pondělí 18. března 2024

Načančané zákusky v H&H Castle Cafe | Recenze kavárny v Častolovicích

Naše první návštěva Častolovic byla v únoru, kdy je zámek a zámecká kavárna zavřená. Tentokrát jsme návštěvu naplánovaly tak, abychom se mohly zastavit v kavárně. S kamarádkou jsme vyrazily na začátku října, kdy ještě panovaly teploty babího léta. Nechyběla ani návštěva zámeckého zvěřince.


H&H Castle Cafe
Zámek Častolovice
Masarykova 1, 571 50 Častolovice
otevírací doba se mění během roku


Auto jsme nechaly na zadním placeném parkovišti, kdy účtenku od zaplacení parkovného jsme mohly rovnou vyhodit, že ji nepotřebujeme. Trochu jsme postrádaly důvod platit parkovné, když nemusíte mít žádný důkaz o jeho zaplacení. Vzaly jsme to přes zámecký altán Gloriet k zámeckému zvěřinci. Škoda, že lamy moc neměly fotící náladu. Ale jinak jsme si to tam moc užily!



Kavárna se nachází na nádvoří zámku. Posezení nabízí uvnitř i venku. My se posadily ven. Z nápojového lístku jsem si vybrala svařený jablečný mošt a Marťa kávu na ledu. I když jsme předtím byly v BBQ Smoke House, neodolala jsem aspoň malému dezertu a dala jsem si Raffaelo bez lepku. Korpus, krém, korpus, krém, celý zalitý polevou z bílé čokolády. Lehký kokosový dezert, mňam! Celý nápojový a jídelní lístek najdete zde.



Musím se přiznat, že v zámecké kavárně jsem rozhodně nečekala takto načančané dorty. Můžete vidět sami dle vitrínky, že zákusky mají opravdu výstavní, na vysoké úrovni. Pojí se teda s tím i lehce vyšší ceny za zákusek 80-130 kč. Mě můj výběr teda moc chutnal. Připraví vám také čerstvé wafle nebo čokoládovou palačinku. 




Mají i obsáhlou nabídku slaných dobrot
  • pšeničný bílý chléb se zeleninovým "vege tatarákem", hoblinkami parmazánu a microgreens
  • lokše s kachním masem, plněné dušeným červeným zelím se švestkovými povidly a červeným vínem
  • marinovaný kuřecí řízek, s čedarovou ciabattou, cibulovou majonézou, sladkokyselou chilli omáčkou a listovým salátkem
  • sendvič s trhaným hovězím masem, lehce ovoněný kouřem s hořčicovo-okurkovým relishem, kysaným zelím a čedarem


Ty jsme vyzkoušet nestihly, ale zní opravdu dobře. Výhodou je platba kartou. Hned vedle kavárny byla malá galerie s obrazy, kterou jsme si prošly. Na prohlídku jsme nešly, ale když to spojíte i s ní, máte hned krásný program na celý den.


S Marťou jsme se viděly po 1,5 roce, ale moc jsme si to užily! Jako kdyby tam nikdy žádná mezera nebyla. Děkuju za krásný den <3



Navštívili jste někdy Častolovice? 

15 komentářů:

  1. Niet nad stretko s kámoškou :-)
    Tá moja naj zomrela a inú takú nemám... škoda. Ale verím, že ste si to užili. A koláčiky sú fakt krásne.
    Maj sa pekne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc mrzí, vůbec si to nedokážu představit. Upřímnou soustrast <3 Doufám, že se ti podaří najít ještě nějakou skvělou kamarádku...

      Vymazat
  2. Byli jsme tam několikrát a vždy spokojeni.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Musím říci, že kavárna vypadá podle popisu velmi lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  4. Míšo, tady to mám moc ráda. Zrovna v pátek jsme jeli okolo a naplánovali jsem takovou malou dámskou jízdu do Častolovic, až pokvetou růže paní hraběnky. V kavárně se pochopitelně taky zastavíme...
    Měj příjemné dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. páni, ten tvůj zákusek nemá chybu :) mňam :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tento zámek jsme navštívili s přáteli před rokem..možná už dokonce dvěma :-D Nádherné místo. Místní kavárnu jsme nenavštívili, ale vím, že jsme si tam dávali zmrzlinu :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty zákusky vypadají skvěle. 🙂

    OdpovědětVymazat
  8. Častolovice vůbec neznám, ale podle fotek si myslím, že by se mi tam moc líbilo, zvěřinec a dobrá kavárna... to zní velmi velmi lákavě! To by bylo něco přesně pro mě :D

    OdpovědětVymazat
  9. Zámecká kavárna vypadá nádherně, celkově to místo na mě působí moc hezky a hned bych si tam nějaký dortík taky dala 😄.

    OdpovědětVymazat
  10. Přiznám se, že o tomto zámku jsem zatím neslyšela, ale vypadá velmi hezky a ráda se tam jednou mrknu. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Míšo, Častolovice znám velice dobře, bydlím ve vedlejším Kostelci nad Orlicí. Chodím tam často, i vnučky to tam milují. Lenka

    OdpovědětVymazat
  12. To je pěkné, že jsem narazila na blog, kde se vaří a chodí se do kaváren. To miluji :)
    Pane jo ty zvířátka jsou rozkošné. Je pravda, že ty ceny v kavárně mě trošku zarazily, říkala jsem si asi žij v jiné době... Ale v téhle době se asi není čemu divit...

    OdpovědětVymazat
  13. Častolovice jsou od nás kousek, moc rádi tam jezdíme na menší výlety a tu oboru se zvířaty mají nádherně vymyšlenou. :) Zákusek vypadá dokonale, mňam! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Toto místo jsem nenavštívila, ale slyšela jsem o něm. Zákusky vypadají moc dobře. Mají tedy obrovský výběr jídla. Nečekala bych, že budou mít i slané :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥