čtvrtek 20. července 2017

Ovesný trhanec s karobovou polevou

Ovesný trhanec s karobovou polevou


 Trochu mi došlo, že hodně mých receptů je trochu level up - jak co se týče surovin, tak i náročnosti a doby přípravy, proto jsem se rozhodla sem přidávat i více jednodušší recept, které zvládnete ráno během 10 minut. Jako první se mi v hlavě zrodila chuť na trhanec a karobovou polevu, oboje dvoje bylo fakt skvělé! Dobré je, že se vám ani nemusí při otáčení povést, protože o tom to je. Klíčky v receptu klidně můžete nahradit za otruby nebo jenom přidat na vločkách. Na konci najdete makra.



 těsto:
45g ovesných vloček
vejce
lžíce pšeničných klíčků
50ml kefíru nebo mléka
sladidlo (2 kapky karamelových flavrdops)

150g odtučněného tvarohu 
sladidlo (3 kapky vanilkových flavdrops)

poleva:
5g karobu (= 2 lžičky)
5g medu (= lžička)
2ml řepkového oleje (= 1/2 lžičky)
2 lžičky vody


Smícháme ovesné vločky a klíčky. Poté přidáme vejce, kefír a sladidlo. Pokud je potřeba, těsto mírně ještě zředíme vodou. Nemělo by býti příliš tekuté. Na rozpálenou pánev těsto vylejeme a "roztaháme" ho do kruhu (jak říkám, nemělo by se samo roztéct). Opečeme rádoby tlustou palačinku z obou stran. Pokud se nám při otáčení roztrhne, jedině dobře. Pokud ne, po upečení ji natrháme vidličkou. Tvaroh si osladíme a dáme na trhanec. Med rozehřejeme a smícháme s olejem. Nakonec vmícháme karob a polevou přelejeme trhanec s tvarohem.


429 kcal
B: 33g
T: 12g
z toho nasycené: 2g
S: 46g
z toho cukry: 15g
V: 7g

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥