sobota 27. ledna 2018

Tipy pro Bloggery

Krásnou sobotu všem!
Doufám, že si užíváte víkend a pořádně odpočíváte :) Já rozhodně :D Včera jsme s přítelem dorazili domů z nákupu až někdy po 21 a ještě se podívali na nového Thora (Ragnarok). Dodívali jsme ho asi o půlnoci a pak šli spát. Z toho důvodu jsme vstávali až někdy po 10 hodině. Hezky jsem se vyspala :D Zkoušela jsem batáty na sladko a vy to určitě nezkoušejte! Mě to teda vůbec nechutnalo... Vyjedla jsem z toho ten jogurt a kešu máslo :D :D Musela jsem si pak zpravit chuť čokoládovou cookies. Klasickou. Beru to pro sebe jako velký úspěch, že se přestávám bát normálního jídla a bez výčitek si ho jen tak někdy dám.

Nebudu říkat, že bloguji už kolik let, to určitě ne. Nebo jako blogy jsem si už psala jako malá. Začínalo to hlavně s blogama o Witch, Winx a podobných vílách. Poté jsem měla blog se vtipama, s vyjádřenýma mýma myšlenkama... A na 3 roky jsem na psaní blogů nějak zapomněla. Do té doby, než jsem se zamilovala do vaření, pečení a zdravého životního stylu a chtěla jsem to sdílet s ostatními. Také jsem tam chtěla hlavně psát své recepty, aby se mi nikam neztratily. 


I do not want anything in return.
Udělej to, protože je to ve tvém srdci, ne protože očekáváš něco na oplátku.

Teď bloguji v kuse od dubna 2017, U spoustu bloggerů jsem si říkala, jak to dělají?? Jak to, že mají fyngující odkaz v komentáři? Jak to, že se jim ten instagram sám obnovuje? Vždy jsem si ty věci musela googlit. Proto bych vám ráda v tomto článku ukázala nějaké ty vychytávky, které jsem si sama hledala, protože jsem je chtěla použít na mém blogu :) Najdete zde právě jak vložit do komentáře platný odkaz, ukázku z instagramu a facebooku a jak přidat nové písma do počítače.

1) Fungující odkaz v komentáři
Určitě i vy komentujete články u jiných blogerů a často přikládáte svůj odkaz na blog. Bohužel většinou jenom formou písma. Tím myslím, že se na to nedá kliknout, aby se vám hned ten blog rozjel. Když se chci podívat na váš blog a musím si tu adresu kopírovat, tak mě to hrozně nebaví :D Proto vám tu chci ukázat to kouzlo, po kterém se po kliknutí rozjede hned váš blog.


Do komentáře vložte: 

<a href="https://wantbefitm.blogspot.cz/">WantBeFitM</a>

- adresa, na kterou bude odkaz směrovat
- text, pod kterým to bude v komentáři vidět 

Jenom bych vás chtěla upozornit, že ne na všech doménách to funguje. Vím, že blog.cz to nepodporuje, ale většina domén ano.

2) Samoaktualizující instagram
Pokud máte k blogu také instagram a chcete, aby jste na blogu měli z něj ukázky, jako to mám já, tak si rozklikněte stránku Snapwidget. Musíte se tam zaregistrovat nebo přihlásit přes FB. Některé formy jsou zdarma, jiné jsou placené. Vyberte si nějaký (který je zdarma) a klikněte na něj. Zobrazí se vám tabulka.





 Až to vyplníte podle vašich představ, tak klikněte na GET WIDGET a vyhodí vám to něco ve slytu: 

<!-- SnapWidget -->
<script src="https://snapwidget.com/js/snapwidget.js"></script>
<iframe src="https://snapwidget.com/embed/500686" class="snapwidget-widget" allowTransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" style="border:none; overflow:hidden; width:100%; "></iframe>

Na bloggeru jděte do Rozvržení a přidejte gadget HTML/Java Script. Do Obsahu zkopírujte tento odkaz výše (samozřejmě ten, který to vygeneruje vám). A na blogu budete mít váš instagram :)

3) Samoaktualizující Facebooková stránka
Tohle je trochu na dýl, proto vám tu hodím odkaz, podle kterého jsem to dělala já :) Kdyby jste měli nějaký problém a nešlo by vám to, klidně se mi odvěte. Buď sem do komentářů nebo do zprávy na Facebooku, Instagramu nebo na mail michalkasislerova@seznam.cz Návod najdete tady.

4) Krásné písma
Určitě i vy si někdy říkáte: A kde v té klasick sestavě vzala tohle krásné písmo? Nenašla ho tam, musela si ho stáhnout a já vám nyní ukážu jak na to! :) Nejdřív si musíte samozřejmě stáhnout písma, které budete chtít přidat do své nabídky klasických písem. Já hledala na Fontys a České fonty. Obě dvě nabízejí fonty zdarma. 


Až si stáhnete font, který se vám líbí, tak ho musíte rozbalit. Stahuje se to v zipu (zabaleném souboru). Aby jste ho rozbalili, musíte ho rozkliknout a poté samotný font jenom přetáhnout někam, já nejčastěji rozbaluji na plochu. Do vyhledavače zadejte Písma, kam pouze přetáhnete ten rozbalený soubor (pouze to písmo). Až poté otevřete nějakou applikaci (Malování, Word, Photoshop, Zoner...), v nabídce se už vám ukáží nové styly písma. Musíte to hledat normálně dle názvu, pod jakým jste ho tam zkopírovali.

Doufám, že jsem vám ukázala něco, co jste předtím nevěděli. Třeba se vám budou mé tipy hodit jako se hodí mě :) Užijte si zbytek víkendu! ♥


Máte také nějaké vychytávky co se týče blogu? Chtěli by jste nějaký článek zaměřený na Valentýn? A pokud ano, jaký? DIY, recept nebo třeba jak to oslavit s drahou polovičkou? Určitě budu moc ráda, když mi dáte vědět do komentářů! 


P.S. V levém sloupku mám anketu o to, jakých článků by jste chtěli na blogu více, tak prosím hlasujte, ať vím, co vás nejvíc baví číst. Moc děkuji ♥♥

Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu
 

32 komentářů:

  1. Super tipy :) fungující odkaz v komentářích a aktualizující instagram je rozhodně důležitý :) tenhle článek bude určitě hodně nápomocný pro úplné začátečníky, protože si ještě teď pamatuju, jak jsem záviděla lidem fungující odkaz a nemohla jsem za žádnou cenu přijít na to, jak se to dělá :D

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje slova :D Ale pak mě napadlo si to vyhledat, tak jsem se o to chtěla podělit s ostatními :)

      Vymazat
  2. To jsou super typy! Hlavně ten odkaz, konečně to vím, děkuju :D! Články s valentýnskou tématikou bych určitě brala. Třeba nějaké zdobení jídel apod. :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec za co ♥♥ Už se stalo ♥ Ještě se můžete těšit na Valentýnské muffiny :)

      Vymazat
  3. ja miluju vikend a tyhle večery s pritelem kdy si pustime film a muzeme ponocovat a nemusime rano vstavat. je to paráda :)
    kazdopadne taky jsem zacinala s podobnymi blogy, nekdy ve trinacti snad, mela jsem ruzne blogy o celebritách, takove hodne barevne trpytive :D achboze. ale zas se clovek vyvinul, a ted uz je to takove usmevne kdyz treba jdu i na nejaky starsi blog a ctu si jake jsem mela "problemy" :D a co jsem dokazala psát a resit. ted uz se tomu jen smeju. ale ráda na takova obdobi vzpominam.
    super tipy :) myslim si ze takhle je to stejne nej, kdyz si to clovek hleda sam a tak se to nejlip nauci :)
    a dekuju moc za tip na instagram, resila jsem to strasne dlouho a doted jsem poradne nevedela jak na to. :) usetrila jsi mi hodiny nervů a hledání. diky moc :-* jsem ti vdecna. hned to vypada lip :) dekujuuuuu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že v tom nejsem sama :D :D To určitě :) Nemáš vůbec za co, moc mě těší, že ti článek pomohl ♥♥

      Vymazat
  4. dekuji za pochvalu k fotkam :) ale proste dokud to asi clovek opravdu nevidi na fotkách to srovnání nebo nevidi jak ubyvaji cm, asi tomu opravdu sam neveri, protoze cislo na vaze je porad jen cislo ktere se tolik nemeni a nic neznamena. kazdopadne diky jeste jednou za ten instagram, fakt dlouho jsem se s tim trapila :D ani to nechci priznavat ale neslo mi to. ale tvuj navod je super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo :) Správně! :) To mě moc těší :) ♥

      Vymazat
  5. Krásny článok, mne sa páčia takéto návody, ako si vylepšiť svoj blog. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  6. Tak Míšo, jak jsem řekla, hned jsem si přišla pro rady :-) (Co bych si bez tebe počala :-D) Moc děkuju a hned zkouším aktivní odkaz ↓
    Janina_tvori_skvosty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šikulka, že ti to jde ♥ Moc ráda jsem byla nápomocna :)

      Vymazat
  7. Skvé tipy a rady, ktoré rozhodne pomôžu. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já bych možná ještě doplnila třeba registrace na bloglovin, na blogech přes blog.cz počítač návštevníků a tak :D pro lidi, co s blogováním začínají, super článek!

    Karolína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě ani nenapadlo :) Hm, to bude tím, že to sama neumím :'D Moc děkuji ♥

      Vymazat
  9. naozaj fajn tipy, ja sama ich používam a veľmi sa mi osvedčili :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti také líbí :) To se ani nevidím, řekla bych, že je využije snad každý bloger :)

      Vymazat
  10. Dobré tipy, všechny z nich pravidelně využívám :) odkaz v komentářích je super věc, taky jsem dlouho nevěděla, jak na to. S blogem je pořád se co učit :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda :) ve všem se člověk pořád může dokonalovat :)

      Vymazat
  11. Děkuji za tipy, určitě se budou hodit :)

    OdpovědětVymazat
  12. Super Miško, tohle se mi hodí, děkuji za sepsání :)
    A musím dodat, že design se mi moc líbí, více než ten před tím. Dávám přednost světlým barvičkám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec za co Miši ♥ Ty jsi zlato, moc děkuju :O♥

      Vymazat
  13. Vida, to facebookové okýnko bych si na blog mohla našupačit, díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě tím posuneš blog zase o kousek dál :) Nemáš vůbec za co ♥

      Vymazat
  14. Ja mám na blogu dokonca rubriku venovanú tipom pre blogerov ^^~ ☃ ❄

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to se jdu hned podívat! Děkuji Ti za typ ♥

      Vymazat
  15. Moc děkuji konečně jsem si mohla přidat instagram na svůj blog. Moc jsi mi tímhle typem pomohla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, jsem ráda, že jsem mohla být nápomocna :)

      Vymazat
  16. Děkuji za radu, jak s tím instagramem na blog! To se mi moc hodí.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥