čtvrtek 24. května 2018

Co jsem dnes jedla XII.

Krásný den všem ♥
Mám tu pro vás nový článek a dnes to bude Co jsem dnes jedla. Ráno jsem se pořád nemohla rozhodnout, zda ho dnes budu nebo nebudu psát a vzhledem k tomu, že jsem se rozhodla jít dnes běhat, tak jsem si řekla, že aspoň tu bude nějaký zaručený pohyb a nějaká neotřelá jídla, které jste zde ještě neviděli :) Dnes jsou zase chody včetně maker (oběd hooodně orientačně) a na konci článku najdete recept právě na oběd. Abych vás lehce navnadila, je to pokus o domácí knedlo zelo vepřo a mě to teda chutná :)

8:45 Snídaně
  • overnight oats s příchutí mrkvového dortu (50g ovesných vloček, 150ml mléka, 100g mrkve, 10g brusinek, 15g proteinu, skořice)
  • sklenka (400ml) vody, velký hrnek (500ml) zeleného čaje - neslazeného
419 kcal, B: 31g, S: 54g, T: 6,8g ), V: 9g


Ke snídani mám dnes overnight oats, ale abych byla upřímná, uvařená kašička vždycky zůstane n.1. Konzistenčně a objemově. Chuťově je samozřejmě luxus :) Jinak právě třeba na tento recept se můžete těšit v mém ebooku (kdo neviděl na instagramu, mám v plánu vydat ebook "Kolejní kuchařka", bude plná receptů, ale s lehčím specifikem - bez použití váh, málo nádobí a žádná trouba). Vzbudila jsem se už v 8, kdy mi aplikace v telefonu připomenula, co mám dnes vše v plánu (svině). Tak já se jdu nasnídat a něco si k tomu pustím. Vidím to na video od Marušky, který právě vydala. Přesněji je to toto.

No, bylo by lepší, kdyby ta mrkev byla na drobno, ale mě nějak struhadlo nespolupracovalo, tak jsem se naštvala a vzala to nahrubo :D Teď se jdu chvíli věnovat škole, ať to mám co nejdřív hotové :)

Ha, kecy :D Obešla jsem blogy, koukám na aktin, ale asi těch 20 minut jsem té škole věnovala, než jsem vyrazila běhat :D

11:17 Pohyb
Zhruba po půl roce (poslední běh 28.9.) jsem byla běhat. Nebylo to tak hrozné. Nejhorší je vždy vyrazit, akorát jsem teda doufala v lepší počasí, třeba jako bylo o víkendu :D Mírně foukalo, ale dalo se to. Čas takový jako vždycky 36min/5,2km. S tím, že jsem teda chytla červenou snad všude, co to šlo :D Tak jsem tam většinou skákala přes imaginární švihadlo. Často mě totiž začnou nejvíce bolet nohy po tom, co přestanu běžet. Ale musím říct, že dnes mě ani nebolely tak jako vždy.
13:05 Oběd
  • knedlo (160g), zelo (133g), vepřo (60g)
  • 2x sklenky vody
480 kcal, B: 27g, S: 65g, T: 12,4g, V: 5g

Musela jsem to nejdříve sníst a až potom vám napsat, měla jsem hrozný hlad. :D Při obědě jsem koukala na video od Peti. Když jsem přišla celá rudá na koleje, na schodech (jo, šly velmi ztuha) mě zastavila jedna slečna. Zjistila jsem, že bydlí na stejném patře jako já, ale nikdy jsem ji nepostřehla (ostudo). Zeptala se mě, zda jsem si všimla neustálého nepořádku na kolejích a ustavičného zvonku. Samozřejmě, že všimla, ten řev je děs :D Řekla mi, že ví, kdo to dělá a jestli bych s nimi nezašla na správu kolejí, to jít vyřešit a tak jsem šla, proč ne. Z toho se mi oběd místo krásných 12h protáhl na 13h, ale naštěstí jsem hlady neumírala :D A jsem ráda, že jsem se zase s někým seznámila! Mít známosti není nikdy na škodu :) P.S. Knedlo zelo vepřo je pokus o zdravějšíí variantu. Náš výtvor, který jsme dělali s přítelem o víkendu (haha a zbylo mi ještě na 3 obědy!), na konci článku najdete recept :)

16:05 Svačina
  • sklenka vody
  • 1/2 pečené jablečné kaše, 7g kokos - vlašské ořechy krému, 8g mandlí
373 kcal, B: 21,5g, S: 38,5g, T: 13g, V: 6g

Železné zásoby z domova :D Při svačince jsem koukala na toto video.  Pochlubím se vám, že jsem už udělala jednu věc do školy, kterou jsem měla v plánu! Už jenom se dokopat k té druhé xD A tak to zase nedopadlo a věc jsem úspěšně odsunula. Proč? Kamarádka mi napsala, že zítra nejde na tělák a že si ho půjde dnes nahradit (navečer). A protože jsem to byla já, kdo jí do tohoto uvrtal, tak jsem si řekla, že půjdu s ní. :D

17:00 Pohyb n.2
Ale ne, fakt miluju náš tělák a hrozně mě baví! Kdo nečetl minulé Co jsem dnes jedla, tak jsem se zapsala na kondiční cvičení, kde teď cvičíme hlavně kruháče, ale prý nás čeká i tabata nebo insanity, tak se moc těším :) Ale dnes to bylo kratší než jindy. Normálně okruh jedeme 3x a dneska jsme ho jeli "jen" 2x a to jeden okruh trval stejně dlouho jako normální. Na konci jsme si pak dali výzvu. Kdo nejdéle vydrží v planku (já 1:30, rekord kdy se to stoplo 4:00) a ve dřepu dole (já 1:15, rekord 2:00 myslím). Každopádně jsem byla se svými výsledky spokojená :)

19:30 Večeře
  • bramborová směs (150g brambor, 75g krůtí šunky, 65g hrášku, cca 8 gramů sušených hub, cibule, sůl) ,kus okurky
  • 2 sklenky vody
253 kcal, B: 22,8g, S: 35,5g, T: 2,1g, V: 5,25g

Ještě po cvičení jsem šla nakoupit, ale jen trochu. Hlavně čerstvá zelenina mi chyběla. Ještě k tomu jsem šla s tou kamarádkou, takže se to lehce protáhlo no :D Ale teď už jsem po večeři a zase klidná, konečně odpočinek. K večeři jsem si pustila toto staré video od Camie. Nevím, zda jste to postřehli, ale Camie přestala natáček a skryla většinu svých videí, což mě moc mrzí, ale je to její volba. Každopádně teď vůbec nevím, koho pro inspiraci a motivaci sledovat. Máte nějaké tipy?? Pořád si zahrávám s myšlenkou, že bych začala sama něco tvořit, ale no nevim nevim :D

Makra: 1 525kcal / 1 600 kcal, 103g / 100g bílkovin, 193g / 180g sacharidů , 34,5g / 53g tuků, 25g vlákniny (první je co jsem snědla, druhé jak to mám nastavené)

Kroky za dnešek mám 15 207 kroků (11,9km), ale berte to tak, že je v tom započítaný ten běh a i něco jsem naběhala na těláku, tak je to mírně zkreslené. 

Na to, jak jsem se dnes hýbala jsem jedla celkem málo, ale ani nemám nějaký extra hlad. Zprvu jsem si řekla, že si ještě po večeři něco dám, ale nakonec jsem usoudila, že si "uspořené" kalorie nechám - v pátek jsme s přítelem zvaní k jeho kamarádovi na kolaudačku a tam asi budu papat jak hrdlo ráčí :D Takže to je takhle pro vysvětlení.

A teď slíbený recept na zdravější Knedlo zelo vepřo!


- porce: 6
- náročnost: velmi obtížné
- doba: 150 minut (30min předpřipravení brambor + 120 minut pečení sama a chystání zbytku)

Ingredience
cca 750g vepřové krkovice (na plátky)
4 cibule
lžíce oleje
750g brambor
250g špaldové krupice
100g celozrnné mouky
1 1/2 vejce
lžíce kukuřičného škrobu
4 stroužky česneku
750g zelí (z pytlíku/plechovky)
lžíce rýžové mouky
třtinový cukr, ocet, sůl, drcený i celý kmín dle chuti


Postup
Den předem si uvaříme brambory ve šlupce. Další den začneme s masem. Nejdříve očistíme 2 větší cibule, nakrájíme na kolečka a poklademe naspod zapékací formy. Na ní navrstvíme nakrájené maso na kostičky a posypeme celým kmínem a solí. Navrch ještě přidáme česnek nakrájený na plátky. Podlijeme hrnkem vody. V zakryté nádobě pečeme 1 hodinu při 180°C a pak dalších min 45 minut odkytě. Brambory si očistíme a nastrouháme nejlépe na jemno. K nim přidáme vejce, sůl, krupici, škrob a 50g mouky. S těstem by se mělo celkem dobře pracovat. Zbylých 50g použijeme k podsypávání. Do vroucí vody hážeme knedlíky (vyjde na cca 7), které 10min vaříme z jedné strany a 10 min z druhé. Až budete připravovat knedlíky, už mějte vařící vodu připravenou. Na lžíci oleje osmahneme zbylé dvě cibule nakrájené na kostičky. Až bude mít zlatavou barvu, přidáme zelí, které jsme předtím opláchli a nakrájeli na menší kousky. Dusíme do měkka (cca 10minu). Přilijeme 1/2 sklenky vody, ve které rozmícháme lžíci rýžové mouky (na zahuštění zelí). Nakonec zelí ochutíme třtinovým cukrem, solí, drceným kmínem a octem. Pak už si jen nandáme na talíř.

Ano, je to náročné a věřte mi, že ani mě se do toho nechtělo :D Ale výsledek dle mého stojí za to a mě to moc chutná :) To by bylo pro dnešní článek vše, doufám, že se vám líbil a načerpali jste třeba nějakou inspiraci. Mějte se krásně! ♥♥
Pa, Míša :)

Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blog, like na FB stránce nebo follow na instagramu

Jídelníček je ze dne 13. března.

Koho vy rádi sledujete na youtube? Co jste dnes dobrého papali?

Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/



 

Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

16 komentářů:

  1. Tu skleničku ve které máš over-night oats mám taky a mám ji moc ráda :D stejně jako u tebe u mě bude vždycky klasická vařená ovesná na prvním místě :) udělala jsi mi chuť na ten koláč, co jsi měla odpoledne a s během můžeš být rozhodně spokojená, na to, že jsi tak dlouho nebyla, je to dobrý výkon :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá krásně všechno, knedlo-vepřo, nesmrtelná klasika a ve zdravější verzi vypadá taky super. :-) Hrozně se mi líbí ta pečená jablečená kaše, to je spíš jak oběd než svačina. :-D Ale připomnělo mi to žemlovku a tu teda zbožňuju... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. že svine :-DDDD takýto typ článku je super veľmi sa mi páči a ta svačina je užasnaaa♥♥ a je super ej tie makra že si tam napísala aspoň trochu prehľad budem mať:)

    OdpovědětVymazat
  4. všetko to vyzerá výborne, mňam :) hlavne to sladké :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám nejradši na youtube motivační videa osobního rozvoje, rozvoje myšlení a pod.. a potom Katy Veganzu alias Katy Blažčíkovou. Miluju její dny na talíři. O:)

    Krásná jídla! Měj se hezky, Š.

    OdpovědětVymazat
  6. Já byla teď taky po půl roce běhat a byla to docela síla no:D. A jinak to vše vypadá moc pěkně:)
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno to vypadá krásně a i recept se moc hodí :) Hlavně ta pečená kaše k svačině, to vypadá jako skvělá dobrůtka :)

    OdpovědětVymazat
  8. všechno zústané stejné. :) můj starý odkaz je
    muj-zivot-s-miminem.blogspot.cz když si ho zadáš hned tě to přesměruje na http://www.v3ronikalife.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Týjo! Všechno to jídlo vypadá úplně úžasně :) Určitě něco z toho vyzkouším. Tedy až na ty houby, ty nemusím.

    OdpovědětVymazat
  10. Knedlo vepřo zelo bych si dala hned :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  11. Mám z toho teď úplně hlad, to já kdybych měla fotit co jím, většinou by to nebylo tak fotogenické :D

    OdpovědětVymazat
  12. Páni, ty jíš tak pěkně! :) A to vepřo, knedlo, zelo vypadá báječně!:) A tolik pohybu jsi měla tento den :D

    OdpovědětVymazat
  13. To jídlo vypadá skvěle. Btw s tím přechodem to moc dobře znám, taky mi ztuhnou nohy, když přestanu běžet, ale místo švihadla spíš pobíhám kolem dokola jak blázen. :D
    Ann

    OdpovědětVymazat
  14. Mňam, všechno vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥