čtvrtek 10. února 2022

Brněnská kavárna s nádherným výhledem - Café Momenta


Na druhou návštěvu Brna jsem měla zprvu vyrazit sama, nikdo neměl čas. Takže jsem si naplánovala svůj program. Mamka nakonec jela se mnou, ale jednoho bodu z programu jsem se vzdát nechtěla - posnídat v nějaké brněnské kavárně. A volba padla na Café Momenta neb se nachází přímo v centru.

Zelný trh 314/2 Brno
po - ne 
8:00 - 22:00


Kavárna se nachází přímo u Zelného trhu, s krásným výhledem (za nás na stromeček). Rezervaci jsme si nedělaly, ale možná pro další návštěvu by to nebylo na škodu, protože tam bylo opravdu plno a měly jsme štěstí, že jsme si našly místo. I když to naše nebylo úplně insta friendly :D



Momenta je splněný sen paní Táni Kmenty, která si chtěla otevřít kavárnu se zákusky, za kterými jezdila do daleké Francie. Momenta, pro krásné momenty strávené v kavárně. Kavárna se otevřela v roce 2015 s nabídkou právě francouzských zákusků a sušenek s originální chutí. Nově také najdete na Mečová 8 v Brně Sušenkárnu, která je dceřinou pobočkou Momenty.
 


Mamka si dala jen vánoční alkoholické pitíčko, já si dala pořádnou snídani. A vánoční pitíčko také, jen nealko, horký jablečný mošt. Vybrala jsem si plněný croissant a kokosový dortík. Jinak v nabídce najdete velký výběr snídaní a ve vytrínce velkou nabídku zákusků. Mimo těchto dobrot se v kavárně prodává i víno či právě balené sušenky na doma. 




I přes obsazenost jsme naší objednávku dostali rychle. U croissantu mě překvapila bohatá náplň, u zákusku netradiční kompozice. Opravdu jsem tady nikde nic podobného neviděla, ať už se jedná o vzhled nebo chuť. A ta Paříž mě teprve čeká :D



Interiéry jsou dosti minimalistické, střídmé a vkusné. Záchody jsou schované za zašoupacími dveřmi, kde nechybí ani první pomoc - krémy na ruce, suchý šampón nebo vložky.


Celkově jsme si pochutnaly, i když bych příště zvolila nejspíš jiný zákusek. Co se týče cen, to není žádná hitparáda. Centrum Brna a originální zákusky si vybraly svou daň. Pití nás stálo něco kolem 90 kč, plněný croissant dost podobně. Zákusek kolem 100 kč a to byl jeden z těch levnějších. Celkově jsem platila pod 400 kč. 


Kavárna se mi celkově moc líbila, ale na každodenní návštěvu to podle mě není. To byste se nedoplatili :D Pokud si chcete zajít na rande, oslavit úspěšnou zkoušku nebo pozvat někoho na narozeniny, parádu to určitě udělá.


Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránkaInstagramový účet či Youtube kanál.

Jakou kavárnu jste naposledy navštívili vy? Vybrali byste si z nabídky zákusků?

11 komentářů:

  1. Tyjo, to vypadá parádně! Mohla bych tam zaskočit jak mě pustí v nemocnice, jsem právě v Brně :))

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujímavá kaviareň a v nej samé dobroty :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Víš, že jsem v kavárně nikdy na snídani nebyla (hotelové snídaně na dovolené tedy nepočítám)? Na fotkách to vypadá fajn, akorát ty ceny... (ale obávám se, že si na ně budeme muset zvyknout - zdražuje teď úplně všechno). Jen mám Brno z ruky ;-). Pro svou snídaňovou premiéru v kavárně si budu muset najít něco trochu blíž ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Míšo, děkuji za info. Občas do Brna jedu, snad se budu tvůj tip pamatovat.
    Přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam, vypadá to opravdu skvěle <3. Ty ceny jsou šílené no, ale na centrum Brna asi normálka :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, kavárnu jsem si našla, příště až se tam vypravíme, jistě navštívíme. V létě jsme byli v kavárně pod hradem, taky skvělé místo, prostředí a i nabídka. Krásný víkend. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  7. Kavárna vypadá moc pěkně. Na oslavu úplně dělaná :). V Budějovicích mají novou kavárnu, okolo které chodím do školy. Tak jsem si řekla, až udělám poslední zkoušku, zajdu tam, což jsem také s radostí dodržela :D

    OdpovědětVymazat
  8. Když jsem v Brně byla na návštěvě, zavítala jsem i do Momenty. Je to příjemné místo, ale jiné brněnské kavárny se mi líbily více např. Podnik nebo Mymika. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Kolem kavárny pravidelně chodím, ale ještě nikdy jsem v ní nebyla :) Snad to brzy napravím :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  10. Ten plněný croissant vypadal opravdu bohatě 😍 a skvěle! Jen škoda těch vysokých cen, ale když je to takhle jen občas/někdy tak to jde 🙂.

    OdpovědětVymazat
  11. Momentu mám ráda, byla jsem tam sice zatím dvakrát - jednou na kávě, jednou na drinku, ale určitě se tam vrátím a zkusím i něco z jejich pochutin.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥