úterý 16. dubna 2019

Vyzkoušeli jste už fitness recepty od Bajolafit? Já ano!

Pokud stále hledáte inspiraci na fitness stránky se zdravými recepty, tak dnešní článek je přesně pro vás. A i když si myslíte, že fitness recepty od Bajolafit neznáte, tak opak je pravdou, protože sama jsem přidala několik receptů od ní ke mně na blog. Kromě blogu vydala e-book Fitness domácí cukrárna, u kterého můžete uplatnit 25% slevu s kódem "wantbefitm" a momentálně usilovně pracuje na tištěné kuchařce. A já ji budu moc držet palce!

A kdo že je ta Bajolafit?

Vlastním jménem Olga Bajková, která sama sebe popisuje jako fitness food bloggera, gurmána, amatérského kuchaře samouka a fitness nadšence. Z počátku zveřejňovala své recepty pouze na instagramu (kde jsem i já objevila), od května 2018 má své vlastní stránky. Na webu je také anketa ohledně e-booku nebo knížce s jejíma receptama, tak jsem zvědavá, co z toho vyleze – prosím knížka
 
Díky Olze ovšem neprozkoumáte jen skvělé recepty, ale můžete nahlédnout i do života v Californii, kam Olga každý rok na pár měsíců jezdí a inspiruje nás tamějšími potravinami.



Webové stránky s recepty

Co mě na spoustě stránkách chybí, je přehledné rozdělení receptů – ať už podle typu pokrmu, času přípravy nebo kalorických informací. Zde si můžete filtrovat pokrmy podle denní doby (snídaně, oběd ,předtréninkové jídlo…), typu pokrmu (předkrm, polévka, hlavní chod…), nutričních vlastností (extra zdravé, vysokoproteinové…), ale například i podle typu masa (kuřecí, krůtí, hovězí, králičí…) nebo ostatní vlastnosti (rychlovky do 30 minut, na cesty, do kabelky…). Samozřejmě se dá vyhledávat i podle názvu, takže každý recept najdete velice rychle.


Fitness recepty pro každou příležitost

Blíží se Valentýn, Velikonoce či Vánoce? Nevadí, Bajola se vším počítá pár týdnů dopředu. Například první velikonoční recept vydala už 1.4. a nyní vyšel další velikonoční recept na Fitness slaný velikonoční věnec, ale ze starších receptů už k Velikonocím najdete například Fitness velikonoční špenátovou bábovku či Fitness velikonoční mazanec bez kynutí. 


Samotný soupis receptu

Když si nějaký recept rozkliknete, na první pohled vidíte časovou náročnost, počet porcí, typ kuchyně a jak moc je potřeba být kuchtík. Samozřejmostí jsou nutriční informace nejen na 1 porci, ale i na celou dávku. Ingredience jsou přehledně sepsaný a u některých vám dá Olga tip, kde se dají výhodně koupit. Postup je psán bodově, někdy je přidán i fotopostup. A pokud to ještě není vše, co nám chce Olga sdělit, napíše nám to na konec článku do poznámek – například jak se dá recept obměnit nebo jak si s receptem usnadnit práci. 

Recepty z lokálních surovin

Nemusíte se bát, že v receptu objevíte nějakou surovinu, kterou normálně nekupujete. Olga tvoří opravdu lehké recepty ze snadno dostupných surovin – špaldová mouka, kokosový olej, ovesné vločky, jogurt, jablečná přesnídavka, maso, brambory... Ostatně to sami poznáte, až se na nějaký recept podíváte.


Tisk fitness receptů

Upřímně neznám moc stránek, které by toto nabízely. Je to skvělá funkce, pokud máte také radši recepty v ruce, než někde uložené na internetu, kde na recept snadno zapomenete. Jakýkoliv fitness recept z  webových stránek si můžete vytisknout. Já si vytiskla ty moje nejoblíbenější, abych je měla pořád po ruce, když ještě není ta knížka… :D Stačí kliknout na ikonku „Vytisknout recept“, kterou najdete hned po představení receptu. Nebude vám tam nic chybět – doba přípravy, nutriční informace ani fotka.


Možnost vlastního účtu

Určitě znáte tu možnost si nechat od stránky, kterou sledujete, posílat emailem nové články či nějaký souhrn článků za měsíc. Samozřejmě tohle Bajole také nechybí. Je super, když vám pokaždé přijde upozornění na nový fitness recept a často mi to i pomůže ve vymyšlení, co zrovna budu vařit. Co je zde ale navíc, tak se můžete u ní na webu zaregistrovat a mít tu zde vlastní účet. Říkáte si proč? Můžete si ukládat recepty, které vás zaujmou a nemusíte je pak složitě hledat!


Moje zkušenosti

Samozřejmě bych vám tu nedoporučovala něco, co jsem sama nevyzkoušela. Emaily s upozorněním mi chodí a nikdy mě neštvou jako z jiných stránek. Účet mám také a je to super si uložit oblíbené recepty nebo co chce člověk vyzkoušet. Jak jste mohli vidět výše, budu si muset na recepty pořídit nějaké složky :D A nechápu, že to všechno dělá Olga zadarmo. Doufám, že se jí alespoň dostává takové odezvy, jaké si zaslouží.

Vyzkoušené recepty

No a co jsem vyzkoušela? Ze slaných to byla Fitness koprová omáčka (příště se musím naučit dát správné množství octu, jinak super) a Fitness dýňová omáčka (vynikající, krémová, rychle hotová za málo kcal). Ze sladkých to je – Fitness vánoční jablečný závin (NEJLEPŠÍ JAKÝ JSEM KDY JEDLA, dělám 1x měsíčně), Fitness jablečný kremšnit (taky pecka, doma mi ho všichni ujídali a až budou jablka, znovu upeču), Kefírová bábovka (tohle byl trochu fail – těsto bylo dobré, ale nepovedla se mi vyklopit z formy) a Fitness tvarohové šulánky s mákem (šulánky s mákem miluju a ne vždy se mi chce dělat s bramborovými noky, tohle je skvělá alternativa nadupaná bílkovinami).


Další recepty, které mě zaujaly

Ještě bych tu chtěla pár receptů vyzdvihnout, které mě zaujaly a v brzké době se na ně chystám. Patří k nim Fitness pudinkové košíčky s malinami, Fitness játra na bramborové peřině, Fitness karlovarský knedlík a Fitness brownies z červené řepy.

Doufám, po přečtení tohoto článku nebudete mít problém s tím, že nebudete vědět, co uvařit zdravého na víkend či na pracovní týden. Bude to spíš opačně – budete toho chtít vyzkoušet tolik jako já, že nebudete vědět, co dřív.

Všechny zmiňované fitness recepty najdete na webu www.bajolafit.cz.

Novinka - Fitness domácí cukrárna 

Před nějakou dobou Bajola vydala svůj vlastní e-book! A to s tématem Fitness domácí cukrárna. Co v takové cukrárně najdete? Zákusky z českých cukráren, ale ve fit kabátku! Zdá se to nemožné? Je to ale tak. Snížení kalorický příjem, zvýšený počet bílkovin a delikátní chuť. Koupit si ji můžete na jejich stránkách Bajolafit. Při použití exkluzivního slevového kódu "wantbefitm" můžete získat krásnou 25% slevu! Za to budete moci snídat větrníky klidně každý den a přitom si zachovat svou postavu.

6 komentářů:

  1. Tak to je super přehledná stránka, jsou tam moc krásné recepty, ráda něco vyzkouším :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olgy stránky opravdu doporučuju, sama z nich často čerpám :) a už jsem vyzkoušela ten karlovarský knedlík a moc nám chutnal. Jen jsem ho teda musela vařit déle, než bylo v receptu :)

      Vymazat
  2. Jéé, tam už jsem taky zavítala, ale zas tak dopodrobna jsem stránky nezkoumala:) Takže třeba vůbec nevím, že tam jde založit účet, děkuji za recenzi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se tam honem vrať :D :D Rádo se stalo ♥ Doufám, že byla přínosem :)

      Vymazat
  3. jeziiis Miso super :) :) :) to je skvela stranka. treba ten fitness zavin jsem delala xkrát.vyborny recept :) urcite musim zkusit i dalsi. diky za tuhle strankz ze jsi ji s nami sdilela. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, ten závin dělám pořád :D :) Já jsem moc ráda, že jsem ji měla vůbec komu sdílet ♥

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥