čtvrtek 17. srpna 2017

Kávovo - ovesný koláč

Kávovo - ovesný koláč


Tento recept je z Fitkuchařky 3.díl, kterou jsem dostala od přítele k narozeninám a je totálně boží! ♥ Byl to první recept, který jsem z ní zkoušela. Měly přijít kamarádky na návštěvu a to si žádalo nějakou dobrotu a volba padla právě na tento koláček, u kterého budete mít určitě všechny věci doma. Udělala jsem menší změnu oproti receptu a to v tom, že oni tam jemné vločky uvařily do kaše, já ale předtím dělala domácí ovesné mléko a ty vločky z toho jsem nechtěla vyhodit, tak jsem je právě použila do tohoto receptu, abych je spotřebovala. :) A ještě jsem navíc přidala vlašské ořechy, protože se mi tam prostě hodily. Je sladký decentně, tak pokud máte radši sladší, tak ho ještě přisladtě. Taky jsem dala lžičku skořice a cara a příště bych dala určitě více, moc jsem to tam necítila :) Formu jsem použila 18x27cm. 


100g jemných ovesných vloček
1 hrnek vody
3 vejce
1 1/2 hrnku ovesné mouky
1/2 hnrku ovesného mléka
2 velké lžíce medu
50g vlašských ořechů
2 lžičky cara/kávy
1,5 lžičky skořice
lžička prášku do pečiva
sladidlo (10 kapek vanilkových flavdrops) 

Vlašské ořechy, vločky nebo mouku můžete najít za skvělé ceny na RageFitness. Při použití kódu MS3 dostanete navíc 3% slevu na celý nákup :)


Buď si jemné vločky uvaříme ve vodě jako je v receptu nebo do receptu přidáme ovesnou drť, která nám zbyla z výroby ovesného mléka. Nejdříve si ale smícháme ovesnou mouku (rozmixované ovesné vločky), caro, kakao a prášek do pečiva. Poté přidáme ovesnou kaši/drť, vajíčka, mléko, rozpuštěný med a další popř. sladidlo. Vše pořádně promícháme a dáme do formy (pokud se bojíte, můžete vyložit pečícím papírem), pečeme na 180°C 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme na 15 kousků, dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. Mňam, to musí být dobré, občas mám na kávové věci chuť, tak až přijde, vím, co udělám :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥