úterý 1. března 2022

Útulný zvěřinec v Častolovicích

Na začátku února jsme vyrazili oslavit konec zkouškového. Tradičně nás naše kroky zavedli do BBQ Smokehouse, který se nachází před Vysokým Mýtem směrem na HK. Vyrazili jsme na oběd o víkendu a rozhodně doporučujeme udělat rezervaci. Za nás tam bylo narvané a jako vždy jsme si pochutnali.



Pak následovala výletová část, vyrazili jsme do Častolovic. MaruškaVeg je často zmiňuje ve svých videích a mě zajímalo, jaké to tam je. Navíc od Vysokého Mýta je to asi 40 min. Počasí nám vyšlo opravdu krásné. Sice trochu zima, ale slunečno. Takže tam bylo opravdu dosti lidí, nedokážu si to představit v létě.


Zaparkovali jsme na zadním parkovišti (teď v zimě bylo zdarma) a vyrazili parkem k zámku. Cesty nejsou zpevněné a bylo po sněhu, takže tam bylo hodně bláta. Po cestě byly v ohradě vidět daňci a další zvířata. Park je opravdu velký a často se tam nachází spousta kamínků. Já tam teda nenašla žádný :D



Podívali jsme se i k rybníku, který uprostřed má ostrůvek, na který se můžete vydat. Bohužel je cesta jen jednosměrná a zpět musíte stejnou cestou. Zámek je teď v zimě zavřený, nelze se dostat na nádvoří, takže jeho krásu lze objevovat pouze z venku. Ale zvěřinec vám to všechno vynahradí! Vstup byl myslím 55 kč dospělí a 45 kč student, no za oba jsme platili 100 kč. Také si na pokladně můžete koupit piškoty pro zvířata (25 kč), které můžete dávat jakýmkoliv velkým zvířatům. Můžete tak nakrmit osla, kozy, lamy.



A to vám řeknu, to je teprve zážitek! Zvířata jsou na lidi zvyklá a úplně o dobrůtky žebrají, jako kdyby jim snad nedávali najíst. Zvířata jsou útulná a v klidu se nechají pohladit. Já mám nejradši lamy, takže i u nich jsme se zastavili na delší dobu :D 


Teď v zimě je spousta drobných zvířat přesunuta do zimoviště, ale i tak můžete vidět ptáky emu, hrdličky, prasata či volně puštěné pánvi. Návštěvu rozhodně doporučujeme všemi deseti! Jen tam teď momentálně není žádné občerstvení, těžko říct, jak je to v létě. My se po cestě zpět stavili na zákusek na litomyšlské náměstí. 


A trochu k organizaci blogu, už chápu to vyhoření při psaní diplomky. Je toho teď na mě moc, a situace ve světě tomu moc nepomáhá (27.2.). Ráda bych vydávala článek na blogu 1x týdně, ale zase to nechci lámat přes koleno, uvidíme, jak to půjde. Mějte se hezky a opatrujte se.

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránkaInstagramový účet či Youtube kanál.

17 komentářů:

  1. Míšo, úspěšně zvládnutý semestr se oslavit musí! Znám jak restauraci, tak Častolovice. Tam zajedeme víckrát za rok, máme to tam moc rádi. Loni v dubnu byl ZOO koutek plný mláďat, parádní podívaná pro děti i dospělé!
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. To je pěkný tip na výlet :) Ještě jsem tam nebyla a to jsem veliká cestovatelka. Letošní zkouškové jsem teda taky musela oslavit, protože to byl opravdu masakr, ale povedlo se. Krásný den.
    Nikys
    https://lifebynikys.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tam bych ráda zavítala, mně se líbí, když si člověk může takhle nakrmit a pohladit zvířátka. Moc hezké fotky a je skvělé, že sis to takhle užila ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký výlet a fotka s lamou je super. V Častolovicích jsem ještě nebyla, my vůbec tento směr nemáme moc prozkoumaný...

    OdpovědětVymazat
  5. To musel být příjemný a hezký výletík 🙂, líbí se mi ten přímý kontakt se zvířátky, kdy je můžeme takto nakrmit a pohladit si je, neboť jsou na lidi zvyklí. Před pár roky jsme byli na výletě v Blatné, tam jsme mohli krmit daňky a byl to úžasný zážitek, chtěla bych se tam ještě někdy podívat 🤗.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásné střípky, opravdu to tam vypadá moc krásně, procházka kolem musela být dokonalá!

    OdpovědětVymazat
  7. To musel být parádní výlet, tam by se mi líbilo :). Jasně, netlač na sebe, piš tak, jak ti to vyhovuje, hlavně hodně štěstí u diplomky :-*

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé, takhle přítulná zvířátka, to muselo být suprové :) Já rozdala přes 30 kamínků určitě a bohužel se ještě žádný neobjevil na FB stránce :( S blogem to určitě nelámej přes koleno, škola je důležitější. Neboj, my na tebe počkáme :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásny výlet! :) Určite to s článkami rob tak, ako to cítiš, tak je to vždy najlepšie :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkný výlet a zasloužená oslava zkouškového :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  11. To vypadá jako krásný předjarní výlet a i počasí jste měli celkem hezké, i když zima, ale se sluníčkem je to vždy lepší! Také se už nemohu dočkat jara a nějakých jarních výletů, je to potřeba.

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné fotky, vypadá to tam hezky. A je to fajn tip, kdybych ěkdy měla cestu okol, všude, kde jsou zvířátka, se potřebuju podívat :D

    OdpovědětVymazat
  13. Vypadá to tam skvěle, škoda že to mám tak daleko, jinak bych tam hned zajela. To selfie s lamou je naprosto boží!

    OdpovědětVymazat
  14. Super tip na výlet, Častolovice jsou kousek ode mě, takže se tam ráda také vydám. :))

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj,
    tak do toho zvěřince budu muset jet taky, chci si nakrmit zvířátka:-) Ta fotka s lamou je úplně boží!
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Tak tady jsem nikdy nebyla. Ale jak bude teplo máme s přítelem a jeho prvkem v plánu vyrazit za zvířátky.


    somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥