středa 27. prosince 2017

Jak snadno zvýšit svůj výdej

Vítám vás u článku po Vánocích!
Doufám, že nejsem jediná, která si Vánoce užila plnými doušky. Válení se u pohádek, papání cukroví - zdravého i nezdravého a prostě všechny ty návštevy u známích, které se provalí, ať chcete nebo ne, když to člověk přežene. Hlavně nemějte výčitky! Protože psychika je u hubnutí a celého zdravotního stylu velmi důležitá. Já to všechno brala v pohodě a přišlo mi, že mi jsou vidět "břišáky" ještě více, než když jindy :D 

The Polar Express - http://santasredletter.com


I když jsem se teď o svátcích přecpávala (ale ne tak moc jako dřív, že by mě fakt hodně bolelo bříško), tak jsem se snažila aspoň trochu hýbat. Na Vánoce jsem naše děcka vytáhla na hoďku a půl ven, do lesa kde jsme zvířátkům donesly nějaké dobroty a na první svátek Vánoční jsme jely s mamkou na kolo, protože bylo fakt nádherně. Najely jsme 25km, ale pak jsme náš výlet zakončily u babičky, kde jsem si dala spouustu nezdravého cukroví. 


Co mě moc potěšilo, tak byla babička - řekla mi, že je hrozně moc ráda, že jsem jedla její cukroví a snědla jsem bilou housku, bez řečí. Nechtěla mi to prý říct během jezení, že si myslela, že si to neuvědomuju a nechtěla si kazit tu radost, že to jím. Pochválila mě za to :D Druhá zajímavá věc, zjistila jsem, že mi moje cukroví chutná více jak to nezdravé. Přišlo mi, že v tom klasickém byl hlavně cukr a ten přebíjel většinu chutí. Tím se mi akorát potvrdilo, že cukr je droga. Jakmile si dáte kousek a vaše tělo na to není zvyklé, chce víc. Naštěstí jsem se trochu více najedla už během odpoledne, takže se mi do večera stihlo hezky vytrávit. 

Mé letošní zdravé cukroví

Uvidíme, co podniknu dnes na Štěpána. Ráno jsem si dala 30 minut jógy, kterou se snažím pravidelně dodržovat každý týden. Pojedu domů, kam přijedou sestřenky, které v posledních letech vidím velmi málo, tak se těším. Třeba je i výtahnu ven na procházku. Uvidíme, co den přinese. I vy se snažte být aspoň tochu aktivní! :)

Doufám, že každý ví nebo alespoň trochu tuší, že člověk hubne, když jeho výdej je vyšší než jeho příjem. Věřím, že i vy jste měli o Vánocích větší příjem než výdej no a jak tento výdej zvýšit? Přináším vám na to tady pár mých tipů! :)

1) Procházky
Vemte mamku, přítele/přítelkyni nebo kamaráda/dku a vyřažte ven se projít. Pobyt na čerstvém vzduchu člověku jenom prospěje.



2) Schody
Bydlíte v paneláku? Chodíte do nákupních center? Vyměňtě výtahy a jezdící schody za obyčejné schody. 

3) Hromadná doprava
Dojíždíte do školy nebo práce hromadnou dopravou? Nevystupujte o zastávku dřív, to většina lidí se stejně nedonutí, raději z domu vyražte dřív a nastupujte až o zastávku dále. Pokud školu nebo práci nemáte daleko, dojděte to celé pěšky (teď se hlavně teple oblečte). A až bude hezky, tak v případě, že máte školu práci dál, není nic snažšího, než sednout na kolo. Já dojížděla do školy 8km. Nejenom že šetříte peníze, ale také to prospívá vašemu zdraví a nemusíte se strachovat, že vám ujede spoj a na nic nemusíte čekat. 

4) Čekání
Člověk pořád na něco/někoho čeká. Na kamarádku, na hodinu ve škole, než se vám ohřeje jídlo, než se upeče oběd, Během čekání si můžete zaskákat pár panáků, udělat několik dřepů nebo unožování, jakýkoliv cvik, který jde udělat ve stoje. Nebo si třeba jenom zatancovat nebo se aspoň projít. Tancovat lze i u čištění zubů.

pinterest: @mylittlejourney | tumblr: @toxicangel | twitter: @stef_giordano | ig: @stefgphotography

5) Cvičení
Nojo, je to jasné, ale proč to také nepřipsat a nezmínit. Když si doma zacvičíte, i kdyby jen 10 minut, lepší než nic, Jakýkoliv pohyb se počítá.

6) Televize
Člověk často kouká a zabíjí čas u televize nebo u videí na YT. Co to nepojmout trochu sportovně a u vašeho oblíbeného seriálu nebo youtubera si nezacvičit? Dvě mouchy jednou ranou.

7) Úklid
Leč se to nezdá, úklízením člověk hodně spálí. Třeba po hoďce a půl vysávání ze mě vždycky leje :D Takže pokud vás do teď uklízení nebavilo, rozhodně by mělo začít.


8) Pes
Kdo má psa tak ví, že potřebuje pravidelně venčit.Takže procházka v přírodě jako vyšitá.

9) Chytré hodinky
Toto je tedy trochu dražší způsob, ale taky to jde. Některé vás třeba upozorní po určité době, že už dlouho sedíte a měli by jste se jít projít. To také není špatné no ne? Malý otravný motivátor!

10) Hovory
Znáte to, zavolá vám kamarádka a hned je z toho hovor na půl hoďky. Během této doby ale nemusíte sedět, ale můžete chodit po bytě. Za půl hodiny už toho slušně nachodíte! :)

 Tak to by bylo pro dnešek všechno, tak se mějte krásně a užijte si zbytek dní roku 2017! :)

Jaká jste měli Vánoce? Užili jste si je? Napadají vás ještě nějaké tipy jak snadno zvýšit svůj výdej? :)

Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

46 komentářů:

  1. To jsou zase skvělé tipy, je pravda, že při úklidu se cítím, jak kdybych byla nejmíň 2 hodiny v posilce :D Mé Vánoce byly až do štědrého dne poměrně hektické, ale nakonec jsem se přece jen vyvalila u televize a s chutí sledovala pohádky :) Dlouho jsem se na blogu neukázala takže se omlouvám, na blogu je vysvětlení :) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě :D vždycky se nejvíc zapotím při vysávání :D Tak to je super :) V pořádku, chápu to :) Děkuji, ty taky! :)

      Vymazat
  2. Super tipy! :) Některé z nich provozuji. :)

    Hezký zbytek roku a do nového roku 2018 hlavně zdraví a rodinnou pohodu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Víc jak polovičku z toho už dělám :D Najednou se cítím nějak aktivně!
    Karelzzilla

    OdpovědětVymazat
  4. Skvelý článok, človek zistí že nie je až tak lenivý. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) To teda :D Ale každý pohyb se počítá :)

      Vymazat
  5. Za letošní Vánoce jsem toho snědla trochu víc než ty minulé, ale držela jsem se a během nich jsem chodila se psem ven aspoň na hodinovou procházku. Jinak nejvíce z těch tvých tipů uklízím, chodím pěšky do práce nebo všude po schodech :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky, ale teď jsem jedla hodně hlavně po svátcích. Tak to je super! :) Za chození do práce pěšky moc chválím :)

      Vymazat
  6. To cukroví vypadá božsky. :-)
    Super nápady na výdej. Snažím se to nějak dodržovat. A chci začít s jógou. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ♥ Letos jsem se opravdu překonala :) Tu ti vřele doporučuji!

      Vymazat
  7. S tým psom je to pravda, aj keď ja nemám doma psíka, moje kámošky vedia, o čom píšeš. :D

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda :D naše kočka je něco jako pes, naštěstí se umí venčit sama a vždy se nám vrátí :)

      Vymazat
  8. Snažím sa tieto tipy dodržiavať a každý deň mať nejaký výdaj. :) Najčastejšie si ho zabezpečujem prechádzkami a upratovaním. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uklízení je na tohle hrozně super, protože člověk musí uklízet snad skoro pořád :)

      Vymazat
  9. hodne dobre tipy. vencim, obcas se snazim jit z prace domu pesky, ale co me nejvic dostava, jsou chytry hodinky. kdyz vidim, ze mi chybi nejaky kroky do splneni denniho limitu, zvednu se treba v 11 vecer a jdu obejit sidliste, abych to nachodila, to se mi nikdy driv nestalo :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) To chápu :D Já si teď na hodinkách taky nastavila, aby mě po každé hodině sedění upozornily, abych se šla hýbat :D

      Vymazat
  10. To s tou televizí je šikovný nápad. :) Musíte být šikovná a cílevědomá, když děláte takovou spoustu věcí. I když pes a klid, telefony nejsou tak obtížné ale to mi na tom příjde krásné. Že lze i tohle využít k prospěchu fyzické stránky. :) Doufám, že se bude lidem hodit. Já naštěstí toho cukroví moc nesnedl. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) To já určitě jsem ;) :D Tak to vás obdivuji!!

      Vymazat
  11. Já výčitky nemám :D já se ráda nacpu vším možným :D

    OdpovědětVymazat
  12. Mmm pěkné tipy, já jsem měla minulé Vánoce razantní problém, co se týče jídla, ale tyhle jsem si moc užila. Papkám všechno :D
    Zrovna zítra se se chystám na pořádný úklid, ráno zaplavat a večer zacvičit. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já o Vánocích také papám vše :) Tak to jsi měla teda nabytý den! :)

      Vymazat
  13. Krásné a užitečné tipy! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Letos jsem se nějak moc nepřecpávala a zatím si svojí váhu držím, za což jsem ráda. Určitě jsou to skvělé nápady a některé i praktikuju. Tedy místo toho posilování se spíš protahuju, ale myslím, ž to se taky počítá.

    Andey
    lifeis-beautiful.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi šikulka! :) Moc děkuji :) Jasně, každý pohyb se počítá!

      Vymazat
  15. Skvělé typy!:) Jo, občas, když něco dělám, tak si třeba zaskáču dřepy s výskokem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) já je většinou dělám, když čekám, že se mi ohřeje jídlo v mikrovlnce :D

      Vymazat
  16. Abych řekla, pravdu, já jsem si to všechno mohla užít lépe... Ale když se mi udělalo lépe vrhla jsem se na mlsání, to je pravda, libí se mi to tvoje cukroví :) Tři druhy cukroví máme u nás stejný, ale asi s tím cukrem to máš pravdu.
    Jinak mě zaujaly ty chytré hodinky a jak se koukám to bych měla asi dat jako dárek příteli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale tak vždycky si to člověk může užit ještě o trochu víc :) To mě moc těší, že se ti líbí! :) To jsem ráda :) Určitě by byl nadšený :)

      Vymazat
  17. Suprový článek! :) Já v zimě na kole nejezdím, ale miluju procházky, a máš pravdu, že pejsek tě donutí zvednout zadek:D.
    A o těch chytrých hodinkách slyším poprvé :D, musí to být fajn věcička pro lenivé lidi:D.

    www.maly-kousek-nebe.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Tak to já taky ne, aby mi to nesklouzlo. To teda :D Určitě je :) mě po pípá po každé hodině, co jenom ležím :)

      Vymazat
  18. Happy new year dear!
    Very interesting post!
    www.recklessdiary.ru

    OdpovědětVymazat
  19. Super tipy :) Já přes Vánoce nepřibrala nic a to jsem se ničemu nebránila :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) to jsi šťasný člověk :) já se taky ničemu nebránila, ale asi až moc :D

      Vymazat
  20. Já spaluju nejvíc při úklidu a procházkách, fakt že jo :D Zatím se moje postava drží pořád stejná, tak uvidíme, kdy začnu kynout :D

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Dneska jsem zrovna uklízela :D a vždycky úplně jsem z toho hotová :D právě vysávání a ještě vytírání :D Procházky s pejskem miluju :). Chytré hodinky bych chtěla :D, protože mamce jsme je pořídili k vánocům a jsou fakt super:).
    A super tipy! :))

    www.shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šikulka! :) To se nedivím :) dají se koupit i za levno, já teď mám za cca 800kč :) Děkuji ♥

      Vymazat
  22. No krásné tipy, tolik by mě toho ani nenapadlo, super článek :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥