čtvrtek 24. března 2016

Návštěva Brna, kam na zdravý oběd?

Ahojte všichni,

včera jsme byli se školou v Brně na divadle (velká akce pro nás sedláky, víte co :D:D), anglickém, no nic moc jsem tomu nerozumněla, ale teď se pojďme zaměřit na to, jak jsem to tam vyřešila s jídlem!:)

Na dopolední svačinu před divadlem jsem měla z domu nachystanou kaiserku s trochou ramy, tvrdým 30% eidamem a 1/2 papriky. Na odpolední svačinu jsem sebou v kabelce měla čokoládový Milko řecký jogurt a k tomu jsem si dala 3 kousky mé cuketové buchty, která je výborná!! Recept bude. :) 

A záměrně jsem vynechala oběd, musela jsem si na něj v Brně zajít, taková byla domluva s taťkou. A vzhledem k tomu, že jak Brno samotný moc neznám, až na lokaci Ikei, Vaňkovky, Terranovy...:D tak jsem sotva věděla, kde je tam nějaká zdravá výživa. Člověk by neřekl, ale s nálezem zdravé výživy mi pomohla má učitelka angličtiny, které moc děkuju! A abych v tom nebyla sama, kamarádka si zašla na oběd se mnou.

Byly jsme zavedeny do "restaurace" Rebio ve Velkém Špalíčku.







Nejdřív jsme vůbec nevěděly, co máme dělat, tak nám paní učitelka musela všechno vysvětlit :D Funguje to na principu švédských stolů, jdete kolem pultu a nabíráte si na talíř co chcete - doslova. Na talíř si můžete dát od každého kousek, platí se za gramáž, která je za všechny jídla stejná - 26,90kč za 100g, což mi nepříjde tak hrozné, když to porovnáte třeba s fastfoodama.

Na výběr máte i džusy - čerstvě vymačkané (myslím, že cena byla 25kč za 2dl) nebo vodu k pití.

A teď přímo k chodům, jak jsem koukala na webové stránky, každý den mají něco jiného, takže popíšu, co jsme tam měly na výběr my (23.3.2016). Bylo tam asi 8 salátů, balkánský (bez těstovin), polníček s klíčkama, zelný s koprem, zdravý bramborový, s medvědím česnekem, zeleninový. Dvě polévky, myslím, že nějaká mrkvová a tu druhou už nevím. A už se dostáváme k hlavním teplým jídlům! Měli tam i dost věcí bez masa, takže i vegetariání (možná i vegani) si příjdou na své :) Na výběr byla nějaká omáčka s něco jako houskovým knedlíkem, šťouchané brambory, robi, rýžové placky, zeleninové placky, rýže, zeleninová směs s tofu, těstoviny s nečím, název si už nepamatuju xD, lasagne a spousta dalších věcí..






Jak můžete vidět, já jsem si dala zelný salát s koprem, polníčkový s klíčky,  rýži, rýžovou placku, těstoviny s něčím a směs zeleniny s tofu. Od těch těstovim jsem teda čekala trochu víc, ale rozhodně špatné nebyly. Nejlepší byla ta tofu směs, to bylo opravdu výborné :)

Pro někoho výhoda, pro někoho nevýhoda, hned vedle pultu s jídlama na oběd najdeme i bio kavárnu, kde mají různé kafe a tak, to jsem moc nezkoumala, kávu nepiju, ale to "sladké", co tam bylo ♥ Já jsem teda neodolala a nějaký zákusem jsem si dala :) Bylo tam hodně takových "kuliček", v hodně příchutích, myslím, že tam byly datlové, makové, citrónové. Jedla stála 25kč. A poté tam bylo spoustu koláčů, nějaký vlnový koláč, hawai koláč, jáhlové košíčky, jablečný štrůdl, nějaký štrůdl se švestkami, mrkvový koláč, palačinky a spousta dalšího...


Já neodolala mrkvovému koláči, to těsto bylo mnohem lepší jak náplň, a přinutil mě k tomu si zase něco upéct z mrkve (trochu jsem na ni zanevřela, protože cokoliv jsem z ní pekla, tak to bylo hnusné).

A jak to teda výjde cenově? Jídlo z restaurace stojí 26,90kč za 100g. To co jsem měla já na talíři mělo něco kolem 300g a stálo mě přesně 101kč :D a dortíček byl tedy dražší, stál 55kč. Ceny těch dortíků byly v rozmezí 40-60kč (až tedy na ty kuličky).

Bylo tam hrozně krásné prostředí a bylo super být ve společnosti, které jde o to, o co jde Vám. A má radši kvalitní potraviny než nějaké chemické blempty. A myslím, že když to porovnám třeba s menu KFC nebo McDonald´s tak bych si i troufla říct, že to výjde na stejno ba levněji (bez zákusku), když srovnáme cenu s množství.

Rozhodně, až budu příště v Brně, nebudu si sebou brát oběd a zajdu si sem ♥

Je to vlastně kousíček od Náměstí Svobody.

mapa, kde najdeme Rebio Velký Špalíček

3 komentáře:

  1. Tam se tedy musím stavit! Spíše mě tedy nalákal ten dortík, ale i obědem bych nepohrdla :D

    OdpovědětVymazat
  2. Do Rebio restaurace jsem chodila s mamkou už od dětství, byla to naše pravidelná návštěva :) naposled jsem tam byla asi před rokem a opět jsme si moc pochutnala!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi měla štěstí :) Já mám Brno z ruky, tak tam chodím když mám cestu do Brna :) To věřím ♥

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥