úterý 9. května 2017

Rohlíčky plněné "nutellou"

Rohlíčky plněné "nutellou"


Takovéhle mňamky mi v období svaťáku velmi pomáhají. Pokud se bojíte kynutého těsta, jako jsem se bála dřív já, nemáte se čeho bát. Jediné, co je v kynutém těstu škodlivé je to velké množství cukru a tuku, které u mě nenajdet takže tohle opravdu není dobrota, které by zkazila vaši postavu. :) Původní recept je zde. Když peču jenom pro sebe, dělám poloviční dávku. Naplnit to můžete čím chcete. Nejméně pracná je varianta smíchání arašídového másla, proteinu a kakaa, ale můžete použít jakékoliv oříškové máslo. Ale chtělo by to, aby náplň byla sladší, protože rohlíčky jsou nasládlé, ale rozhodně ne sladké. :) Dělala jsem i náplň rozmixováním 40g arašídů a 40g lískových oříšků na máslo a pak přimíchala 15g čokoládového proteinu a lžičku kakaa. Přiště zkusím zase jinou náplň a uvidíme, jaké to bude :) Stop řečí a jdeme na to :)




těsto:
1/2 čerstvého droždí
150ml vlažného mléka
275g špaldové hladké mouky
30g třtinového cukru
30g Goldessy
špetka soli

náplň:
60g arašídového másla
10g čokoládového proteinu
ČL kakaa


V 1/3 vlažného mléka (ohřejeme v mikrovlnce, zkusíme prstem, nesmí pálit!) rozdrobíme droždí, 15g cukru a pořádně promícháme, aby to byla jednolitá směs. Nakonec poprášíme lžičkou mouky (=5g). Necháme vzejít kvásek 10 minut. Smícháme si věci na náplň. Smícháme si zbytek mouky, sůl, zbytek cukru, mléka a Goldessu. Nakonec přidáme kvásek a zpracujeme v nelepivé těsto. Rozdělíme si ho na půlku. Každou vyválíme do kruhu a nakrájíme na 4 trojúhelníky (celkem bude 8 velkých rohlíčků nebo některé části můžeme překrojit na vícekrát a vznikne nám více menších rohlíčků). Dáme lžičku náplně a zarolujeme. Skládáme na pečící papír. Potřeme vajíčkem a pečeme na 180°C 15-20 minut.

před upečením

po 17ti minutách

vnitřek, protože u takovýchto věcí bych prostě chtěla vidět, jak tešto vypadá po "rozkrojení" :D

Zatím jsem nepřišla na to, jak rohlíčky nějak hezky zarolovat, nějaké rady, tipy od zkušenějších? :)

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Taky byla :) díky plné dávce je mám i na zítra na snídani :)

      Vymazat
  2. Tak to vypadá úžasně ovšem... :)
    Co se toho rolování, možná bych to pojala trochu jinak: udělala bych rohlíčky menší a bylo by jich víc a rolovala bych je tak, jak jsem to dělávala s tvarohovými šátečky:
    rozválet těsto, vyříznout z něj kruh podle velkého talíře nebo mísy a rozkrájet tak, aby vzniklo 8 trojúhelníčků. Na každý trojúhelníček dolů k té nejkratší straně pak dát tak lžičku nebo lžíci Nutelly (záleží, jak máš trojúhelníčky ve finále velký) a z toho stejného místa pak zarolovat bez nějakého zavírání, zahýbání apod. Sice budou jakoby "otevřený", ale to ničemu nevadí, stejně se to ve finále sní. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) to mě nenapadlo, já se to snažila vyválet do kruhu, ale ve výsledku to byl spíš ovál :D asi tak, mě je jedno jak to vypadá, hlavně když to dobře chutná :) jak píšeš, stejně se to sní :D ale když to i dobře vypadá, tak je to jen třešničkana dortu :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥