neděle 28. dubna 2019

Muzeum voskových figurín & Muzeum čokolády

Při příležitosti našeho 6. výročí jsme s přítelem navštívili Prahu. Jako program jsem nám naplánovala návštěvu Muzea voskových figurín, které je spojené i s Muzeem čokolády a zajít si někam na dobrý oběd. Kam jsme si zašli, to už ostatně víte z minulého článku. Navštívili jsme burgrárnu Meet & Greet Burgerhouse.



Dobrému obědu předcházela kultura. Už samotná cesta k muzeu byl zážitek. Když jsem navštívila Aničku v Praze, tak jsem věděla, že jsme kolem toho Muzea během cesty zpět na vlakáč procházely. Jenže když jsme teď šli od vlakáče, bylo to trochu horší si vzpomenout, kudy jsme vylezly. Navigace ukazovala trasu cesty cca 10 minut, ale protože jsem vedla po paměti a bez navigace (telefon jsem měla na opravě), tak po 30 minutách jsme tam stále nebyli :D Po tom, co jsem to asi po 4x zase vzdala, ale teď už doopravdy, to přítel vyhledat a začal se hrozně smát. Kdybych to vzdala až po 10m dál po cestě, kudy jsme šli, tak bych nás tam dovedla!! Takový kousíček od toho jsme byli :D


Lístky jsem kupovala online přes Slevomat, takže nás pro oba vyšli na nějakých krásných 500kč (při koupi na místě stojí jeden lístek myslím kolem 390kč). Obsluhoval nás pán jiné národnosti, což by mi ani nevadilo, ale neuměl česky, vůbec. Takže když mi tam něco blekotal, absolutně jsem mu nerozumněla a vyjeli jsme výtahem do 1. patra, místo 3.


Prohlídku jsme tedy začali obráceně - od figurín k čokoládě. Na přiložených fotkách ty figuríny nevypadají tak reálně, ale naživo vypadají opravdu živě. No fakt, úplně nás to mátlo, kdo je živý a kdo je jen figurína.



Najdete zde české i zahraniční představitele sportu, zpěvu, herce... Ale například i Obamu nebo Merkelovou :D V druhé části výstavy figurín najdete různé pohádkové postavy, jako je třeba vodník nebo golem, včetně pověstí/pohádek, které jsou vytištěné na dost zvlášním papíře. Co musím vyzdvihnout, tak u některých postav (Chaplin, Mozart) najdete i dekorace k focení, můžete si tak vytvořit originální fotky.


Muzeum čokolády začalo jak jinak, než ochutnávkou. Máte tam na výběr několik druhů, které máte popsané (odkuď jsou, obsah čokolády). Takže jsme samozřejmě museli vše vyzkoušet :D I výstavu čokolády doprovázejí voskové figuríny. Můžete tu shlédnout výrobu pralinek, ale nevychytali jsme čas, tak jsme na ni nečekali. Dozvíte se o dovozu čokolády, přípravě dříve a nyní, uvidíte spoustu konviček a šálků na čokoládu z minulých století, což mě velmi překvapilo, že na to měli speciální nádobí :D



Nakonec se zase vrátíte do obchodu, kde si můžete koupit čokoládový suvenýr. My jsme si teda nic nekoupili, protože ty ceny, to bylo opravdu něco :D


Co jsem četla recenze na Slevomatu, tak si lidé stěžovali, že je to horší než dříve. Měnilo to majitele a tak to bylo na nějaký čas zavřené. Teď to znovu otevřeli. Prý je figurín málo, oproti tomu, co bývalo. Já to soudit nemůžu, navštívila jsem ho teď poprvé, ale nám se to i tak moc líbilo. Prohlídka nám zabrala asi 1,5h. Ale za plnou cenu bych vstupenky asi nekoupila, tak vám rozhodně doporučuju sledovat slevové portály. To by bylo pro dnešek vše, moc vám děkuji za přečtení ♥

Tak zase u dalšího článku, AHOOOJ


Navštívili jste Muzeum voskových figurín?


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)


  Sociální sítě:
Facebook stránka
Instagram účet



Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

10 komentářů:

  1. Mne by určitě bavila víc čokoláda, na celebrity moc nejsem - ani na ty voskové. Takže v Muzeu voskových figurín jsem nebyla, ač jsem z Prahy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebyly tam jenom celebrity, ale je to rozhodně zajímavé :) Čokoládě bylo věnováno celé patro, takže si tam člověk také nějakou dobu pobyl :)

      Vymazat
  2. takze je to Muzeum grevin ? a to je porad v Celetné ? ja mela pocit, jestli to nekam nepresmistili :D ale nevim, vzdy jsem sla okolo ale nikdy dovnitr. ani me to moc nelaka. mozna nekde v cizine :) ale tak treba jednou to taky zkusim :-)
    je super ze jste si uzili cely den a vubec gratuluji. 6 let je naprosto nadherny o to vic jak jste mladi a jste spolu tak dlouho :) at vam to vydrzi no nejlepe naporad:-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to je ono :) To nevím :D :D To už chceš po mě moc :D Ale jak píšu, je to cca 10 min od vlakáče :) Mě to zaujalo, takový netradiční zážitek :) Ale rozhodně londýnské, nebo kde ještě je bude asi o něčem jiném :) Moc Ti děkujeme Veru, jsi Zlato ♥♥♥

      Vymazat
  3. V Muzeu voskových figurín jsme taky byli s přítelem na Vánoce ale popravdě mě zklamalo. Byla jsem v tomhle muzeu v Londýně a oproti tomu je Praha opravdu slabý odvar. Ale přítelovi se líbilo, jen ho polekal Karel IV :D

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, my to naštěstí neměli s čím srovnávat :D Nám se to líbilo, jak to byla naše první návštěva takovédleho typu muzea :)

      Vymazat
  4. Jé, to zná skvěle, taky jsem ještě nikdy v takovém muzeu nebyla:O Každopádně s těmi vstupenkami přes slevomat je to paráda!:)

    OdpovědětVymazat
  5. To sa jedná o to Muzeum voskovych figurin ktore je pri Karlovom moste? Lebo my sme tam boli davnejsie ale viac sa nam pacilo v Muzeu na Karlštejne tam je menej celebrit ale viac historickych osobnosti co mi je blizsie. A potom este Muzeum Tortury to je tiez voskove a to bolo tiez take super. V Prahe je tych zakuti tolko a v na kazdom rohu nejake zaujimave Muzeum co stoji za to. V tom cokoladovom som este nebola ale to vyzera presne pre mna ja a cokolada to mozeme 😂😂. Minuleho roku sme boli v ramci Sveta knih v Prahe ale tohto roku to logicky vynecham ale mozno o rok o dva urcite zas navstivime Prahu. Rada si uzivam dovolenku u vás, bratov Čechov presne ako my sme plní historie a tajomstiev a to je moje.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný výlet :) V muzeu voskových figurín jsem jako malá byla a určitě bych někdy šla znovu :) čokoláda je láska, takže to bych taky ocenila :D
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  7. Wow, tak to je fakt skvělá galerie. Vůbec jsem netušil, že něco takového v Praze je. A to přitom navštěvujeme s rodinou galerie umění poměrně často. Můj tatík byl totiž malíř, takže k tomu mám od malička vztah. A maminka zase hudebnice, což platí i o manželce. :) Takže různé koncerty, výstavy, to je přesně naše. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥