středa 12. července 2017

Makovo - ořechová bábovka

Makovo - ořechová bábovka


Na tento recept mě zase zlákala Eliška. To je další dívčina, které recepty naprosto zbožňuju!!♥ Tentokrát jsem zkoušela makovo-ořechovou bábovku. Lehce jsem ji změnila, ale jinak je to tentýž recept. Je na normální strávníky možná trochu méně sladká, ale na mě je to tak akorát. Není suchá ani mokrá, je to něco mezitím. Formu jsem použila klasickou velkou bábovkovou a má tak výšku akorát. Na snídani si dám 4 kousky a ještě přidám tvaroh, ke svačině zblajznu 2 kousky. Citrónovou kůrou rozhodně nešetřete, ať je tam hezky cítit! :)


160g špaldové mouky
4 vejce
50g vanilkového proteinu
150ml ovesného mléka
4 lžíce kefíru (neochuceného)
1/2 prášku do pečiva
lžička skořice
citrónová kůra z celého citrónu
sladidlo (20 kapek vanilkových flavdrops)
Vlašské oříšky a mletý mák můžete zakoupit ua skvělé ceny na RageFitness. Při použití slevového kódu MS3 dostanete k nákupu ještě 3% slevu! :)


Smícháme mouku, mák, prášek do pečiva, protein, skořici a vlašské oříšky. Já si je rozemlela na mouku, ale příště rozemelu jenom půlku a půlku tam dám vcelku. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, žloutky, mléko, kefír a sladidlo. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nakonec ho opatrně vmícháme do směsi. Klasickou bábovkovou formu jsem si vymazala řepkovým olejem a vysypala celozrnnou pšeničnou moukou. Těsto jsem si přelila do formy a pekla na 180°C 40-50 minut dle trouby. Kontrolujte špejlí.

2 komentáře:

  1. Vypadá krásně, zrovna v pondělí jsem taky pekla makovou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) maková je taková ta dobrá klasika :) doufám, že se povedla!

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥