neděle 21. června 2020

Pardubice: Dobrý kafe




Dobrý kafe byla první kavárna, kterou jsem navštívila po jejich znovuotevření. Vyrazili jsme tam s kamarádkou Klárkou po zkoušce z Dozimetrie (diagnostika a léčení pomocí radioaktivních látek). Dobrý kafe se nachází v Pardubicích IV., Mozartova 566. Šli jsme na tam doporučení moji kamarádky Martínky a byly jsme zvědavé, jaké to bude.


Pro jistotu jsme si udělali rezervaci na 11h. Kdybychom věděli, že mají i zahrádku, asi bychom si rezervaci nedělali. Míst tam mají k sezení dost, akorát teď jsou některá blokovaná, aby se dodržovali rozestupy. Prostředí mají moc hezké, obsluha byla od začátku velmi milá a při našem příchodu nám dezinfikovali stůl.


Abychom nestrávily dlouhý čas vybíráním, tak jsme si naši pozdní snídani (podávají 8-12h) vybraly už doma z jídelního lístku. Já jsem si objednala Vejce Benedikt (anglický muffin, slanina, pošírované vejce, holandská omáčka) a Klárka si dala Ritchie sendvič, kdy je základem sendvič s hovězím masem a ostatní suroviny se obměňují. K pití jsem si dala neperlivou vodu a Klárka jejich zázvorovou limču. Já jsem si tedy objednala ještě dezert v podobě makového koláče.



Kavárna v tu dobu byla celkem obsazená, tak jsme na jídlo čekaly necelou hodinu, což mi přišlo fakt dost. Na to, že při tvorbě rezervace musíte zadat čas, do kdy tam budete (max 1,5h) a nám teprve po 1h donesli jídlo (a to jsme to právě na 1h měli :D). Naštěstí nás nikdo nevyháněl, tak jsme se v klidu najedly.



Holandskou omáčku jsem už jednou zkoušela sama a moc jsem s ní nebyla spokojená - byla řidká a chutnala divně. Po této návštěvě jsem zjistila, že chutnala správně a tohle není nic pro mě :D Granátové jablko mě moc mile překvapilo a v této kombinaci chutnalo. I Klárky sendvič byl moc dobrý, příště jdu do něj, ten mi chutnal více. Nejdřív jsem se bála, že koláč už bude moc, ale až po dojezení koláče jsem byla plná akorát. Na té fotce to vypadá jako slušná porce, ale po dojezení jsme obě měly ještě trochu hlad :D



I když na netu to nepíšou, mají vždy v nabídce i několik dortů nebo jiných dezertů. Já jsem si vybrala makový koláč a vám také doporučuju si ho vybrat. Opravdu chutnal skvěle, jako od babičky. Vláčná náplň, křupavé těsto. V nabídce také nechybí spousta druhů káv nebo čajů, kterými si můžete dělat příjemnější odpoledne.



Za snídani si trochu připlatíte, vejce stála 145 kč, sendvič 130 kč. Koláče se pohybovaly okolo 50-70 kč, kávy 50-70 kč. Půl litru vody poté vyšlo na 30 kč, domácí limča 0,5l na 55 kč. Celkově bych kavárnu doporučila, ikdyž bych zašla na odpolední kafe s dortíkem než na snídani. Čekaly jsme, že budeme nacpané k prasknutí, ale asi máme velké žaludky :D 



Jsem zvědavá, kam nás naše chutě dovedou příště! Moc Klárce děkuji za společně strávený čas ♥

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz

Znáte kavárnu Dobrý kafe? Byli jste si po otevření někam sednout?

18 komentářů:

  1. Vyzerá to na prijemnu kaviarničku. A to jedlo vyzerá tiež vyborne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to tam moc fajn :) Jídlo krásně vypadá, ale tolik mi už nechutnalo a porce taky nic moc :D :)

      Vymazat
  2. Teda, ta doba čekání je mazec no.. asi by mi křičelo břicho hlady 🤣 ale jinak vejce Benedikt vypadá moc krásně! Určitě jste si pochutnaly. A jinak kavárna vypadá velmi útulně. 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda :D měla jsem fakt hlad, tak jsem byla ráda za ten koláč :D :) Prostředí měli moc hezké, příště určitě využijeme zahrádku.

      Vymazat
  3. To vejce benedikt chci taky někdy zkusit a celkově mě láká zajít si zas někdy na snídani do kavárny. :) Aspoň, že vám nevyháněli a koláč byl dobrý. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snídaně v kavárně je úplně super :) Tojo :) Já jsem si je zkusila a tím to asi končí, znovu je chutnat nepotřebuju :D :D

      Vymazat
  4. Kavárna vypadá příjmeně, jídlo velmi dobře, ale hodinové čekání na jídlo, zvláš´t když jde o snídani, by mne hodně odradilo.
    Jinak se přiznám, že na snídani jsem v kavárně nikdy nebyla. O víkendu vyspávám a ve všední den jsem v práci :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nečekaly jsme, že se to takhle protáhne :) Toto také byla moje premiéra se snídaní :) Musím si užívat studentského života dokuď to jde :D :)

      Vymazat
  5. To jídlo vypadá fantasticky! I prostředí kavárny se mi moc líbí. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to vypadá krásně, od září se nám přesouvá pracoviště do Pardubic, tak to si určitě udělám někdy zastávku. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je super :) Pardubice jsou moc hezké město. Ať se Ti návštěva kavárny líbí! :)

      Vymazat
  7. Ahoj, to je skvělý tip, já se do Pardubic chystám na začátku července, určitě budu chtít i někam zajít:-) Jídlo vypadá moc pěkně, jen je škoda toho dlouhého čekání. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      to čekání nás taky mrzelo, ale to prostě neovlivníš :) Pardubice jako město jsou moc krásné, tak si to tady užij! :) Také se měj krásně ♥

      Vymazat
  8. No ale tak to jídlo vypadá naprosto perfektně! :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  9. Teď nad tím tak přemýšlím, kdy já byla naposledy v nějaké kavárně. No asi ještě když jsem byla těhotná.. to už je víc jak dva roky :D :) teda... ja se kochám kaváren jen z tvých článků :) díky za ně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už na to asi není moc čas viď :) Jsem ráda Miško, že se Ti líbí :) Ale měla by jsi to napravit, aby jsi příště věděla, kam mě vezmeš ;)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥