úterý 18. května 2021

Novinky IV.: Bio čaje od Naturalis

Vítám vás u dalších novinek v mé kuchyni! Tentokrát bude článek věnovaný kvalitním čajům od Naturalis. Čaje jsem si mohla vybrat v rámci spolupráce a má volba padla na 2 bylinkové čaje a 1 ovocný.

Všechny čaje, které najdete v nabídce, jsou v bio kvalitě, kdy se můžete podívat i na certifikaci. Čaje jsou vyrobeny z kvalitních a 100 % přírodních surovin, ať se jedná o sušené bylinky, ovoce či květy. Ve složení nenajdete žádné zbytečné chemické dochucovadla a podobné


Jedná se o sypané čaje, což já osobně vidím jako velikou výhodu - neprodukujete žádný zbytečný odpad (použitá čajová směs se dá vyhodit na kompost, nejsou zde žádné sáčky) a navíc máte přehled o tom, co je ve vašem čaji. V těch balených často je jen jemná směs a kdo ví, co v tom všechno je za zbytky. Teď se už koukneme na jednotlivé druhy, co jsem vyzkoušela.


Vanilkový čaj - 70 g / 99 kč
Rooibos čaj, přírodní vanilkové aroma

Protože miluju vanilku jako koření, tak vyzkoušení tohoto druhu zeleného čaje byla jasná volba. Zelený čaj, který je ten nejjemnější co jsem kdy pila, vůně vanilky krásně doplňuje. Ve složení je pouze zelený čaj a vanilka a přitom je čaj příjemně sladký narozdíl od jiných zelených čajů, které jsem pila.


Čaj si dělám hlavně ráno, protože má povzbudivé účinky, i když neobsahuje žádný kofein. Dále Rooibos pomáhá při depresích a stavům úzkosti (aneb zkouškové is comming), zlepšuje trávení a kvalitu pleti, působí jako antioxidant a snižuje hladinu cukru v krvi. Také ho ocení lidi při hubnutí, kdy má pozitivní vliv na spalování tuků a mírně ovlivňuje pocit hladu v mozku. No, za to poslední bych ruku do ohně nedala. :D :D 

Musím říct, že vanilkový čaj mě moc mile překvapil tím, jak má jemnou chuť a je přirozeně sladký. Jednoznačně nejlepší zelený čaj co jsem kdy pila.


Bylinný čaj balance - 70 g / 99 kč
Levandule, ibišek, anýz, citrónová tráva, fenykl 

Tato bylinková směs je namíchána podle receptur tradiční ájurvédské medicíny. Název balance nemá jen tak náhodou - pomáhá nacházet a udržovat rovnováhu všech tělesných funkcí. Kromě směsi balance také najdete v nabídce prostě krásná, která je rovně připravena podle ájurvédské medicíny.


Ve složení najdete jen bylinky. Jejich kombinací vznikla jemná chuť čaje, i přes přítomnost ibišku, který mi také přijde přirozeně sladký. Fakt jsem nikdy neměla lepší čaje. Levandule je dobrá při bolestech hlavy (pamatujete si to trhání? :D), podporuje imunitní systém, ale také urychluje hojení ran a popálenin, což se mi hodí, když pracuju v kuchyni a jsem nešika. Ibišek je zase dobrý na trávení a pomáhá se vyrovnat s depresivními stavy a povzbuzuje mysl. Anýz pečuje o pleť, posiluje imunitu a zlepšuje metabolické funkce

I tato bylinková směs mě moc mile překvapila svou chutí. Tento čaj si ráda dělám i navečer, protože levandule má zklidňující účinky. Vidíte, že důvodů, proč pít tento čaj je mnoho :) Opravdu ho vyzkoušejte.


Pomerančový čaj - 70 g / 99 kč
Ibišek, jablko, šípek, pomeranč, měsíček

Abych to trochu vyvážila, vybrala jsem si jeden ovocný čaj - pomerančový čaj. Boží pomerančovou vůni doplňuje lehce nakyslý tón šípku a květ ibišku. Tento čaj rozhodně voní ze všech nejlíp! U ovocných čajů si myslím, že je jedno, kdy si je uděláte. Ty piju vyloženě na chuť


Tento čajík jsem zkoušela až jako poslední a po prvních dvou jsem na něj měla veliká očekávání. Po otevření voněl naprosto božsky, bohužel chuť mě tolik nezaujala. Voní krásně po pomerančích, ale je tam dost cítit ta nakyslá chuť šípku a ibišku. Není špatný, ale můj favorit to tedy není.

Balení a recyklační program
Můžete vidět, že čaje chodí v krásných dózách. Výplň v balíčku byl samozřejmě přírodní materiál. Po vypití čaje ale nemusí tyto dózy přijít nazmar :) Buď si do nich můžete objednat další čaj - ale jenom "náplň" bez dózy, kdy máte slevu 10 kč nebo tyto dózy můžete poslat zpět Naturalis (či je odnést na pobočku v Horoměřicích) a získat tak od nich slevu 10 % na celý příští nákup! 


Dárečky k nákupům - Bonus klub
Toto jsem samozřejmě nevyzkoušela, ale ráda bych vám tu to také zmínila. Naturalis má zavedený bonus klub neboli věrnostní program. Za každý nákup získáváte nejen věrnostní body, ale také různé drobné dárečky. Při jakých nákupech a za jakých podmínek je dostanete, můžete najít v odkazu, ale nějaký dáreček dostanete vždy. Může to být bambusová lžička, šejkr, nerez brčko nebo ocelový hrníček a mnoho dalšího.

Nedokázala bych si vybrat mezi vanilkovým čajem a balance, oba dva mi opravdu moc chutnají. Možná že kdybych ten pomerančový nezkoušela až jako poslední, nebyla bych z něj lehce zklamaná. Ty první dva doporučuju na 100 %, ten pomerančový byste si prostě museli vyzkoušet sami. :) Příště vám ještě ukáži kosmetiku od Semante, která také patří pod Naturalis.

Moc Naturalis děkuji za poslání tak skvělých čajíků!

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránkaInstagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz

18 komentářů:

  1. Já jsem velký milovník čajů, miluji jak bylinkové, tak ovocné, černé i zelené. V poslední době raději investuji právě do sypaných, které mají lepší chuť i složení, tyhle vypadá velmi hezky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, také v posledních měsících dávám přednost sypaným čajům :) Nejen že jsou krásné, jsou i moc dobré :)

      Vymazat
  2. Tyto čaje neznám, ale zaujaly mě :) Myslím, že by mi nejvíc chutnal právě ten pomerančový :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tady je vidět, jak každý máme jiný chutě. Já od něj čekala něco trochu jiného :)

      Vymazat
  3. Skvělá recenze čajů. Mně dle složení by nejvíce vyhovoval ten s vanilkou, navíc na tu příchuť bych byla hodně zvědavá. Ibišek si moc nevybírám, vadí mi na žaludek, ale když dostanu, tak neodmítnu a dám si. :)

    Moc hezky jsi to popsala.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuju Kate! Jo, ten s vanilkou je mooc dobrý :)

      Vymazat
  4. Čaje od této fimy kupuje kolegyně a je s nimi hodně spokojená. Mně se líbí hezké balení, ale vzhledem k tomu, že sbírám čajové přebaly, tak holt kupuju čaje v sáčcích. Z tvého výběru by mne asi vyloženě neoslovilo nic - rooibos, bylinky ani ovocné čaje nevyhledávám.
    Jinak si dovolím drobné upřesnění - rooibos není zelený čaj. Je to čaj-nečaj připravovaný z jehliček čajovce kapského, který roste v jižní Africe. Má nižší obsah tříslovin než zelený nebo černý, proto ti zřejmě chutnal víc (není díky tomu natrpklý, ale spíš nasládlý).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, ale zase můžeš sbírat ty hezké dózy :D Přitom jsem si ho hledala a tohle info jsem tam vůbec nenašla, děkuju za upřesnění! Rozhodně článek doplním :)

      Vymazat
  5. Vanilku miluju, takže čajík by mi určitě chutnal 🙂, ale nejraději mám ty ovocné, zelené moc nemusím 🙈. Líbí se mi jejich věrnostní program a to, že buď mohu objednat další čaje (náplně) a využít tak dózičky nebo je odnést a dostat slevu, tomu říkám skvělý nápad 🙂.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se mi jejich filosofie moc líbí :) Já je mám ráda, ale nesmí se nechat dlouho louhovat :)

      Vymazat
  6. Čaje mám ráda, hlavně v zimě jsem na nich závislá :) na těchot se mi hodně líbí i ty pěkné krabičky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je teda můžu celoročně, akorát v zimě jich piju tak 3x tolik :D :D Celkově mají boží obaly :)

      Vymazat
  7. Ahoj,
    já znám jen jejich kosmetiku, s tou jsem byla velmi spokojená. Ty čaje mě moc zaujaly, překvapivě i ten bylinkový Balance. Já totiž bylinkové čaje zrovna nemiluji. Určitě by mi chutnal ten pomerančový, já totiž miluji kyselé čaje, vždy tam liju spoustu citronu. Jinak bych ten čaj nevypila.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, to moc ráda slyším :) Tak to by ti ten pomerančový opravdu chutnal. Já zase takovéto čaje nevyhledávám :) Také se měj krásně!

      Vymazat
  8. Tyhle čaje jsem ještě nezkoušela. Opravdu mají moc hezké dózy :) Chtěla jsem si včera na nákupech s mamkou koupit sypaný čaj (ovocný) a zapomněla jsem na to. Jinak piju bylinkový od babičky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Loni nám přítelova babička dala 2 plné dózy domácího sypaného čaje k Vánocům a vypila jsem ho sama během půl roku :D

      Vymazat
  9. Vypadají nádherně a musí skvěle chutnat. Miluji všechny kvalitní čaje, ať už bylinné nebo ovocné. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥