pátek 21. dubna 2017

What I ate III.

Krásný den Vám přeji ♥

Za tu dobu co jsem byla neaktivní se mi nashromáždilo neskutečné  množství fotek, tak se máte na co těšit ! :) Spousta věcí se během toho roku změnilo ohledně jídla a plánuju o tom napsat i samostatní článek, ale teď nebudeme zdržovat a půjdeme na ty dobroty :)

Toto jsou ještě staré fotky. S jídlama na nich jsem spokojená, jen bych si teď dala větší porci :)



Teď když o tom uvažuju, tohle bylo vždycky zdravé jídlo. Milovala jsem ho dříve, miluji ho doteď. :D Rýžové těstoviny se špenátem,  který si ochutíme dle vlastní chuti a spoustu sýra, ale ještě za tepla, aby se tam rozpustil. To je mňamka!


To je tak, když během školního roku přidáte váš brunch o velkých prázdninách. :( :D Venku bylo nádherně a já to chtěla využít a už se moc těším, až i letos budu poprvé snídat venku. Volské oko co mi prasklo s okurkou, pak kus medovníku, na který sem hodím recept :) tam jsem neměla vychytaný krém, ale teď už je boží! No a jako poslední vícezdrný chlebík, pomazaný pomazánkou z lídlu (cizrnová s červenou řepou) a navrch ředkvičky. Bohužel mi tyto cizrnové pomazánky nezachutnaly, takže za mě ne :) ale hummus z lídlu je nejlepší co jsem kdy jedla!







Ve spod celozrnné špagety z lídlu, poté je natom 1/2 cottage což není vidět :D :D pár plátků šunky, kukuřice a brokolice. Snažila jsem se jíst, ale prostě mi moc nejede, takže tyto kombinaci už jedině bez brokolice. :)




Rychlý oběd do školy ve stylu nemám čas vařit :D super je, že se může jíst i za studena. Dole celozrnné špagety z lídlu, hrášek z mrazáku, co jsem v létě nakradla (hlavně mě nepráskněte! pokud milujete hrášek jako já, tak vždy na začátku letních prázdnin zraje na polích a je to tam mega, vždy natrhám, vyloupu a hodím do mrazáku, vydrží tak dlouho, než ho sníte :) no prostě čorka :D ), nakrájená okurka a balkánský sýr :)


Jéj! Tyhle lívance vypadají tak nadýchaně, jak to, že se mi to normálně takhle hezky nepovede? :D Obyčejné lívance z celozrnné mouky, vajíčka, vody a trochu jogurtu (hádám :D :D ) podávané s domácími povidly od babičky :) plné cukru, zato bez éček a domácí




To bylo na oběd, teď bych po této porci umřela hlady :D :D fazolky na medu a česneku, k tomu 3 vajíčka natvrdo :)




Pečená ovesná kaše, z vrchu napíchaná jablíčka, politá rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou a domácím jablečným pyrém :)


 Já prostě miluju tvarohový knedlíky, ale ne vždy se mi s něma chce srát a koulit je :D většinou je dělám "naruby". Neplním, ale dám si hodně ozdob nahoru. Taky jsou s boží omáčkou! Na pánvi rozpustíme med a k tomu přidáme arašídové máslo (já dala od Šufánka arašídy-čokoláda), smícháme, odstavíme a zjemníme bílým jogurtem. Dobrota. Musím zopakovat :)


Aby tu byla i nějaká svačinka. Domácí granola z pánve s tvarohem oslazeným medem. :) Na jednoporční granolu dáme jenom 2 pl vloček opražit na pánvi, pl semínek, pl oříšků, smícháme, přidáme med dle potřeby, aby vše spojil, odstavíme, pořádně promícháme, přidáme dle chuti sušené ovoce, necháme vychladnout (aby se nám udělaly hrudky, pokud vám nevadí, že je nebudete mít, můžete tento krok přespočit a rovnou baštit :) ) a podáváme s čím je libo!



Maková ovesná je asi moje nejoblíbenější variace ovesné kaše, i když teď už jí mám vytuněnou oproti této fotce :) dávám vločky, dost máku, odměrku vanilkového proteinu, vodu, uvařím kaši, vmíchám nastrouhané jablíčko, zdobím lískáčema a rozinkami. Mňam!


Další ízypízy svačinka. Celozrnné sušenky, co jsme jednou dostali u oběda - myslím od Havlíčka jak jsou, že to jsou ony :) s bílým jogurtem, skořicí, se slunečnicovými semínky a teď koukám na ten bobek tam! To je nefalšovaná čokoláda! :D A jsem přesvědčená, že je toho poslední klasická čokoláda, kterou jsem si kdy sama já dala :) je to taková ta duo :D teď by byla pro mě moc sladká a bez chuti :) 


Joo, mugcaky frčely dřív, frčí pořád, ale me už tolik ne :D Tady pokus o kokosový s ruzpuštěnou čokoládou a jablíčko k tomu.


Sladká pizza, navrchu nastrouhané jablíčko, skořice, slunečnicové semínka. Doteď bych našla recept a taky si pamatuju, že jsem nebyla schopná to celé sníst. A teď? Zvládla bych i 2x takovou porci! :D





A tozloučím se s vámi tímto salátkem! Dělala jsem ho i před změnou stravovacího režimu s mamkou. :) jenom těstoviny, osmahnuté kuřecí, směs mrazené zeleniny (kukuřice, mrkev, hrášek) a trocha rukoly, posypané jarní cibulkou. Rukolu už ale nikdy víc :D Moc mi nechutná. Dá se jíst za tepla i za studena. :)


Tak se mějte krásně a brzy se uvidíme, abych co nejdříve vyčerpala staré fotky! :)



2 komentáře:

  1. Samé dobroty... už se těším na další články :)
    Tu červenou mističku máme taky :D ještě z dob školkových :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem z ní jedla jako prcek :D Ale už nás opustila, minutu ticha za mističku! :( Ale teď mám 6 nových, tak ztráta není tak bolestivá :D :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥