pondělí 1. července 2024

Po stopách Gaudího | Barcelona

Na Vánoce 2022 jsem Dominikovi koupila letenky do Říma na únor. Abychom si to čekání na hezčí počasí trochu zkrátili. Tento nápad se mi zalíbil a rozhodla jsem se to udělat znovu. Takže i na Vánoce 2023 našel pod stromečkem letenky. A kam? Jedině do tepla. Volba padla na španělskou Barcelonu.


Letěli jsme s leteckou společností Vueling a povedlo se nám koupit letenky za skvělou cenu, 1650 kč/zpáteční pro jednoho s zarezervovaným sedadlem. Letěli jsme v půlce únoru letošního roku a počasí nám vyšlo na 1*. Kamarádka letěla o měsíc později a většinu času jim propršelo. 


Samozřejmě do moře jsme nedali ani palec u nohy. Na koupání únor nebude, ale pokud chcete poznat město a mít při tom minimum turistů a netopit se ve vlastním potu, vyrazit ze začátku roku může být vhodnou volbou. 


Bohužel, jak levné byly letenky, o to dražší bylo ubytování. My jsme se teda dost uskromnili a nakonec sehnali poměrně dost levné ubytování. Nacházelo se 10 min pěšky od ulice La Rambla. Soukromý pokoj s koupelnou v Hostelu Radio Barcelona nás na 5 nocí vyšel na 6427 kč pro oba bez snídaně. Bylo to opravdu hodně skromné. Co mě fakt štvalo, tak že u postele nebyly zásuvky. Jinak jsme měli normálně k dispozici ručníky i toaletní potřeby. Víc k tomu ale říct nejde, reálně tam nic nebylo.



Snídaně jsme si ale užívali. Vždycky jsme se někam zastavili po cestě a bylo to moc fajn. Zase trochu změna oproti bufetovým snídaním v hotelích. Ne vždy jsme byli 100 % spokojení s naším výběrem, ale s těma ostatníma se s vámi podělím v příštích článcích. 


Přiletěli jsme tradičně v pátek v noci a vraceli se ve středu brzo ráno. Čekali nás tak celé 4 dny. Jeden jsme strávili mimo Barcelonu, v pohoří Montserrat a zbylý tři jsme věnovali prozkoumávání centra. Ale to předbíhám a vše se dozvíte zase příště...


Byli jste někdy v Barceloně?

5 komentářů:

  1. Míšo, těším se na tvé zážitky! V Barceloně jsem byla myslím 4x, pokaždé nadšená a klidně poletím kdykoli znovu.,je to úžasné město a i jeho okolí stojí za vidění a prozkoumání.
    Měj hezké letní dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Já v Barceloně byla v létě 2018 :). Ubytko jsme měli přes AirBnB, takže jsme taky snídali a ostatní jídla měli takto samo zajištěné :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Ano a byla jsem z ní nadšená. Zažila jsem tam 9 krásných dní.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Byla a mám jí moc ráda :) Krásné fotky :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  5. Bohužel jsem tam nikdy nebyla, ale ráda bych <3 těším se na tvé články :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥