úterý 9. května 2017

Co jsem dnes jedla II.

Přeji vám krásný večer!


Další den za námi, achjo, toto rychle utíká. Dneska jsem byla celý den (zase) doma a tak jsem po vás nafotila můj kompletní jídelníček. První díl tohoto typu článků najdete tady.

6:45 předsnídaně

  • 100g bílého jogurtu, lžička chia semínek, lžíce proteinu
  • hrnek neslazeného zeleného čaje 


Ráno jsem si chtěla upéct čerstvé plnené rohlíčky a bylo mi jasné, že než bych se udělaly, umřela bych hlady, tak jsem si večer dala do jogurtu chia semínka a ráno přidala protein a snědla to během času, kdy se mi dělal kvásek :D Vábně to moc nevypadá, ale co se dá dělat :D hlavně když to chutná!



7:50 snídaně

  • 2 rohlíčky plněné "nutellou"
  • 0,5l vody 



Za tepla papaný, mňam! A zítra budou taky na snídani, jupíí. Recept jsem vám už na blog hodila dopoledne a najdete ho tadyy. Tváří se složitě, ale je hrozně easy. :D

11:00 dopolední svačina

  • žitný chleba se slunečnicovými semínkami, 30g hummusu se zkaramelizovanou cibulkou, 3 mrkve


Tenhle hummus jsem ukazovala z nákupu ve zdravé výživě a poprvé jsem ho viděla u youtuberky Camie. A to bylo něco! Opravdu je moc moc dobrý, možná i lepší, než můj oblíbený hummus z Lídlu s římským kmínem. (jinak se mezi jednotlivými jídly jenom učím pokud by vás to zajímalo :D a taky hezky kynu, ale to se dá po matuře dolů)

13:20 oběd

  • polentová pizza



A rovnou jsem si udělala 2, abych měla i na zítra na oběd. Recept hrozně jednoduchý, hodím vám ho sem zítra během dne. :) A vidíte ten krásný kulatý tvar?? To jsem to prosím pěkně nechala "projet" dortovou formou, ale nevypadá to hnedka lépe? :D Jinak protože jsem byla nedočkavec a chtěla jsem pizzu hned, tak na druhé fotce můžete vidět, jak nandávání dopadlo, no moc dobře ne :D :D teď se učím, zase, triádu železa a zinku, čte to někdo, kdo se tady učí na maturu? Jak to zvládáte? :D

16:00 odpolední svačina

  • tiramisu, 1/2 rohlíček od snídaně
  • hrnek neslazeného ovocného čaje

Fotečka fail dne :D Celkově dneska ty fotky nijak extra vzhledný nejsou :D teda hlavně ten jogurt a teď to tiramisu. Udělala jsem si to do velké zapékací nádoby, 2x dávku, ale nedošlo mi, že to nijak krájet nepůjde, tak jsem to na talíř prostě naházela lžící. Výborný to bylo i tak! Recept. Takže ponaučení pro příště, klidně velkou dávku, ale do malých skleniček :D A Poloviční rohlíček než co byly ty ke snídani, ale na čerstvý nemá :)

Pohyb 

Ne fakt, šla jsem cvičit jenom proto, abych semka mohla něco dát do sekce pohybu :D :D Jinak je přes den můj pohyb tak z pokojíku do lednice a zpět. Tohle jsou moje nejoblíbenější workouty na břicho/core. Každý z nich má 10 minut, což mi hodně vyhovuje. :)


 

 

19:00 večeře

  • pečené brambory (před pečením 250g), tvarohový dip (1/2 polotučného tvarohu), 1/3 okurky


Dojídání 2/2 večeře ze včera. Je to hrozně dobré a rychlé jídlo, vůbec u toho nemusíte trávit čas :) na dvě porce jsem si omyla 0,5kg brambor a nakrájela na měsíčky, Ve 2 polévkových lžicích jsem si rozmíchala lžičku grilovacího koření bez soli a touto směsí potřeba brambory. Pekla jsem na 200°C do zlatova, až se začnou brambory rádoby nafukovat cca 25-35minut, dle tloušťky brambor. Na dip jsem smíchala vaničku polotučného tvarohu, 2 stroužky česneku, trochu soli a hrst nakrájené pažitky. A vždy na zbytek talíře přidám nějakou tu zeleň. :)

Co jste dneska jedli vy? :)

2 komentáře:

  1. Už ani nevím, kdy jsem naposledy měla pečené brambory, musím si je některý den taky hodit do trouby ♥ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to teďka hrozně zachutnalo a hlavně je to skoro bez práce a dělá se to samo :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥