neděle 18. září 2022

Co vidět v Paříži?

Protože 8 celých dní v Paříži je dlouhá doba, měli jsme dostatečný prostor prozkoumat i méně známé památky. Několik známých památek jsem vám už představila ve článku TOP 5 výhledů v Paříži a nesmíme opomenout ani Disneyland, na který si aspoň ten den ve svém itineráři vyčleňte. Úplně nevím, jak to uchopit, takže vám jednotlivé místa představím v pořadí, ve kterým jsme je navštívili.


Chateau de Vincennes

Zámek se nachází ve jihovýchodní části Paříže a okolo něj můžete najít Vincenneský lesík. Návštěvu jsme zvolili hlavně z důvodu blízkosti našeho ubytování. Vstupné je do 25 let zdarma a při 37 °C tam byl úžasný chládek. Turistů tu bylo minimálně.




Aquarium Tropical

Pařížské akvárium se nachází kousek od zámku v prostorách paláce Palais de la Porte Dorée. Najdeme zde 5 000 živočichů ve 350 různých druzích, včetně obřího terária pro krokodýli. I zde mají vstupné do 25 let zdarma. Mimo terária se mi nejvíc líbila videoprojekce ryb/velryb, které podle pokynů kopírovali vaše pohyby. 




Coulée verte René-Dumont

Kde před 30 lety jezdili rychlovlaky, dnes najdeme ozeleněnou stezku. Procházka bývalou železniční tratí ve 12 obvodu Paříže byla velmi příjemná. Jen je to oblíbeným místem Pařížanů pro běh, takže je třeba počítat s vyšším výskytem lidí. Trasa měří 4,7 km, my si prošli jen kousek.



Rue Crémieux

Barevná insta ulička, kde jsou prostě krásné fotky!


Zahrady, parky

V Paříži se nachází nespočet parků, kdy každý vám může něco nabídnout. My jsme si prošli zahrady Jardin des Plantes, Le Jardin du Luxembourg, Champ-de-Mars, Bois de Vincennes... Určitě si v nějakém udělejte piknik, parky zde jsou krásné, udržované a mají skvělou atmosféru.



Parc Zoologique de Paris

Na Dominikovo přání jsme vyrazili do ZOO, protože ta skála vás hned z venku upoutá. Vstupné je teda dražší - 20 €/os. Zvířata mají krásné výběhy, často je spousta druhů u sebe. Líbila se nám i stezka pro bosé nožky.




Louvre

My jsme v Louvre strávili 4 h, ale přestalo mě to bavit tak po 2,5 h, ale pak jsme se za boha nemohli vymotat ven. Na fotku s La Jaconde (Mona Lina) jsme čekali chviličku. Do 25 let vstup zdarma, ale my jsme si každý za 5 € pronajali audio průvodce, ať z toho taky něco máme. A nezapomeňte na fotku u pyramid!




Chateau de Versailles

Zámek jsme navštívili hned druhý den po Louvre a byla to chyba. Byla zde spousta duplikátů z Louvre a všeobecně obrazy, sochy si byly velmi podobné. Takže interiéry nás nebrali, vyjma Hall of mirror. Zde si lze zdarma stáhnout aplikaci jako audio průvodce. Do 25 let zdarma, avšak v zahradách byly zrovna zpívající fontány, které každého stály 10 €. Zahrady jsou prostě nádherné. Určitě doporučujeme si za 14 € na 30 min půjčit lodičku. Krásný zážitek.




Zeď Miluji Tě

Taková drobnost a jak vykouzlí úsměv na tváři. Zeď s nápisy Miluji Tě ve 311 jazycích. Jedná se o pomník, věnovaný lásce a zamilovaným. Nachází se ve čtvrti Montmarte, kde najdete i Baziliku Sacré-Coeur.


Poslední článek z Paříže. I tak jsem na sebe pyšná, že jsem těch 1 000 fotek dokázala rozprostřít pouze do 4 článků. Doufám, že se vám mé představení Paříže našima očima líbilo. Já se už těším, až si z fotek vytvořím fotoalbum!

Jaké místo vás láká nejvíc? Byli jste v létě někde v zahraničí?

9 komentářů:

  1. Krásné fotky, super tipy. Já byla v létě na Maledivách a jich po ČR :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  2. To je nádhera! Byla jsem v Paříži, jen na 4 dny, takže jsem toho tolik nestihla, ale užila jsem si to :) Je to tam nádherné a za co jsem opravdu ráda, co jsem stihla vidět, byl Notre Dame ještě než vyhořel. Ale co jsem koukala na tvém Instagramu, tak se mi líbil Disneyland, ten jsem nestihla :( Tak snad příště :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, moc vám to sluší :). Nejvíce mě samozřejmě zaujalo akvárium a zoo :D. Jestli se počítá nákup v Polsku, tak tam jsem myslím v létě byla :D :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Překvapilo mě, že jsi v článku zmínila spoustu míst, která vůbec neznám, vlastně jsem ani nikdy neslyšela, že by v Paříži byla ZOO :) Děkuju za tipy, třeba to ještě přehodnotím a dám Paříži druhou šanci :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Tak Paríž je na mojom wishliste už dlhé roky, ešte nikdy som tam nebola a vždy ma to lákalo :) Ukázala si nádherné miesta, ukladám a dúfam, že čoskoro využijem :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat
  6. Díky moc za spoustu tipů na krásná místa a užitečné informace! Paříž mě moc láká, snad to stihnu do 25, abych všude nemusela platit :D

    OdpovědětVymazat
  7. Velké plus vidím v tom, jak je plno památek do 25 let zdarma, díky tomu se toho dá projít opravdu mnoho a opravdu za levno 🤗. Líbilo by se mi v akváriu a pak v Coulée verte René-Dumont, ale i v těch ostatních zahradách to muselo být moc pěkné 😍. Z fotek si určitě vytvoř fotoalbum, já si ho vytvořila z naší první společné dovolené a moc ráda si ho vždy prohlížím 🥰.

    OdpovědětVymazat
  8. Můj sen byla vždycky Eiffelovka, nicméně celá Paříž určitě stojí za to. Museli jste si to užít na maximum a ty fotky jsou nádherné! :))

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkné fotky. I když cestuji celkem dost, v Paříži jsem nikdy nebyla, tak ti tak trochu závidím - ale v hezkým :) Muselo to být super.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥