pondělí 20. března 2023

Askos stone park | Zakynthos

Není Zoo jako Zoo. A tento park byl rozhodně výjimečný! Přitom jsem ho nenašla na žádných stránkách, které psaly o místech, které na Zakynthosu navštívit. Tento tip našel Dominik na nějakých zahraničních stránkách, které psali v angličtině. A proč Askos stone park? Protože většinou chodíte po kamenech, jak jinak. Ale nejste tam sami.



Je pravda, že slovo Zoo, je trochu moc silné. Řekla bych, že celkově jsme viděli jen pár druhů zvířat - jeleny, mývaly, želvy, pávy, ponyho a kozy. Ten zážitek nám to ale zcela vynahradil. Už jsi přesně nepamatuju cenu vstupného, ale myslím, že to bylo kolem 12 €/os. Přišlo mi to celkem dost :D Vstupné se platí u paní v budce, která vám dá také mapu a instrukce.




Dostanete láhev vody a naopak musíte nechat všechno jídlo mimo park. Zvířectvo bylo velmi zvědavé. Nejlepší bylo, že nám právě paní u vstupu říkala, že se jim máme vyhýbat, ale ono to úplně nešlo, když chodily za námi. Ještě jsem to nenapsala na přímo, ale jeleni byly v parku zcela na volno. V parku s námi byla jen jedna další rodina.



Zhruba v 1/3 si nás vzal na starost moc milý pán - dal nám do ruky olivové větvičky a krmili jsme jeleny. Během toho jsme se vzájemně natáčeli, když mi pán najednou vzal telefon a začal nás natáčet dohromady, abychom tam byli spolu. Bylo to hrozně milé. Krmením jelenů to ale neskončilo. Dále jsme si pochovali želvy a krmili mývaly. Musím říct, že něco tak roztomilého jsem nezažila! Potvory dělaly, jako by je trápili hlady :D




Netradiční zážitek, který rozhodně stál za to. Po parku je i spousta krytých laviček, kde si můžete odpočinout. Akorát žádný občerstvení tu úplně nenajdete.

Navštívili jste nějakou podobnou, kontaktní, Zoo? 

Jaké nejvíc zajímavé zvíře jste krmili vy?

12 komentářů:

  1. To vypadá moc hezky a na té fotce se želvičkou ti to hrozně moc sluší, jste takové roztomilé :)) Ale nemůžu si teda vzpomenout, které nejvíc zajímavé zvíře jsem krmila... Ani jsem asi nebyla v nějaké takové kontaktní zoo, ale láká mě to :)

    OdpovědětVymazat
  2. Míšo, věřím, že to byl zážitek, máš krásné vzpomínky!
    Děkuji za sdílení a přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. To musel být krásný zážitek :)
    Já jsem krmila žirafu, ale lákal by mě i mýval :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Moc Vám to sluší a park vypadá úplně úžasně. :) Také bych se tam jednou ráda podívala. Moc hezká foto reportáž.

    OdpovědětVymazat
  5. No tak to je úžasný! Nikdy jsem o ničem takovém neslyšela a divím se, že o tom není nikde psáno. :-) Ty fotky jsou nádherné a jestli jednou na Zakyntos zavítám, zavítáme i do Zoo :-)

    OdpovědětVymazat
  6. To musel být krásný zážitek, úplně z vás na fotkách srší spokojenost. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Jéé, tak to by se mi líbilo :). Já byla v Kontak zoo na Slovensku :).

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá krásné :) je zajímavé, že o tom nebylo psáno. Koukám, že vám vyšlo parádní počasí <3

    OdpovědětVymazat
  9. To zní jako úžasný zážitek :D Vzpomněla jsem si při čtení na kocoura, co jsme měli - ten taky vždycky dělal, jakoby nejedl dva měsíce, přitom dostávala každý den a ještě veterinářka říkala, že musíme opatrně, aby nebyl obézní xD

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥