sobota 6. listopadu 2021

Statek u Pipků & dýňový svět

Už od předloňského podzimu jsem se závistí koukala, jak všichni jezdí na dýňové farmy a v koutku duše doufala, že i já tam někdy zavítám. Letos se mi to konečně splnilo. I když až o 2 týdny později, než bylo původně v plánu, protože kdo by čekal, že bude potřeba rezervace?



Dle fotek od kamarádů jsem vybrala statek u Pipků. Od Svitav cesta trvá necelé 2 h, což nebudeme si lhát, je docela dost. Všichni sdíleli fotky jen u dýňové "pyramidy" a mě zajímalo, jak to tam vypadá celkově, protože ani na webu moc žádné fotky nemají.



Rezervace

K návštěvě je třeba rezervace. Netuším, zda je to covidem nebo jen chtějí regulovat množství návštěvníků, protože jich tam zavítá opravdu spoustu. Každopádně nikdo nic nekontroloval, takže těžko říct, zda je rezervace opravdu nutná.


Obecné informace

Statek se nachází v Nové vsi u Leštiny 5, což je nedaleko Čáslavi. Tento rok už statek bohužel nenavštívíte, protože měl otevřeno pouze do 31.10.2021. Většinou otevírá na konci září. Otevřeno měli každý den, cca 10 - 18 h. Platby přijímají pouze v hotovosti. Vstup je otevřen i pejskům.



Vstupné

  • dospělí 80,-
  • důchodci 70,-
  • děti, studenti, ZTP 60,-
  • pejsek 5,-


Prostředí

Mimo ikonickou dýňovou "pyramidu" bylo možné vidět spirály z dýní, prolést si slámohrad a slámobazén, podívat se do kombajnu, projít si bludiště, poskládat si z dýní obrázek, prolést si dřevěné atrakce či si zahrát hru s házením kroužků, která nás moc bavila.



U statku se poté nachází prodej dýní, všech možných tvarů a barev, které si pak můžete doma vystavit na okrasu či vyřezat na Halloween. Je možné vidět i kozy, ovce a jedno prasátko



Zázemí

Záchody jsou pěkné, čisté. Mladší generaci zajisté uchvátí free wifi v celém areálu (mají to na webu, ale nezkoušeli jsme). Stánků s dobrotami zde bylo víc než dost - ze sladkých plněné palačinky (60 - 80,-) či trdelník (60,-), ze slaných domácí pečivo či párek v rohlíku. Koupit se dali i nějaké sušenky a teplé nápoje na zahřátí (grog, svařák, kakao).


Shrnutí

Návštěva nám zabrala asi 1,5 h. Statek doporučuji hlavně lidem s malými dětmi (4-10), kteří se zde vyřádí nejvíc. Pro ty starší jsou tu hlavně hezké fotky a nějaké to dobré občerstvení :D Každopádně naše cesta ze statku pokračovala dál do Hradce Králové na kino Venom 2, které se nám moc líbilo. Kdyby to byl samostatný výlet, asi bych za tu dálku čekala něco více. Tohle bylo asi něco, co mi stačilo vidět jednou :) Maximálně příště zkusíme nějakou jinou farmu.



A malý TIP na závěr - když od statku na parkovišti se vydáte nalevo, najdete tam obří dýňové pole, kde by určitě také byly skvělé fotky. Nebylo tam ani živáčka. My ho viděli jen z auta, dost foukalo a byli jsme za tu dobu promrzlý.


Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránkaInstagramový účet či Youtube kanál.

Navštívili jste už někdy dýňovou farmu?

30 komentářů:

  1. Krásné fotky, nedávno tam byl brácha s přítelkyní a také se jim tam moc líbilo. Kouzelné podzimní prostředí. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ✨ je tam opravdu moc krásné 🎃 doporučuju příští rok navštívit :)

      Vymazat
  2. Mně se to líbí, přijde mi to jako fajn nápad, ale asi bych tam šla jen kdybych to měla někde blízko. A taky už je to hodně "profláklé", takže bych se i přes rezervace bála množství lidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě taky doporučuju, na celodenní výlet to určitě není :) ale je to hezké podivani :)

      Vymazat
  3. Hezké fotky, chápu, proč jsi chtěla na takovou farmu protože jsem se sama nemohla dočkat až ji navštívíme! Krásná podzimní aktivita!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsi na ni byla ty, tak jsi mě úplně na to navnadila😁 moc děkuju 🥰

      Vymazat
  4. Nevěděla jsem, že existují nějaké dýňové farmy, taky bych se tam někdy ráda podívala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě to teda koukalo že všech stran 😁 ale je to tam moc hezké 😊

      Vymazat
  5. Ahoj,
    já jsem nikdy na žádné dýňové farmě nebyla, ale vypadá to jako skvělé místo na výlet.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, tak to musíš příští rok napravit :) výlet to byl opravdu krásný :) také se měj krásně 🌸

      Vymazat
  6. Krásné fotky, dýňové farmy jsou super, my máme jednu ani ne hodinku cesty od nás, mezi Prahou a Plzní :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  7. O tom Dýňovém světě jsem dost slyšela a viděla mnoho fotek od mnoha lidí, někdy bych se tam taky ráda podívala... třeba příští podzim :D
    taky bych nečekala, že bude potřeba rezervace :D
    Tak fajn, že to vím :D
    A ono je takových Dýňových světů více? Já myslela, že jenom jedno, že je to nějaká přehlídka dýni nebo prostě tak, výstava :D Ale že je v republice jen jedno... to jsem se asi spletla, že? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anoo, je jich spousta a všichni v našem okolí jezdí sem, tak jsme tam jeli i my, ale vím, že u Prahy jsou minimálně 2 :)

      Vymazat
  8. Super fotky! O Dýňovém světě jsem nikdy neslyšela a ani jsem neviděla fotky, ale vypadá to moc pěkně :)

    LV.
    kulturnicek.blogspot.com
    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Koukám, že letos každý navštívil tyto dýňové farmy, já se o nich tento rok dozvěděla poprvé :D. Mě toto moc neláká, zas takový fanda dýní nejsem, líbila by se mi asi víc ta zvířátka :D. Každopádně fotky jsou pěkné, to jo <3.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ANO a když tam jezdí každý, tak já tam chci taky 🤣🤣 mě se to spíš líbí ve formě hezkého podzimního výletu 🎃 děkuju moc 😘

      Vymazat
  10. Taky jsem vždy tiše záviděla, když všichni jezdili na dýňové farmy a já nikde nikdy nebyla. Letos jsme to napravili a navštívili celkem dvě a jedna z nich byla právě tato - Statek u Pipků. Co se týče rezervace, také jsem o tom četla, že je potřeba (nejspíš) kvůli velkým nájezdům lidí... ale riskli jsme to. Na den, kdy jsme tam vyrazili už bylo dle rezervačního systému plno, ale i přes to jsme jeli a jak píšeš.. nikdo nic nekontroloval ani nepočítal 😅. Bohužel já byla z návštěvy zklamaná.. u všech na fotkách to vypadalo, jak báječné to tam je, jak tam vznikají pěkné fotky, ale já tam nafotila snad jen 5 a to je u mě co říct. Jediná fotogenická byla snad ta pyramida, nic víc mě nenadchlo. Tato farma je spíše pro lidi s dětmi, než jen tak pro dospělé, takže já odjížděla velmi zklamaná.., ale alespoň jsem si koupila nějaké dekorační dýně 🎃.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně s Tebou souhlasím :) V té botanické jste si to určitě užily více! Vypadala mnohem krásněji :)

      Vymazat
  11. Dýňovou farmu jsem nenavštívila, ale letos jsme měli u vesnice, kam jezdím na koně, dýňové pole. Bylo obrovské. Takové jsem viděla poprvé v životě. Moc se mi líbilo a vyfotila jsem několik fotek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak tam to taky muselo mít svoje kouzlo. Věřím, že ty fotky úplně čiší podzimem :)

      Vymazat
  12. Moc pěkný výlet! Fotky jsem vídala všude možně, ale a takové farmě jsem také nikdy nebyla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme <3 Já taky ne, proto jsem to chtěla napravit :)

      Vymazat
  13. Dýňový svět se chystám navštívit už dlouho, ale stále nic. Tak snad se dočkám příští rok :-D A že byla potřeba rezervace? To je dobré vědět, protože to mě vůbec nenapadlo :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se ho brzy dočkáš, tak jako jsem se dočkala já :)

      Vymazat
  14. Hodně je vídám na blogových i IG účtech. Musí to být kouzelné místo ☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že ty lidé z toho dělají víc fancy místo než ve skutečnosti je :D

      Vymazat
  15. Krásné, snad za rok se tam podívám také. :) Tento rok jsme místo toho jeli do zahraničí a pak už nějak nevyšel čas.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi měla lepší náplň dní :D Tak snad za rok :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥