čtvrtek 14. prosince 2023

12/03/2023 Vánoční jarmark na první adventní

První adventní neděli jsem strávila opravdu vánočně. Dopoledne jsem s kamarádkou vyrazila na vánoční jarmark, který pořádala moje nejoblíbenější kavárna Cukrkandl. Ta momentálně nefunguje a tak jediná možnost, jak si dopřát jejich dobroty, jsou různé akce. Odpoledne jsem věnovala pečení a vyrábění.


Vyrazily jsme hned na otvíračku jarmarku a dobře jsme udělaly, dobroty mizely opravdu rychle. Začaly jsme jak jinak než punčem. Obě jsme ale zvolily nealkoholickou variantu. Ta nakonec padla 2x, protože jarmark byl v termínu, kdy napadlo spoustu sněhu a byly asi - 4 °C


Ze sladkého jsme vyzkoušeli malé medové řezy ve odlehčené verzi a já si ještě vybrala jeden úlek plněný likérem. Na výběr toho bylo ale spousta - tartaletky v kombinaci karamel&nugát&čokoláda, Míša dort, Cukrkandl dort, veganská citrónová babetka, opilý František nebo Bayleis špičky.


Dominik si přál donést něco slaného. To zastoupilo Sushi z Hradce, kde měli smažené závitky, smažené rolky či horkou polévku. Koupit se daly také adventní věnce, macramé výrobky a jiná drobná vánoční výzdoba.



Ve vnitřních prostorech byly dílničky pro děti, kam jsme jen lehce nakoukly. Všude byla krásná výzdoba. Ani my jsme neodolaly fotce na sáňkách. Červenou na Vánocích miluju asi ze všeho nejvíc.


Navštívili jste také nějaké vánoční trhy či jarmark?

11 komentářů:

  1. Ty medové řezy vypadají báječně! :) Super, že jste vyrazily a takto jsi nasála vánoční atmosféru. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle akce mám moc ráda. Zrovna dneska jsem byla na Canaletto trhu v Pirně.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky strávené dopoledne. Já se na žádnou předvánoční akci zatím nedostala - když nepočítám předvánoční "besidku" s kolegyněmi v práci.

    OdpovědětVymazat
  4. Míšo, věřím, že jste si užili opravdu pravou adventní atmosféru!
    Paráda!
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Míšo krásná akce, přesně podle mého gusta! Pozdravuju, Lenka

    OdpovědětVymazat
  6. Zatím jsem na žádném jarmarku nebo trzích nebyla a jak to teď čtu, tak mě to trochu mrzí a závidím :D Ale snad ještě něco do Štědrého dne stihnu :) Fotka na sáňkách je moc hezká. My máme u kostela velkou červenou svítící baňku, ve které se člověk může vyfotit. Nebo je tam ještě svítící betlém. Tak jsme se tam s pratetou byly podívat a vyfotit se s tím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale, to určitě ještě něco stihneš. My jsme loni byly na trzích až 23.12. a vůbec ničemu to nevadilo. Moc děkujeme! To musí být taky moc pěkný :)

      Vymazat
  7. na trhy se chystáme s rodinou dnes, a pak ještě v pondělí :) ty dobrůtky jen z popisů vypadají velmi lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  8. To muselo být krásné odpoledne :). Mňam úlek s likérem a Baileys špičku bych si dala! :D Já se koukla na trhy u nás a v Ostravě :).

    OdpovědětVymazat
  9. To muselo být krásné :) já navštívila českobudějovický trh asi 4x :D mají to tam moc krásné

    OdpovědětVymazat
  10. hezké fotky :) musela to být fajn akce, já bych si tam pěkně zamlsala :D já letos byla na jednom charitativním vánočním jarmarku a bylo to super :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥