čtvrtek 21. prosince 2023

12/09/2023 Druhý adventní víkend

Dominik měl jeden vánoční večírek za druhým, což mi dalo možnost si naplánovat další milé setkání. Domluvila jsem se s kamarádkou Maruškou z gymplu, se kterou jsme se neviděly 2 roky. Sobotní program jsme měly opravdu nabitý - brusle, kafíčko, afterparty.


Marušky rodiče bydlí hned přes roh od nás, tak mě 14:30 vyzvedla a vyrazily jsme na nově otevřené lední bruslení u nás ve městě. Nově je bruslák krytý, tak nám ani menší sněhová nadílka nevadila. Udělala jsem nám do termosky čaj a ještě, že tak. Po hodině bruslení přišel vhod. Navíc tam byl hrozný hluk a my se musely přeřvávat. Po 2 letech je toho hodně, co probrat.

Hodily jsme domů brusle a vyrazily na město. Chtěly jsme navštívit kavárnu Raffaelo u nás na náměstí. Bohužel zrovna v sobotu měli výjimečně do 17 h. Naštěstí jsme se zrovna předtím bavily o novém podniku, který nám tu znovuotevřely - Rošambo café. Tak jsme vyrazily tam.


Krásné nové prostory, útulný interiér a málo lidí. Konečně jsme se dobře slyšely. Vybraly jsme si caffé latté s Bayleis a jako dezert brownies. Opravdu nás to moc mile překvapilo. Ke kávě jsme dostaly také vodu a sušenku. Brownies zase ukrývalo vanilkovou zmrzlinu a šlehačku. Bylo podávané teplé - možná právě kvůli tomu ohřevu na mě působilo trochu suše. 


Po 2 hodinovém povídání jsem vzala Marušku na tu nejlepší pizzu, kterou jsme si vzaly k nám. Ve 20:20 už bohužel musela domů, na Stardance :D Ještě se pak stavila jednou, když mi přinesla na ochutnání čerstvou, teplou vánočku, kterou pekla její ségra podle Maršálka. Opravdu se ji povedla!


Celý den jsme si moc užily a Maruška je ten typ kamarádky, se kterou i když se nevidíte roky, tak po setkání máte pocit, jako byste nikdy nepřestaly. Už se těším, až se zase domluvíme.

Jak si užíváte advent vy? Viděli jste se s někým, s kým jste se už dlouho neviděli?

10 komentářů:

  1. Věřím, že to bylo opravdu fajn setkání :) Bruslení jsem měla ráda, dokud jsem si na brusláku v 5. třídě nezlomila ruku :D No a to brownies zní hodně dobře, miluju ho! A to kafe... mňam!
    Já se viděla akorát se širší rodinou na pohřbu :( Nějak nemám náladu se teď s někým scházet, nevím proč... ani se spolužáky, kamarádkami a tak... chci být prostě jen s rodinou...
    Měj se krásně a užij si svátky :) A určitě dostaneš spoustu dárků, protože jsi byla celý rok hodná :)))

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá na krásný advent))))
    Zrovna zítra mám "spicha" se svou bývalou kolegyní. Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo, do včera to byl standard - pracovní fofr a stres prokládaný chvilkami pohody, setkávání a adventních zážitků. Včerejší událost na fildě mě srazila k zemi.
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký program setkání. Já před Vánoci dělám vždycky setkání pro své kamarády, co taky sbírají čajové přebaly jako já a jsou z Prahy nebo blízkého okolí. A letos jsme byli ještě v adventu na rodinné oslavě - manželův švagr slavil sedmdesátiny, takže jsme se potkali s příbuznými, kteří jsou z Plzně a okolí a díky tomu se tolik nevídáme.

    OdpovědětVymazat
  5. To bylo určitě krásné setkání :)! Před týdnem za mnou přijela do Budějovic ségra s kamarádkou, se kterou se známe už od školky. Bylo to skvělé <3 moc jsme si to užily :)

    OdpovědětVymazat
  6. Míšo hezky jsis to s kamarádkou určitě užila ! Přeju Ti pěkné Vánoce, měj se dobře a buď hodně zdravá. Lenka

    OdpovědětVymazat
  7. Někdy to setkání i po letech je prostě fajn :). Na brusle bych si taky zašla a tu kávu s Baileys bych si moc ráda dala! :D Ach jo, letos musím vynechat :D.

    OdpovědětVymazat
  8. také mám takovou kamarádku :) úžasná výhra :)

    OdpovědětVymazat
  9. krásný článek, úplně z toho sálá ta předvánoční pohoda, hehe :) taky jsem se nedávno po delší době viděla s kamarádkou z gymplu a bylo to moc fajn :)

    OdpovědětVymazat
  10. Takové přátelství je nejlepší, že i když se s někým dlouho nevidíš a pak se po dlouhé době vidíte, tak víte, že i přes to se za ty roky nic nezměnilo 😊. Bruslení jsem loni nestihla, ale vždy když jsem na ledě, tak si to užívám, ráda bruslím 😊

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥