatový protlak
- olivy
Prostě udělejte podle sebe těsto na pizzu + obložení a pak jediné co zbývá, tak šikovně nakrájet olivy. Pavoučka ale vytvoříme až později. Upečte pizzy normálně podle vašeho receptu a až je vytáhnete z trouby, tak do horkého roztaveného sýru zakomponujte kousky oliv, který jste si mezitím nakrájeli do sýru a nechte vychladnout. (zdroj)

Mini Spider Pizzas | Click Pic for 20 Healthy Halloween Snack Ideas for Kids | Easy Snacks for Teens to Make Recipes

5) Máčená jablka
- jablka
- špejle / lízátkové tyčinky
- hořká čokoláda
- skořice, kakao, mleté oříšky, sušené ovoce na kousky, kokos (cokoliv dle chuti na obalení)
Postup je velmi jednoduchý. Jablka nakrájíte na 1/4, zbavíte jádřince, napíchnete opatrně na špejli, obalíte v čokoládě a posypeme čímkoliv, na co máte chuť. (zdroj)
TIP. Aby vám jablka nehnědla, postříkejte je šťávou z citrónu.

 Healthy autumn party treats

6) Mandarinkové dýně
- mandarinky
- černá fixa
Může být snad jedno lehčího? Prostě jenom na mandarinku nakreslíte obličej, jako kdyby jste vyrežávali dýni a stylově vypadající obřerstvení máte hotové. (zdroj)

Easy fall snacks that will help you make the most of the season without taking up too much of your time! Great for fall lunches, or fall classroom parties!

7) Banánový duchové
- banány
- bílý jogurt (nejlépe hustý)
- dle chuti sladidlo
- čokoládové lupínky nebo čokoláda
- špejle
Banány nakrájíte na polovinu a poté ještě na jednu polovinu podélně, obalíte v doslazeném jogurtu a čokoládovými lupínkami nebo rozpuštěnou čokoládou vytvoříte oči. Dáme ztuhnout do mrazáku a dále ochováváme v lednici. (zdroj, oni použili bílou čokoládu, kterou jsem já nahradila řeckým jogurtem)

 64 Healthy Halloween Snack Ideas For Kids (Non-Candy) love the alternative to candy and sugar and still festive

8) Muchomůrky
- mini mozzarelly
- cherry rajčata
- bílý jogurt
Mini mozzarelly nakrájíme na polovinu, to stejné uděláme i s rajčatama. Seřízlou polovinou dáme mozzarellu dolů, aby nám držela, dáme na ní 1/2 rajčata a nakonec bílým jogurtem doděláme skvrny. (zdroj)


9) Jablečná monstra
- jablka
- kousky mandlí
- čokoláda (nejlépe malé pecičky)
Jablko nakrájíme na čtvrtiny a zbavíme jádřince. Kousek vyřízneme jako otevřenou pusu. Kousky mandlí zastrčíme do jablka jako zuby. Oči uděláme pecičkou, kterou přiděláme rozpuštěnou čokoládou nebo uděláme rozpuštěnou čokoládou oko a buď jogurtem nebo nějakým světlým ořechovým máslem do toho uděláme tečku. (zdroj)


10) Sýrové prsty
- sýr
- gervais
- mandle
Sýr nakrájíme na obdélníky ve tvaru prstů a pokusíme se je zakulatět. Půlená/celá mandle nám psolouží jako nehet. Pro větší věrohodnost oškrábeme většinu šlupky jako je na obrázku. Kam budeme chtít přidat nehet, tak uděláme menší prohlubeň, namažeme gervais (jako lepidlo) a přidáme mandli. (zdroj)

http://www.ourbestbites.com/wp-content/uploads/2011/10/String-Cheese-Fingers-from-Our-Best-Bites.jpg

11) Hrob
- kelímky
- čokoládový pudink
- kakaové těsto dle vašeho výběru (spíš suché než vláčné - doporučuji těsto na krtkův dort)
- sušenky (bebečka)
- hořká čokoláda
- popř. gumové žížaly
Uvaříme si pudink, který dáme do 1/2 kelímku. Kakaové těsto si nadrobíme a posypeme tím pudink. Sušenku přelomíme napůl a rozpuštěnou čokoládou na ní napíšeme R.I.P. nebo jiný vámi zvolený nápis a zapíchneme do pudinku. Dle uvážení můžete přidat i gumové žížaly. (zdroj)

Pumpkin Dirt Pudding Graveyard Parfaits | Neighborfoodblog.com #pumpkin #Halloween #recipe

12) Ruka v pití
- barevné pití (džus, limonáda, šťáva..)
- rukavice
- voda
Do igelitové rukavice na jedno použití dáme vodu, zaděláme gumičkou a opatrně dáme do mrazáku. Pak jenom do velké mísy s pitím přidáme již zmrzlou ruku. (zdroj)
TIP. Dávejte si pozor, hodně rukavic je zevnitř čímsi obaleno, aby vám šli dobře vyndat ruce, takže použijte takový ty, co  je v obchoďáku u pečiva :D

Spooky Ice Hand for Punch Bowl | Click Pic for 22 DIY Halloween Party Ideas for Kids | Easy Halloween Party Decor Ideas for Kids to Make

13) Děsivé hlavy v moštu
- jablka
- mošt, punč nebo jiné pití
Toto je trochu pracnější. Jablko rozříznete, zbavíte jádřince a šlupky a opatrně nožem vykrajujete vámi zvolení vzor dýně. Hlavy dáme na pečící papír a dáme péct na 150°C dokuď nebudou úplně měkké. Na konec jen přidáme do misky s pitím. (zdroj)
Terrify your friends and family this Halloween with our unforgettable drink – a cider punch topped with ghoulish shrunken apple heads. | Tesco
14) Pavučinová pizza
- celozrnné těsto na pizzu
- protlak, koření
- šunka, sýr
Uděláte základ pizzy jak ji děláte vy, dáte rajčatovou omáčku, šunku a nakonec sýr nakrájíte na plátky a poskládáte na pizzu do tvaru pavučiny. Dáme péct podle toho, jak se peče vaše těsto na pizzu. (zdroj)

Spiderweb Halloween Pizza Kids Party Food Idea

Doufám, že se vám dnešní inspirace líbila a moc vám děkuji, že jste článek dočetli až sem. Mějte krásný zbytek víkendu ♥

Jaká dobrota na vás udělala největší dojem? Slavíte Halloween? Chtěli by jste pro příště více článků zaměřený právě na Halloween? Výzdoba, oslava, hry a podobně? :)

39 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Moc děkuji! :) Určitě, taky mám nějaké věci v plánu :)

      Vymazat
  2. Nejvíce mě z tohoto zaujaly ty máčená jablka, protože to už nějakou dobu chci vyzkoušet. :D Ten hrob vypadá skvěle, ale já nemám ráda pudink. :D Za to jedna moje kamarádka takovéto věci zbožňuje, tak jí na tohle odkážu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A hlavně je to hrozně snadné :D ten hrob budu 100% zkoušet, tak jsem zvědavá :) tak zkus místo pudinku dát oslazený čokoládový jogurt nebo bílý s kakaem :)

      Vymazat
  3. skvělé tipy! nejlepší jsou ty jablečné muffiny a ty pavoukové mini pizzy :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) ty pavoučci vypadají fakt věrohodně!

      Vymazat
  4. Tak tohle jsou opravdu parádni tipy !!! :3

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takovýhle úspěch jsem ani nečekala :D moc děkuji ♥

      Vymazat
  5. Opravdu skvělý článek! Tolik krásných tipů, určitě vyzkouším ty netopýry, vypadají lákavě! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) to teda :) akorát nemám netopýří vykrajovátko, tak budu dělat kytičky nebo něco takového :D

      Vymazat
  6. To je úžasné! Nádherné nápady, škoda, že sa tu Halloween neoslavuje tak, ako napríklad v Amerike :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥ To teda, ale my ho už doma slavíme s kamarádkama a rodinou 5 rokem a každý rok si to hrozně moc užijeme ♥

      Vymazat
  7. To vypadá skvěle :) já osobně moc Halloween neslavím, ale možná něco podobného letos zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) však člověk ho nemusí hned slavit, ale proč si to neudělat trochu támatičtější? :)

      Vymazat
  8. Tvoje zdravšie varianty sa mi páčia oveľa viac ako tie nezdravé. :) Keďže my Halloween oslavujeme každý rok, určite z nich veľa vyskúšam. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To hrozně ráda slyším! Tak dej vědět, co jste zkoušeli :)

      Vymazat
  9. Tak to je pecka! :D Musím si tvůj článek uložit! A na Halloween rozhodně toho několik udělám .

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkné tipy Miši, ty banánové duchy bych si dala mňam :) a ty skořicové netopýry vyzkouším, vypadají dobře :) i když asi nemám takovou formičku, tak použiju třeba motýlky, na chuti to nic nezmění :D

    OdpovědětVymazat
  11. Jééé, tak to je vtipné a roztomilé. Mám v plánu si letos udělat malý Halloween doma. Vidím to na horor, svíčky a přesně takovéhle dobroty k filmu, které dají ujídat a u toho se trošku bát. No perfektní. Budeme slavit dle svého, co už, že se to u nás moc nechytilo.

    Už vidím české sousedy, jak by dětem rozdávaly cukrovinky! HA HA HA!
    Moc hezké inspirace.
    Děkuji a přeji fajn den.

    Spoon and willpower

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak ať se ti tvůj Halloween povede :) Taky se těším, co všechno se mi podaří připravit :D Nezájem, že to někdo odsuzuje :D Škoda, bylo by to fajn :D :) Děkuji :) Vám také krásný den ☼

      Vymazat
  12. Hodně hustý!!! :-D
    Jako já rozhodně vyzkouším ty jablíčka v čokoládě, a ty netopýry, protože to je fakt luxusní jako a určitě i chuťově dobré! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Taky si myslím, na tom se nedá co zkazit :D

      Vymazat
  13. To je naprostá bomba! Všechny nápady jsou skvělý :D Nevěděla bych, který vybrat dřív! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) To ani já nevím :D a to mám v plánu dělat i něco méně zdravého, takže nápadů jako kdybych to měla připravit pro celou dědinu!

      Vymazat
  14. To jsou úžasné tipy. :) Zaujalo mě toho více.

    OdpovědětVymazat
  15. Proboha tohle je super! :D Tohle musím použít na nějakou halloween party! Super tipy, hlavně ty jablečné mumie, netopýři a banánky jako duchové.

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně moc děkuji ♥ Já některé věci na párty budu sama připravovat - ty hroby určitě :)

      Vymazat
  16. Páni, to jsou skvělé nápady!:) Moc se mi líbí ti banánoví duši, hrob a pizza:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) hroby se chystám zkoušet o víkendu :)

      Vymazat
  17. Halloween sice neslavíme kvůli taťky, ale tohle je úžasné, strašně moc se mi ty nápady líbí! Většinou dělám jen dýňový cheesecake s "pavučinou", na který plánuju recept na blog a ten všem vždy chutná a taťka to přežije, protože si rád taky vezme, takže se asi letos inspiruju i touto zdravější verzi a něco z toho udělám. Zaujaly mě dost ti bananoví duchové, jablečné mumie, hrob, muchomůrky a pizza s pavoukem - akorát teda já olivy nemusím, tak už přemýšlím, čím to nahradit. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se Ti má inspirace líbí ♥ Tak to se moc těším, zní to zajímavě :) Jej, to teda netuším, teď mě nic nenapadá :(

      Vymazat
  18. Všetko vyzerá tak skvelo! O to viac, že ide o zdravé varianty :)
    THE NOELA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju ♥ Ano, taky jsem moc ráda, že se mi podařilo najít i nějaké zdravější občerstvení lazené do této tématiky :)

      Vymazat
  19. Tak některé už máme z halloweenské party ozkoušené, ruku v nápoji jsme měli, stejně tak nějaké ty drobné zákusky :-) nějvětší úspěch u nás měli asi párečky alá mumie:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥