úterý 10. listopadu 2020

Dýnová omáčka se špagetami (1/3 422 kcal)

V listopadové výzvě byly určené suroviny fazole a dýně, která se teď skvěle hodí do tohoto ročního období. Dokonce jsem do receptu použila domácí dýni! A od koho jiného, než od mojí Mišky Navrmi, která mi dýni věnovala, když jsem jí přijela v září po 3 letech navštívit ♥
 
Původně to mělo být něco jako dýnové chilli corn carne, ale je to spíš taková dýňová omáčka lehce inspirována touto klasikou. Do receptu jsem použila lahůdkové droždí, které dá pokrmu trochu netradiční chuť.  

Velkou výhodou tohoto jídla je určitě to, že se vše vaři v jedné pánvi a nemusíte vařit těstoviny zvlášť. A dýňové pyré na omáčku připravíte úplně jednoduše. Dýni hokaido omyjete, nakrájíte a vydlabere vnitřek a dáte péct na 180°C do měkka (cca 30 min). Pak už jen rozmixujete a můžete použít do čekoholiv chcete.

Dýňová omáčka se špagetami

- doba přípravy: 30 minut
- náročnost: lehké
- porce: 3

Ingredience
250 g dýňového pyré
400 ml vývaru
120 g celozrnných špaget
200 g libového mletého hovězího masa 7 %
240 g fazolí
50 g kukuřice
10 g lahůdkového droždí
100 ml mléka
sůl, pepř

Postup
Na nepřilnavé pánvi si dáme maso, které rozdrobíme a necháme zatáhnout. Poté přidáme dýňové pyré, vývar a špagety a vaříme do změknutí špaget. Až budou měkké, vmícháme mléko, fazole, kukuřici, lahůdkové droždí, sůl a pepř. Promícháme. Měla by vzniknout krémová omáčka. Na talíři posypeme lahůdkovým droždím.

 
Makra na 1/3
Kalorie: 422 kcal
Bílkoviny: 26 g
Sacharidy: 59 g
Tuky: 9 g
Vláknina: 7 g

Nezapomeňte se podívat, co připravila Navrmi z měsičních surovin. Já vás zase aspoň nalákám fotkou.


Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz

Co vy rádi připravujete s dýně?

24 komentářů:

  1. Dýni mám moc ráda a nikdy mě z ní omáčku nenapadlo udělat! :) Ráda vyzkouším, vypadá to moc dobře!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omášky s dýní jsou luxusní, určitě vyzkoušej :) Moc děkuju ♥

      Vymazat
  2. Mňam, to musí být dobrota! Dýni miluji a tohle určitě vyzkouším. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to moc pěkně, já bych si to ale musela nějak "updatovat", protože nemám ráda fazole :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fazole můžeš Stáni klidně vynechat, já jsem je tam použila hlavně z hlediska výzvy :)

      Vymazat
  4. Dýňová omáčka, to zní super, někdy bych mohla vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, to by mě vůbec nenapadlo dělat omáčku z dýně. :) Já se jen jednou pokusila o polévku. :D Vypadá to moc chutně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polévka mi upřímně moc nejede, ale omáčky z dýně mám ráda :)

      Vymazat
  6. Ty jo Miško, tentokrát jsme se shodly. Vypadá to, že jsme od sebe opisovaly... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vypadá to tak a přitom si o tom vůbec nepíšeme... :D :D

      Vymazat
  7. Mňam, to vypadá luxusně. Já dýni snad nikdy nejedla, ale tohle musím prostě zkusit. :-D
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Miško ♥ Určitě ji vyzkoušej, ale mě chutná více méně jen v dezertech nebo omáčka :) polévku nebo pečenou moc nemusím.

      Vymazat
  8. tak tie vyzerajú naozaj božsky! :)

    OdpovědětVymazat
  9. opět mi děláš chutě! vypadá to úžasně a chutně! :)

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
  10. Dýňovou omáčku a obecně dýni naprosto miluju :D takže určitě, určitě vyzkouším :)

    Belle âme

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, já z dýně dělám jen polévku, říkám si, že bych mohla rozšířit repertoár:-) Ty tvoje špagety vypadají luxusně. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, no vidíš a polévku já z ní zrovna vůbec nevařím, protože mi moc nechutná :) Moc Ti děkuju. Ty také ♥

      Vymazat
  12. Až na to hovězí bych to mohla zkusit. Já jsem ještě s hovězím nic nevařila a trochu se tomu vyhýbám. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U toho mletého se není čeho bát, maso bude dobré a mekké :) Když pak pečeš třeba kus hovězího, tak už je to složitější :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥