pondělí 24. dubna 2017

Domácí chléb bez kynutí

Domácí chléb bez kynutí


Zdroj
 Taková ta večerní pohoda u Bruna :D Nálada na domácí pečivo! Normálně si dělám i kynuté housky a rohlíky, ale narovinu, ne vždy je na to čas a i nálada dělat se s kynutým těstem. Takže když jsem narazila na tento recept na nekynutý chleba, tak jsem z prvu váhala, ale zbytečně. Moc mile mě překvapil. Při prvním pokusu jsem tam dala slunečnicová semínka a pro mě z neznámého důvodu zezelenaly, wtf? :D Někdo nějaké vysvětlení? Ale na chuti mu to rozhodně neubralo, ale příště jsem už ho dělala radši bez nich :D Tak jdeme na něj! Tento recept zvládne určitě každý. A ani váhu nepotřebujete :)




hrnek špaldové mouky
hrnek žitné (já dala celozrnnou pšeničnou) mouky
hrnek vlažné vody
čajová lžička sody
čajová lžička soli
polévková lžíce řepkového oleje
semínka dle chuti (chia, sezamové, slunečnicové, dýňové..)


Vše jen jednoduše smícháme, dáme (do formy na chleba) na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 200°C 25minut :) Fotka se mi nepovedla žádná hezká (ale tak to přiznej Míšo, vždycky jsi hnedka sežrala, že jsi ho nestihla vyfotit), tak je tu fotka autorky se zdrojem, tak snad se na mě nebude zlobit. :) Je to přibližně na 10 krajíců. S domácí vajíčkovou pomazánkou top!

A co vy? Pečete doma svoje pečivo nebo si kupujete v obchodě? Popřípadně jaké pečete a i rovnou s receptama, ať se můžu inpirovat :)



11 komentářů:

  1. Ahoj, vyzkoušeno a je moc dobrý :-) překvapilo mě, že i vydržel poměrně dlouho měkký :-)
    Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší! :) to si piš :) jak to není kynuté, tak vydrží mnohem déle měkký, než statní pečivo :)

      Vymazat
  2. Dobrý večer,
    jak dlouho vydrží měkký prosím?
    Teď jsem ho dala do trouby, tak jsem zvědavá jaký bude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vydrží měkký celkem dlouho, protože není kynutý :) Cca 4 dny určitě :) Dejte vědět, jak vám chutnal! :)

      Vymazat
    2. Byl skvělý, jen po pár dnech byl takový uvnitř mokrý a už nebyl dobrý. Asi po 2 :) Jinak vláčný a výborný.

      Vymazat
    3. Jé, tak to moc ráda slyším! :) To nám se tohle nestalo :/

      Vymazat
  3. Tak jsem ho právě dala do trouby, jsem zvedava.. Zda se mi nizky..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A dala jsi ho do čeho? On se moc nenafoukle, ale já ho peču ve formě a nijak nízky není :)

      Vymazat
  4. je luxusní, často peču semínkový z této stránky ale tenhle je lepší není tak hutný :-)akorát mi slunečnice také zezelenala :-D děkuji Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, je takový nadýchanější :) Jééj, taky? Nechápu proč to dělá, kamarádce se to stalo také :D :D Rádo se stalo ♥ Moc mě těší, že pečeš podle mého blogu :)

      Vymazat
  5. Zdravim, slunecnice mi zezelenala mockrat, vzdy to bylo v pritomnosti hydrogenuhlicitanu sodneho, tj. Jedle sody;-) Netusim, jaky presne chemicky dej zpusobuje to zezelenani, ale je to evidentne reakce s tou sodou;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥