Pudinková buchta (gluten free)
Recept je schválně udělaný bez lepku, ale pokud nemáte doma zrovna tyto druhy mouk, šlo by to udělat i z jiné, kterou máte doma. Kvůli kokosové mouce jsem čekala, že to bude více nadýchané, což nebylo, ale ani tak to nemělo špatnou strukturu. :) Je to opravdu malá porce. Buď je to jedna snídaňová nebo dvě svačiny. Formu jsem použila o velikosti 14x14cm. Zdroj receptu je zde. Je to hrozně jednoduchý recept, který vám zabere pár minut a zvládne ho opravdu každý :) Tak se jdeme na něj podívat!
korpus:
30g kukuřičné mouky hladké
20g kokosové mouky
2 vejce
čajová lžička prášku do pečiva
flavdrops či jiné sladidlo
pudinková vrstva:
200ml mléka
20g vanilkového pudinkového prášku
odměrka vanilkového proteinu
čerstvé/mražené ovoce na ozdobu
Nejdřív smícháme vejce se sladidlem a poté přidáme vše ostatní a dle potřeby ředíme vodou. Bude to chtít ředit celkem dost, obě mouky dost vodu vsakují. Dáme do formy (14x14cm -ikea), kterou buď vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme a vysymepe, já to neudělala a buchtu jsem z toho musela dolovat :D Pečeme na 180°C 25 minut. Během toho si dáme ohřát 150ml mléka, ve zbylých 50ml si rozmícháme protein a prášek. Až bude mléko vřít, vlejeme směs a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme. Po upečení nalejeme pudink na korpus a posypeme ovocem. Já použila ještě mražené borůvky nasbírané loni v létě. Necháme odležet v lednici nejlépe přes noc.
Další pěkný recept :) borůvky mám moc ráda ♥
OdpovědětVymazatDěkuju moc, hlavně je to hrozně jednoduché :) Já taky ♥ A to jsem je začala jíst až loni :D těším se, až jich bude plný les a já si zase udělám zásoby na zimu!
VymazatJuuu vyzerá luxusne :) hehe :D to dolovanie ti nezávidím :D hlavne ak si bola už hladná to je robota navyše ktora ta oddaľuje od jedla! :D Inak aj ja som podobný robila, a ako správny čokoholik s čokoládovým pudingom :D Tu je link http://newhealthyday.blogspot.sk/2017/03/dietny-kolac-s-cokopudingom.html
OdpovědětVymazatTeda, vypadá moc dobře! Uložím si ho do záložek, děkuji :)
Vymazat