Domácí chléb bez kynutí
Zdroj |
hrnek špaldové mouky
hrnek žitné (já dala celozrnnou pšeničnou) mouky
hrnek vlažné vody
čajová lžička sody
čajová lžička soli
polévková lžíce řepkového oleje
semínka dle chuti (chia, sezamové, slunečnicové, dýňové..)
hrnek žitné (já dala celozrnnou pšeničnou) mouky
hrnek vlažné vody
čajová lžička sody
čajová lžička soli
polévková lžíce řepkového oleje
semínka dle chuti (chia, sezamové, slunečnicové, dýňové..)
Vše jen jednoduše smícháme, dáme (do formy na chleba) na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 200°C 25minut :) Fotka se mi nepovedla žádná hezká (ale tak to přiznej Míšo, vždycky jsi hnedka sežrala, že jsi ho nestihla vyfotit), tak je tu fotka autorky se zdrojem, tak snad se na mě nebude zlobit. :) Je to přibližně na 10 krajíců. S domácí vajíčkovou pomazánkou top!
Ahoj, vyzkoušeno a je moc dobrý :-) překvapilo mě, že i vydržel poměrně dlouho měkký :-)
OdpovědětVymazatKáťa
To mě těší! :) to si piš :) jak to není kynuté, tak vydrží mnohem déle měkký, než statní pečivo :)
VymazatDobrý večer,
OdpovědětVymazatjak dlouho vydrží měkký prosím?
Teď jsem ho dala do trouby, tak jsem zvědavá jaký bude :)
Vydrží měkký celkem dlouho, protože není kynutý :) Cca 4 dny určitě :) Dejte vědět, jak vám chutnal! :)
VymazatByl skvělý, jen po pár dnech byl takový uvnitř mokrý a už nebyl dobrý. Asi po 2 :) Jinak vláčný a výborný.
VymazatJé, tak to moc ráda slyším! :) To nám se tohle nestalo :/
VymazatTak jsem ho právě dala do trouby, jsem zvedava.. Zda se mi nizky..
OdpovědětVymazatA dala jsi ho do čeho? On se moc nenafoukle, ale já ho peču ve formě a nijak nízky není :)
Vymazatje luxusní, často peču semínkový z této stránky ale tenhle je lepší není tak hutný :-)akorát mi slunečnice také zezelenala :-D děkuji Katka
OdpovědětVymazatTo máš pravdu, je takový nadýchanější :) Jééj, taky? Nechápu proč to dělá, kamarádce se to stalo také :D :D Rádo se stalo ♥ Moc mě těší, že pečeš podle mého blogu :)
VymazatZdravim, slunecnice mi zezelenala mockrat, vzdy to bylo v pritomnosti hydrogenuhlicitanu sodneho, tj. Jedle sody;-) Netusim, jaky presne chemicky dej zpusobuje to zezelenani, ale je to evidentne reakce s tou sodou;-)
OdpovědětVymazat