sobota 13. dubna 2019

Co jsem dnes jedla XV.

Musím říct, že na tento jídelníček jsem pyšná. Nechybí zde luštěniny ani ryba. Myslím, že spousta z vás má stejný problém jako já a to je zařazování těchto potravin do jídelníčku. Luštěniny mi chutnají, ale jak píšu níž, mám po nich typický problém :D :D U ryb mi chybí představivost jak je připravovat. Protože ryba podušená jen s kořením se rychle přejí.

I pohyb je jiný než normálně. Žádné "nudné" cvičení, ale hezky bazén, kde jsem i poprvé vyzkoušela hodinky pod vodou. Jak obstály, se dozvíte níže. Nebudu to dlouho okecávat a jdeme se mrknout na ty dobroty.

7:45 Snídaně


Výhodou lava cake je, že si ho stihnete ráno připravit bez problému, pokud máte trošku času. Peče se kratší dobu než normální koláče a během toho se můžete v klidu připravovat :) Tohle byl můj druhý pokus a povedl se více, než ten první. Recept jsem použila stejný, ale tentokrát jsem to pekla o 5 minut déle a bylo to mnoohem lepší. Minule to bylo opravdu HODNĚ lávové :D Každopádně jsem zjistila, že snad každý den mám něco kakaového či čokoládu, ale nijak mě to nevadí :D :)

10:00 Pohyb
Po více než půlroce jsme zase zajeli na bazén. Uplavala jsem mých klasických 40 bazénů (1 000 metrů), sjela si párkrát tobogán a ještě si užila chvilku ve výřivce. Byl to první test hodinek na plavání a musím se přiznat, že jsem měla dost obavy. Ikdyž je tam na plavání přímo program, stejně jsem s tou vodou opatrná :D Ale hodinky žijí a dokonce měřily správně. Měla jsem to za nějakých 42 minut :) (s tím, že jsem plavala 2x 500 metrů, mezitím jsem měla 4 minuty pauzu na wc :D). Plavala jsem stylem prsa.


12:30 Oběd
  • kuřecí vývar s masem a nudlemi
  • rybí filé (100g) s ochuceným kuskusem (60g)
  • salát s medovo-hořčičnou zálivkou
  • 3x400ml vody 


K obědu jsem dodělala mamky zavařenou polévku s kuřecím masem a přidala do ní mamčiny domácí nudle (ty jsou!). Jako hlavní chod jsem měla plátek rybího filé jenom prohřáté na pánvi se solí a k tomu ochucený kuskus se sušenými rajčaty od firmy Your Body (recenze). Pro doplnění zeleniny jsem si udělala salát z ledového salátu. Na zálivku jsem dala 1/2 lžičky medu, 1 lžičku hořčice, 1/2 lžičky konopného oleje, sůl a pepř.

15:00
  • 200ml kávičky s mlékem


16:10 Svačina
  • 2 kousky makového cheesecake
  • 400ml vody


Ihned po oběde jsem si upekla tenhle makový cheesecake, aby se mi stihl vychladnout (horký by mi nešel krájet). Pekla jsem ho podle Simči z knížky Sladké a fit, ze které jsem zatím zkoušela 3 recepty a všechny byly dobré, včetně hotovo makového cheesecake. Měla jsem na nějaký teď chuť, tak mi tento recept přišel vhod :)

19:30 Večeře 
  • zbytek polévky od oběda
  • hrachová kaše (100g hrachu, 1/2 cibule), 2 párky (100g)
  • 400ml vody



Luštěniny mám ráda, ale jsem celkem lajdák na to, je zařadit do jídelníčku. Je to způsobený asi i tím, že po nich s prominutím pořád prdím, i když je proplachuju jak blb :D Kaši jsem udělala úplně jednoduše a bez použití mouky na zahuštění - půlený žlutý hrách jsem dala vařit (bez předmáčení). Až byl měkký, vodu jsem slila a trošku si tam nechala na rozmixovaní. Pak jsem ji tyčovým mixérem lehce projela a bylo to. Měla hezky kašovitou konzistenci, ale nebyla to břečka. K tomu jsem si na sucho osmahla cibulku.

To by bylo z dnešních dobrot vše. Doufám, že se vám dnešní článek líbil a zase příště ♥

Máte rádi luštěniny? Jak často jíte ryby? 

Víte o tom, že jsou doporučené dvě porce ryby týdně? Dodržujete to?


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)


  Sociální sítě:
Facebook stránka
Instagram účet



Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

10 komentářů:

  1. Moc pěkné fotky :) Hned z toho lava dortíku se mi sbíhají sliny :) Já po ránu vůbec nemám čas vytvářet nějaké velké snídaně, ale určitě ho vyzkouším třeba k odpolední kávičce :) A u ryb mám stejný problém, taky mi trochu chybí fantazie, jak je zpracovávat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti Aires ♥ Ten je fakt vynikající, ten musíš zkusit :) To já si kvůli vysněný snídani klidně i přivstanu :D :D Tak doufám, že i kvůli Tobě na tom zapracuju a přinesu nějakou isnpiraci co se týče úpravy ryb :)

      Vymazat
  2. Krásne fotky. :) Mám rada inšpirácie ohľadom jedla, pretože tak môžem objavovať nové chute. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Kači ♥ Snažím se, aby nějak vypadaly :)

      Vymazat
  3. Děláš mi chutě :D ostatně jako vždycky :) musím si někdy udělat nějaký ten cheesecake :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cheesecake je fakt výborný! A tenhle makový byl taky pecka :) Ale i obyč tvarohový je moc dobrý :)

      Vymazat
  4. Tak to je moc pěkný jídelníček a i to plavání.. ted bych si ráda šla zas zaplavat po delší době :D Já mám ráda luštěniny i ryby, ale taky je zas tak často nejím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti Teri ♥ Taky teď na to mám zase chuť :D Třeba to sfouknu o víkendu :) To já je často chudáky opomínám, ale když si vzpomenu, vařím z nich pořád :D

      Vymazat
  5. Krásné fotky a jak sama poses, je to opravdu pěkný vyrovnaný jídelníček navýšeny živinami :) děkuji za inspiraci

    Angellyca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to mě moc těší, že se Ti fotky líbí :) Já děkuji za moc milý komentář ♥

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥