středa 13. dubna 2016

Fotorecept: Cuketová buchta

Cuketová buchta


Měla jsem doma cuketu a potřebovala jsem se jí rychle zbavit. A tak mě napadlo si najít zdravou variantu cuketové buchty, žádné ubírání ničeho, aby byla dobrá, jako nezdravá, jen za použití zdravých produktů :) Plánuju více takovýchto receptů, z nezdravého udělat zdravé, tak se máte na co těšit :) U těchto receptů nebudou kalorie, protože to jsou většinou hrníčkové recepty, i když pro ty, co radši gramy, jsem i vše vážila. Nemáte se ničeho bát, je to hrozně snadné, rychle upečené a celá rodina si pochutná! A abychom to trochu ozvláštnili, celý postup jsem Vám fotila :)



Budeme potřebovat
260g - 2 hrnky celozrnné mouky
80g - 1/2 hrnku přeničné polohrubé mouky
280g - 1 velká cuketa
100g - 1/2 hrnku řepkového oleje
100g - 1/2 hrnku třtinového cukru
3 vejce
60g - 2 PL medu
4g - ČL skořice
15g - 2 ČL kakaa
150ml - 1/2 hrnku vody
balíček prášku do pečiva


Postup
Z odváženého množství oleje si trošku odlejeme na vymazání formy a oddělejte si i cca 30g polohrubé mouky, na vysypání.

Bílky si oddělíme od žloutků.


Z bílků si vyšleháme tuhý sníh.


Ke žloutkům si přídáme tekutý med, cukr, vyšleháme a pomalu zamícháváme olej a vodu.


Poté ke žloutkům přidáme nastrouhanou cuketu, kterou zbavíme přebytečné vody.


V další míse smícháme mouky, skořici, kakao a prášek do pečiva.


Pomalu zamícháváme suché suroviny do mokrých.


Nakonec opatrně vmícháme tuhé sníh z bílků.


Pečeme na 200°C 15 minut, ale radši to hlídejte, každá trouba peče jinak.


Grámáže jsou orientační, a u té cukety, prostě tam dejte větší cuketu nehledě na gramáž. :D A tento recept jako první ze všech je opravdu velká dávka, takže si na to vemte celý plech, opravdu je toho hodně :D

 

Dobrou chuť  ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥