neděle 29. srpna 2021

Co jsem dnes jedla XXV. - NS Třesín, e-Delikatesy

Nechápu, že jsme už u čísla 25! Už tu dlouho žádné Co jsem dnes jedla nebylo, tak jsem se rozhodla po té době zase nějaké nafotit. Výjimečně jsem i měla jídla, které trochu vybočují z mého stereotypu. Dneska vám tu ukážu trochu jiný den, než když jím celý den doma. Také vás navnadím na jeden výlet, co jsme podnikli do přírody s taťkou a jeho přítelkyní. 


7:20 Budíček

Momentálně zkouším kůru od Naděje na zvyšování zdatnosti a výkonnosti pro ženy. Takže každé ráno si dávám kapičky (stejně jako po obědě a po večeři). Z rána jsem se ještě hned vrhla na úklid kuchyně, protože jsem měla včera zkoušku a neměla jsem na to čas.


9:00 Snídaně

  • rooibos čaj s vanilkou
  • podzimní pohár (lotus, tvaroh, müsli, jablka)
Jeden z důvodů, proč jsem se dnes rozhodla zaznamenat svůj den, bylo, že konečně na snídani nemám tahini mugcake nebo overnight vločky :D Nazvala jsem to jako podzimní pohár. Nevím, jak na vás, ale s tímto počasí už na mě leze podzimní nálada. Do spod misky jsem dala 3 lotusky, pak polovinu oslazeného nízkotučného tvarohu, 2 lžíce domácího müsli (konkrétně podle tohoto receptu) a celé jsem to schovala pod pořádnou vrstvu jablečného džemu. Použila jsem tento od e-Delikates, který je slazen třtinovým cukrem.




11:00 Pohyb - procházka

Taťka mě s přítelkyní nabrali a vyrazili jsme směr do Mladeče. Ne však do známých jeskyní, ale na tamní naučnou stezku Třesín. Trasa má 4,8 km a celkem 9 zastavení. Původně jsem chtěla vše o výletě zahrnout zde, ale nakonec to bylo zajímavější než jsem čekala, tak pro vás připravím článek zvlášť :) 


14:00 Oběd

  • kuřecí kapsa plněná nivou a šunkou, bramboráky
Každý někdy jíme v restauraci. Jídla se snažím vybírat tak, abych se z nich najedla - aby obsahovalo bílkoviny i nějakou přílohu. Tato restaurace Záložna měla na googlu vysoké hodnocení, ale nás teda zklamala. Nedonesli objednané kafe, spousta věcí z jídelníčku nebyla, při objednávce "opékaných brambor" mi řekl, že mají nové brambory a že by to bylo hnusné. No, takový průměr. Jak restaurace, tak jídlo. Už bych se sem nevrátila.


19:00 Večeře

  • trhané maso ve sladké omáčce (recept), bramborová kaše
Po restauraci většinou vynechávám svačinu, trvá déle, než mi vyhládne. Včera jsem vařila můj oblíbený recept - trhané maso ve sladké omáčce. Udělala jsem k tomu kaši, protože tak to máme nejradši. Nebo do burgerů :)


21:00 Večerní pohoda

Přiznám se, že nerada zobám u filmu, ale když mi přišel balíček od e-Delikates, bylo jasný, že si nějaký filmový večer s těmi dobrotami musíme udělat. Solené mandle a všeobecně ořechy máme moc rádi, takže to se u nás nikdy neztratí. A pak mi přišlo několik limonád a my si vybrali citrón a mandarinku


Citrón 
  • olivové listy
  • bazalka
  • máta
  • citrónová šťáva
  • šťáva z bílých hroznů
Mandarinka
  • listy olivovníku
  • rozmarýn
  • tymián
  • mandarinková šťáva
Můžete vidět, že složení mají opravdu luxusní! Přírodní limonády bez zbytečných přidaných aditiv. Mají do 40 kcal/100 ml. Jinak film jsme si vybrali na Netflixu Moneyball. Vybíral samozřejmě Dominik :D Děj se odehrává v prostředí basebalu a přináší na něj trochu jiný - logický - pohled :) Celkově hodnotím film moc hezky.

Jídelníček je ze dne 28.8.2021.

Za dobrůtky děkuji e-Delikatesy!

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránkaInstagramový účet či Youtube kanál.

24 komentářů:

  1. Tak slaným mandlím taky nikdy neodolám. A těším se na článek o výletě.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá na pěknou sobotu s moc dobrým mlsáním (ten podzimní pohár je lákavý) a pěknou procházkou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po dlouhé době, co sobota nebyla pracovní a opravdu jsem si ji užila :)

      Vymazat
  3. Jsem zvědavá na ten váš výlet a je hrozná škoda, že ta restaurace nebyla moc dobrá..člověk se těší, že si dá něco dobrého a jiného a pak ho zklamou..a ano, nějak už je podzimní nálada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě :) Hlavně, když smažené nejím každý den, tak doufám, že to aspoň bude stát za to a nic :D Tak snad aspoň bude babí léto :)

      Vymazat
  4. Já mám podzimní náladu už taky, zvlášť když se podívám z okna a tam to vypadá pomalu jako v říjnu. :D Každopádně zrovna tu snídani tvoji bych si dala taky, vypadá báječně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě :D Už ten poslední srpnový týden stál co se týče počasí zaprd :) Já se teda učila, tak mi to bylo naštěstí jedno :D Moc děkuju <3

      Vymazat
  5. Ahoj,
    musela jsem si vzít nějaké mlsání k tvému článku:-) Taky mám už takovou podzimní náladu a podzimní chutě. Byla jsem minulý týden v jedné dost drahé restauraci u nás v Příbrami, měla jsem krůtí řízek a byl tedy těžce průměrný. Asi v půlce srpna jsem byla na jednom výletě v západních Čechách, na jídle jsme byli v takové zapadlé pizzerii, kde jsem měla taky řízek. To se vůbec nedá srovnávat, byl fakt skvělý a stál polovinu toho co u nás.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, ani se ti nedivím :) Já bych teď nejradši jedla pořád jablka :) Nojo, to člověk do předu nikdy neví, jaký to tam bude :) Aspoň, že jeden byl podle tvé chuti :) Měj se krásně <3

      Vymazat
  6. To trhané maso bych si dala hned! Budu muset podobný recept někdy vyzkoušet. Zklamání z restaurace mě mrzí, teď o víkendu se nám bohužel stalo něco podobného..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus, je úplně luxusní, dělám ho často :) Jéj, to mě mrzí.. Bohužel člověk do předu nikdy neví, jestli mu tam bude chutnat. Na googlu měla vysoké hodnocení, ale pro nás to bylo zklamání :)

      Vymazat
  7. Pěkný a fajn podaný článek :). To je škoda, že v té restauraci to bylo tak naprd :/.

    OdpovědětVymazat
  8. Ten podzimní pohár vypadá super, hned jsem dostala chuť :D A trhané maso? Miluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl výborný :) Já taky! Ráda si ho objednávám i v restauracích :)

      Vymazat
  9. Všechno vypadá super, nejvíc ta kuřecí kapsa :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  10. Všechno to jídlo vypadá moc fajn. Nicméně nejvíce mě zaujala ta snídaně a někdy si ji musím rozhodně připravit. :)
    Je škoda, že ti v restauraci tolik nechutnalo a celkově jsi nebyla spokojená. Taky se mi to už stalo a taky u restaurace co měla fajn hodnocení. No co už. Ale tak aspoň, že jsi se nějak najedla. :) :D
    A večeře vypadá taky super. Taky dle receptu toto maso někdy zkusím. :)
    A zmiňované limonády vůbec neznám, takže ty taky přidám k nákupu někdy. :)
    Katie S. (https://kulturnicek.blogspot.com/)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Katie za velmi hezký a milý komentář! :) Nojo, to člověk dopředu nikdy neodhadne :)

      Vymazat
  11. Škoda že ta kuřecí kapsa nebyla nic moc a celkově i v té restauraci 😕. Na obrázku, ale jen na obrázku to nevypadá tak zle 🙈. Ale to trhané maso s bramborovou kaší vypadá moc dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako vypadalo to krásně, ne že ne, jen celkový dojem z té restaurace nebyl moc dobrý :) Děkuju, my ho doma milujeme!

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥