neděle 19. listopadu 2023

Podzimní Svět bludišť v Drnholci

Hned na úvod vás zklamu, letos si už tohle nestihnete zažít. Článek můžete brát jako inspiraci pro příští rok. My sami jsme to jen tak tak stihli navštívit. A o čem to vlastně mluvím? O další parádní podzimní zábavě, ve Světě bludišť v Drnholci


Určitě i vy jste museli alespoň jednou zahlédnout tu ikonickou cestu z dřevěných kosočtverců, které vypadají jako pavučiny. Mě to hned zaujalo a začala jsem si zjišťovat, kde se toto místo nachází. Protože když se řekne Drnholec, nevybaví se mi ale vůbec nic. Je to kousek za Pasohlávkami, před Mikulovem, na jižní Moravě. Takže opravdu slušná cesta. Od nás to je 2 h.


Při příjezdu se zde nachází velké parkoviště. My jsme dojeli chvíli po půl 13 a lidí zde bylo akorát. Když jsme před 15 h odjížděli, přijíždělo pořád velké množství lidí. Může se zdát, že zde budou sto let za opicemi, ale opak je pravdou a normálně lze všude platit kartou! Což je za nás velké plus. V roce 2023 bylo vstupné:
  • 120 kč dospělí
  • 95 kč zlevněné
  • 50 kč psi na vodítku
Hned u vstupu jsme dostali kartu na hádanky a tužku. Není to totiž jen bezhlavé procházení bludišť, ale všude po areálu naleznete hádanky, kterými luštíte tajenku. Za nás byl tento způsob velmi povedený. Člověk se tam nenudil a příjemně tam strávil nějaký čas. Když to například srovnám se Statkem u Pipků, zde se mi líbilo mnohem více.




Bludiště zde najdete kukuřičné, levandulové, cihlové, habrové a palisádové. Cihlové bylo pojaté opravdu zajímavě a během putování se dozvíte, co během jednotlivých ročních obdobích dělají vinaři. Areál se totiž nachází uprostřed vinic. Na ty se vám poskytne krásný výhled na nedaleké rozhledně U Křížku u Drnholce. Vstup je zdarma a nachází se asi 200 m od parkoviště.




Ani hlady zde neumřete, i když bych si představovala nabídku o něco větší. Párek v rohlíku (45 kč), langoš (100 kč), bramborové spirály ( 80 kč) či ze sladkého dýňový chlebík (60 kč) s čokoládou a ořechy nebo dýňový brumík. Nápojů měli spoustu - točenou malinovku (0,3 l 30 kč), ale i čaj na zahřátí.


Strávili jsme tady 2 krásné podzimní hodiny, kdy jsme si opravdu užívali krásnou podzimní výzdobu a atmosféru a prostřednictvím hádanek se vrátili zpět do dětských let. Určitě vám doporučuji si zde udělat v příští sezóně výlet, nám se tu líbilo moc! V okolí stojí za návštěvu určitě také Mikulov či Rosa Coeli v Dolních Kounicích. Podnikli jste i vy nějaký podzimně laděný výlet?



Hádanka na závěr, která nám dala nejvíc zabrat.

Když ho voláte, nikdy nepřijde, ale vždycky se dostaví bez pozvání. Co je to?

13 komentářů:

  1. Na tvou otázku bych odpověděla náš bígl, i když je to s velkou nadsázkou - i přijde a vždycky ho vidím ráda... :o)
    Děkuji za hezké fotky, v Drnolci jsem měla tip na jeden hotel, nakonec jsem bydleli jinde.
    Udělali jste si moc hezký výlet.
    Míšo, měj hezké podzimní dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle místo na mě letos furt vyskakovalo na Instagramu 😄, ale podle fotek to tam vypadalo moc hezky 🍂. A souhlasím s tebou, loni/předloni (už nevím 😅) jsme navštívili Statek u Pipků a z toho jsem opravdu byla zklamaná, tam se mi nelíbilo vůbec..

    OdpovědětVymazat
  3. Tomu říkám pravá podzimní atmosféra! Mají to tam krásně udělané, moc hezké fotky. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za inspiraci na příští rok. A hádanka - déšť? Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Originální výlet))) Přeji hezké pokračování podzimu. Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavý tip na výlet na příští rok :), který by šel spojit s návštěvou Mikulova (protože jen kvůli bludištím bych asi od nás nejela)

    OdpovědětVymazat
  7. To vypadá moc pěkně :) díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  8. netušila jsem, že něco takového máme za humny :) děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  9. To zní fakt zábavně, a hlavně dýně všude, to je super, píšu si to jako tip na příští rok! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá to parádně, na ničem podobném jsem ještě nikdy nebyla :D.

    OdpovědětVymazat
  11. Tuto hádanku jsme nevyřešili a dodnes pátrám všude možně, jaké je řešení. Zveřejníte prosím i řešení,abych mohla konečně klidně spát? :) děkuji moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna tahle není nikde k nalezení, že? :D Ptali jsme se při odevzdání tajenky a odpověď je ráno :)

      Vymazat
    2. Jeeeeee:) moc děkuji,už jsem chtěla psát i na stránky bludiště :) tak konečně:) děkuji moc :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥