Špenátové lasagně
A protože mi zbyla půlka balení lasagní od tuňákových, rozhodla jsem se vyzkoušet špenátové a rozhodně to byl krok správným směrem! Zase se musím pochválit :D moc se mi povedly :) I když je postup trochu zdlouhavý, vůbec není těžký, tak se nemusíte ničeho bát! No ale zase zašpináte hodně nádobí :D :D Jsou to 4 obědové porce :) Teda pro jedlíky, pro normální lidi je to asi porcí 6, ale prostě to snězte na tolik porcí, kolik budete chtít :D Toto je velmi orientační :) Tak já nebudu zdržovat a jdeme na to!
250g lasagní
450g špenátového protlaku
250g mraženého sekaného špenátu
plechovka (=280g) kukuřice
160g bílých fazolí (v suchém stavu)
100g eidamu
2 menší cibule
2 stroužky česneku
PL řepkového oleje
sůl, pepř
na bešamel:
1 1/2 hrnku mléka
100g eidamu
2 PL rýžové mouky
Fazole si den předem namočíme a druhý den uvaříme do měkka (nebuďte líní a chraňte životní prostředí, ale o té kukuřici v plechovce pššt). Všechem špenát hodíme do hrnce a vaříme, dokuď nezměkne. Poté k němu přidáme prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme. Na oleji si osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a přidáme ke špenátu. V míse smícháme uvařené fazole a kukuřici (oboje důkladně propláchneme, ať se zbavíme nečistot z plechovky a prdíků z fazolí!!). Na bešamel si do hrnce dáme mléko a nastrouhaný eidam, až se rozpustí, vmícháme mouku a povaříme do zhoustnutí a odstavíme. Pokud máte lasagně, které se musím předpřipravit, tak si je předpřipravte. Pekáč (27x18cm) si vymažeme olejem a dáme 1/2 bešamelu, poté lasagně, špenát, kukuřici s fazolemi, lasagně, špenát, kukuřici s fazolemi a tak dále, než nám nic nezbyde (dobře si to rozvrhněte, aby vám to akorát vyšlo!), končíme lasagněma na které dáme 2/2 bešamelu a zasypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme na 180°C cca 30-40min. Hlídejte podle toho, jak vám zezlátne vršek :) Dobrou chuť!
Vím co budu mít v brzké době na oběd ��
OdpovědětVymazatJéé, to jsem ráda! Až vyzkoušíš, napiš jaké byly :*
Vymazat