pondělí 13. května 2024

Kde si v Dubaji užít adrenalin?

Poslední článek zaměřený na Dubaj. Spojím zde naše 2 dny, kdy jsme vždy měli celodenní program. A tyto věci spojovalo? Adrenalin! Společně se podíváme do obřího aquaparku, kde si můžete sjet tobogán i v 6 lidech a také do krytého zábavního parku, kde se nejen ocitnete v říši dinosaurů.


Atlantis Aquaventure
PO - NE 9:45 - 6:30 
(mění se dle ročního období)
dospělí od 395 AED (2570 kč)
děti do 8 let od 345 AED (2240 kč)


Aquapark se nachází na umělém poloostrově Palm Jumeirah. Dostat se sem můžete jak veřejnou dopravou, tak samozřejmě i taxíkem. Kvůli krátké otevírací době (v zimě je pouze do 17:30) jsme cestu tam volili taxíkem (abychom tam byli brzy) a zpět jsme jeli veřejnou dopravou. Upřímně se cena až tolik nelišila.


Doplatili jsme si za skříňky, kam jsme si schovali cennosti. Jedna stála 50 AED (325 kč), takže jsme si pronajali jenom jednu. Aquapark je opravdu rozlehlý a bylo tam hodně lidí, takže jsme chtěli mít naše věci chráněné. 


No a pro příště, volili bychom alespoň 2 dny v aquaparku. Jeden byl opravdu málo. Je to rozlehlý areál a ani jsme ho nestihli projít celý. Nachází se zde 3 věže plné tobogánů, rychlá a pomalá řeka, možnost plavat s delfíny, setkat s lachtany nebo písečná pláž se vstupem do moře


Nám se nejvíc líbilo v řekách, jak v rychlé na člunech, tak v pomalé s vestami. Vyzkoušeli jsme většinu tobogánů, ale na ten ikonický, Leap Of Faith (skok víry), jsme odvahu neměli. Líbil se nám Shark Attack (útok žraloka), který zní možná děsivě, ale byl to pohodový tobogán, kdy jste projížděli proskleným tunelem přes akvárium se žraloky. Fajn byly i tobogány pro hodně osob, Aquaconda nebo Zoomerango. Super byla i pláž, kde skoro nikdo nebyl a my si zde vychutnali západ slunce. Opravdu, padla 17:30 a park prázdný. Rychle jsme se sbalili a šli pryč. Hlady tady neumřete, ale nečekejte žádnou velkou gastronomii.


IMG World Of Adventure
NE - ČT 12:00 - 22:00
PÁ - SO 12:00 - 23:00
365 AED (2370 kč)
děti do výšky 1,05m vstup zdarma

Dubai může nabídnout hned několik zábavních parků. Podle recenzí naše volba padla právě na IMG World Of Adventure. Bohužel sem se nedá veřejnou dopravou dostat, takže obě cesty jsme jeli taxíky.



Překvapilo nás, že u vstupu jsme museli nechat stativ i gopro. Samozřejmě jste nesměli mít s sebou ani vlastní vodu a jídlo. Dorazili jsme hned na otevíračku, na 12h. Potěšilo nás úvodní představení. Nejvíc tam bylo dětí, což byl trochu opruz, ale jinak tam moc lidí nebylo. Po 17h odešli i děti a bylo to jak město duchů. Příště bychom dorazili určitě později.



Park se dělí na 5 zón - Marvel, The Haunted Hotel (strašidelný dům), Lost Valley (ztracené údolí), Cartoon Network a IMG Boulevard. My jsme se samozřejmě nejvíc těšili na horské dráhy, které se zde nachází hned 3. První a druhá v Lost Valley - The Velociraptor & Predator a poslední v zóně Marvel - Spider-Man Doc Ock´s Revenge. Ty jsme si užili nejvíc! I když se přiznám, že The Velociraptor už byl trochu moc i na mě. Ale já to miluju takže jsem ji sjela několikrát.



Co nás mile překvapilo, byl strašidelný dům. Už jsme v jednom byli v Disneylandu a čekali jsme, že to bude něco podobného (kouzla, triky a strašidelné max pro děti). Nemohli jsme se víc mýlit. Zaprvé u vstupu kontrolovali věk a nepustili nikoho pod 18 let (opravdu kontrolovali pasy). Chodilo se po malých skupinkách a jít první nebo sama, tak si cvrknu. Nesmělo se tam točit a ani šahat na herce. Jediná scéna, co se mi zaryla do paměti bylo "řeznictví" a řezník celý od krve s motorovkou, kterej nás tam honil. Znova jsme nešli xDD


Nachází se zde hromada restaurací a stánků, ale zřejmě kvůli tomu, že nebyla sezóna (v listopadu), tak fungovala 1/3. Nakonec jsme skončili na burgeru, který byl i kupodivu dobrý. I když je celý park krytý, tak strop je tmavý a není zde moc osvětlení. Proto omluvte trochu horší kvalitu fotek. 


Disneyland, je ale Disneyland. Tento zábavný park měl sice nějaké výhody - klimatizace, málo lidí, atrakce jen pro sebe, ale přece jenom jsou nám ty pohádky od Disneyho bližší a radši trávím čas venku.

Jaké zajímavé místo jsi v poslední době navštívil ty?

9 komentářů:

  1. Myslím, že by se to líbilo naši Lole. Tohle úplně moje parketa není)))
    Díky za reportáž.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. No vidím, že jste si pobyt užili skutečně naplno.
    Míšo, přeji hodně hezkých zážitků. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Jako dítě jsem aquaparky a atrakce milovala, teď už to tolik nemusím :D. Ale věřím, že s dětmi to zas bude o něčem jiném :D.

    OdpovědětVymazat
  4. tyjo, ten tobogán přes akvárium se žraloky musel být super, to by se mi taky líbilo... i strašidelný dům zní dobře, jsem děsnej posera, ale mám strašidelný věci ráda :D připomnělo mi to, jak jsme minulé léto byli v noci v kukuřičném bludišti a taky nás tam někdo honil :D úplně jako v hororu

    OdpovědětVymazat
  5. ten aquapark zní naprosto fantasticky, wow :) strašidelný dům zní jako stezka odvahy.. tolik zážitků :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle není nic pro mě, ale věřím, že vy máte krásné zážitky. 🙂

    OdpovědětVymazat
  7. Teda, to je dovolená snů. Lákáš mě na Dubaj pořád víc a víc. Hlavně ty zábavní parky bych jednou chtěla vidět. ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to hodně zajímavě! Adrenalin mi připomněl vídeňský Prátr :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥