pondělí 15. července 2024

EB diners | kousek Ameriky u Brna

Abyste si vychutnali pravou Ameriku, nemusíte až přes oceán. Amerických podniků byste u nás našli víc, než byste čekali. Jeden takový jsem vám tu už ukázala, BBQ Smoke House, kousek od Vysokého Mýta. Dneska vás vezmu do dalšího amerického podniku, akorát na druhou stranu, k Brnu do podniku EB diners. Mají ovšem i druhou pobočku v Hradci Králové, pokud je pro vás Brno z ruky.


Na trase Svitavy - Brno tento podnik určitě neminete. Nachází se přímo u silnice na benzínové pumpě a už z dálky vás bude lákat obří hamburgerový poutač. My jsme zde byli v týdnu v odpoledních hodinách a byli jsme tam skoro sami. Těžko říct, jak to zde vypadá večer nebo o víkendu.


V jídelním lístku najdete americkou klasiku - burgery, který jsme vyzkoušeli my. Pokud na ně ale nemáte chuť, můžete vyzkoušet i fazolovou polévku s klobásou, steaky, Louisiana křidélka, vepřová žebra, club sandwich nebo Caesar salát a jiné saláty. Jako sladkou tečku si můžete dopřát lívance s javorovým sirupem, churros nebo zmrzlinu


Já jsem si vybrala Chicken strips burger, protože preferuju kuřecí maso. Uvnitř se nacházely smažené kuřecí stripsy v cornflakes, cheddar, slanina, salát, dva druhy omáček - z pečeného česneku a BBQ omáčka. K burgeru automaticky dostanete hranolky. Ještě jsem přemýšlela nad Queens burger s trhaným masem, ale ten zkusíme třeba příště. Dominik si dal Bacon burger, ve kterým se ukrývalo 180 g hovězího masa, dvojitá porce slaniny, rajče, sterilizovaná okurka, marinovaná červená cibule, salát a uzená majonéza.


Chtěla jsem i vyzkoušet nějaký dezert, ale místo na to už nezbylo. Mně můj burger chutnal. Jenom ty hranolky moc ne. Na to, že většinou vše dojídám, tady jsem je nechala. Co se mi ale líbilo, na stole jste měli láhve s kečupem nebo hořčicí a mohli jste si dát podle chuti. Dominik se svou volbou moc spokojený nebyl. No shodli jsme se na tom, že BBQ Smoke House pro nás pořád zůstává č.1.


Cena burgerů se pohybuje mezi 270 - 290 kč s tím, že hranolky jsou v ceně a za moc nestojí. Radši bych to měla bez hranolek v ceně a vybrala si nějakou lepší přílohu. Obsluha byla příjemná a burgery měli rychle díky prázdné restauraci. Interiér vypadá jako v kterémkoliv jiném americkém podniku. Můj burger můžu s čistým svědomím doporučit, ostatní na vaše riziko. :D

Byli jste v podobné restauraci? Jak se vám tam líbilo?

8 komentářů:

  1. Míšo, děkuji za recenzi. Po téhle silnici jsem už roky nejela...
    Byla jsem v té u Vysokého Mýta, taky už to je celkem dávno - jak zážitek dobrý, ale denně "americké jídlo" mít nemusím :o)
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To my ho zase máme rádi :) Ale pořád domácí je domácí.

      Vymazat
  2. Tohle gastro nevyhledávám, ale z nouze bych se tam taky najedla )))
    Mávám od moře )))
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda burgery nemusím, ale kvůli tomu prostředí bych tam zašla :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam! Tak teď mám obří chuť na burger! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají krásně, škoda, že nebylo až takové nadšení. V jednom "amrickém" podniku jsem byla, ale moc mě to nezaujalo, samotné burgery mám ale ráda :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  6. v EB diners mi moc chutnají jejich milkshaky, burgery mě moc neoslovily oO ale je pravda, že už jsem tam delší dobu nebyla, měla bych se tam zase někdy stavit :D

    OdpovědětVymazat
  7. Jeeeej, až někdy pojedeme do Brna, tak tam se musíme zastavit! To je boží. 😍 Jak prostředí, tak ty burgery! 🍔😛

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥